Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Poeta Ana Blandiana, despre coaliția PNL-PSD: Mă simt profund umilită pentru sutele de ore petrecute în Piața Victoriei

Foto: Facebook Ana Blandiana via RFI

Ana Blandiana a declarat la RFI că decizia PNL de a se alia cu PSD este „o formă de dispreț absolut față de cei care i-au votat, față de propria lor ideologie și propriul lor proiect”.

„Mi se pare extraordinar de grav ce se întâmplă acum și din punctul de vedere al societății civile, adică eu personal m-am simțit profund umilită de tot ce s-a întâmplat în ultimele luni, pentru sutele de ore pe care le-am petrecut în Piața Victoriei, pentru felul în care am sperat că putem să împingem lucrurile și chiar le-am împins spre un moment în care România să poată să înceapă să se reformeze, pentru ca după mai puțin de o jumătate de an totul să se destrame. Este de neînțeles, chiar dacă totul pornește de la președinte și mie mi se pare clar că așa se petrec lucrurile, chiar dacă este vorba de un plan. Stau și mă gândesc, ca un om care a avut relații strânse cu Convenția Democrată, prin Alianța Civică, cea care a împins atunci să aibă loc acea coaliție, stau și mă gândesc dacă așa cum a existat evident planul de distrugere a PNȚ-ului și a fost distrus, nu există și acum un plan de distrugere inclusiv a Partidului Liberal, care nu mă îndoiesc că va ieși distrus din toată această poveste”, a spus scriitoarea.

Ana Blandiana îl consideră pe Klaus Iohannis responsabil pentru situația din prezent: ”Sunt convinsă că este principalul vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat (...). Mi se pare de neînchipuit. În toată povestea asta, de neînchipuit este sfidarea bunului simț, adică faptul că luni de zile totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el și care nu a dovedit prin nimic că are o valoare în sine, mă refer la premierul Cîțu, dovedește că suntem în afara logicii, indiferent cât de ticăloasă ar fi logica respectivă. E clar că am traversat o perioadă absolut rușinoasă. Nu credeam după perioada Dragnea că poate să urmeze ceva de care din nou să-mi fie rușine (...). Eu personal nu o să mai particip la nici un fel de manifestație (...). E ridicol să mai încerci să faci ceva cu bună credință într-un domeniu în care totul se face cu rea credință”. 

Ascultați întreaga ei declarație pe site-ul RFI.

Ana Blandiana
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ca s-au aliat n-ar fi o problema, ca pana la urma cum sa te opui la asa dragoste cu nabadai . Problema este cireada de purcelusi generata in urma acestei impreunari patimase. Acest grup de purcelusi ar trebui sa ne conduca in urmatorii 7 ani si sa faca si Romania educata pentru domnul presedinte. Printre ei gasim foarte multi purcei limitati , care nu o sa poata face mai mult decat sa manance si sa faca caca. Deci pe cale de consecinta , noi o sa ramanem cu caca.
  Mai am o idee care ar putea sa produca rezultate notabile. La fiecare 6 luni cabinetul sa traga ministerele la biletele, caci pare ca CV-ul ori nu are nici o legatura cu ministerul ocupat .
  • Like 1
 • Nume check icon
  Cred ca luam prea în serios clasa politica din RO și în continuare mușcăm ca fraierii la comunicatele lor. După cum am văzut în ultima perioada - țara a mers și fără ei - prin urmare indiferent cine o sa vina la putere viață merge înainte. Acum ca va merge prost sau bine - este o alta discuție.
  În schimb ce a reușit herr johannis și Câțu în ultimele doua luni nu a reușit intreaga clasa politica din ultimii 30 de ani, respectiv a distrus complet Increderea ca se mai poate schimba aceasta țară și a omorât speranță. Te-ai fi așteptat de la psd și acoliții lor - minoritățile si udmr-ul, dar din păcate a venit de la "un prieten" și te simți ca și cum ai fi primit un cuțit în spate pe tacute. Nu știu dacă a fost intenționat sau nu, dar rezultatul este același. Prin urmare PDL + PSD + PSD-ul maghiar - liber la furat pentru ca nu mai are cine sa va oprească.
  • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult