Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

PNL crește la 33%, iar PSD scade la 21,9% - sondaj IMAS

vot - buletine de vot - Foto Inquam Photos / Virgil Simonescu

Foto Inquam Photos/Virgil Simonescu

PNL a înregistrat, în luna iunie, o creștere în preferințele alegătorilor. Este pentru prima dată în acest an când liberalii au un procentaj mai bun de la o lună la alta, după ce au scăzut constant, din ianuarie până în mai, de la 47%, arată un sondajul realizat de IMAS, la comanda Europa FM.

În iunie sondajul relevă o creștere ușoară pentru PNL, de la 32,6% în luna mai, la 33%.


PSD a scăzut în sondaj, în iunie, față de luna anterioară. La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament și v-ați prezenta la vot, cu ce partid ați vota?”, 21,9% din respondenți au indicat PSD. În luna mai PSD avea un procentaj de 23%, în scădere față de maximul de 25,8% pe care partidul îl avea în luna februarie.

USR a crescut în această lună, ajungând la 12,3%, după 11,6% luna trecută și un minim de 10% înregistrat în februarie. Plus e creditat cu 5,8% din opțiunile de vot.

Pro România staționează în această lună, după mai multe creșteri la rând care l-au adus la 11,2%, al patrulea în ierarhia politică.

UDMR scade și mai mult, la 3,4%, fiind ultima formațiune din clasamenul partidelor parlamentare. ALDE e pe penultimul loc, cu 3,7%, tot în scădere, după ce în luna mai înregistra 4,2% din intențiile de vot, iar PMP e creditat cu 4,7%.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 27 iunie, pe un eșantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1%.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dan check icon
  In sfarsit ,,poate vom scapa in veci de psd-isti si psd,,!! In mod special ,cand ,l-am ,auzit pe dreacnea condamnatul ,care a dat interviu si l-a acuzat iar pe Domnul Johanis ,,,de parca nu ,EL dreacnea ar fi facut ,ce a facut ,! Un caracter mai mult decat josnic, Cam la fel ,este si electoratul psd, ,Oameni cu o educatie foarte slaba , caracter josnic , analfabeti cu sau fara Diploma !! Acest lucru demonstreza foarte clar si nivelul de trai , civilizatia din judetele ,,stapanite de psd-isti ,care traiesc foarte prost , rau de tot , si observati judetele pastorite de edili precum Emil Boc , la Cluj ,sau Oradea ,Alba -Iulia , viz-a-vi ,de jud, Gorj ,Botosani ,,Vaslui , Teleorman , Ialomita ,etc etc, In aceste judete ,rata analfabetismului este foarte mare, o demonstreaza si rezultatele obtinute de elevii la testul de capacitate si bacalaureat , Ciferle si notele spun ,Adevarul
  • Like 0
  • @ Dan
   Ai scăpat pe naiba ; calculează PSD + PRO RO + ALDE și vezi rezultatul ...
   • Like 0
 • GabiC check icon
  cred ca PNl se imbata cu apa rece
  • Like 0
 • 1. Vin alegeri locale in curand si avem obligatia morala sa votam USR-PLUS daca chiar dorim ceva DIFERIT, dupa 30 de ani de perpetue umilinte. Motivele pro sunt prea multe, motivele contra sunt "copilarii".
  2. Daca totusi USR nu reuseste, avem macar obligatia morala sa aruncam la cosul de gunoi al istoriei tot ceea ce inseamna pSD si partenerii lor. Sunt principalii vinovati de soarta tarii. Da, PNL a facut multe lucruri proaste, multe lucruri pentru care sunt dezamagit dar daca USR-PLUS nu reuseste sa se faca inteles tuturor, avem datoria morala macar sa blocam revirimentul psdist. Mi-ar placea sa dea share la acest articol, in special cei care traiesc in mediul rural. Poate, poate, avem o sansa spre vindecare....
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult