Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Portret de om politic român: ceaușești mici, iresponsabili astronomici

Urmările catastrofale ale exploziilor din Crevedia

Foto - Inquam Photos/ George Călin

Par a fi făcuți toți după același model sau matriță, cu foarte mici variații. Pozează în buni creștini. Vorbesc cu lacrimi în ochi despre credința lor. Dau diplome, felicită, încurajează tot ceea ce este bun după părerea lor în comunitatea, în care sunt stăpâni. Sunt milostivi. Plâng cu lacrimi de mila celor bătuți de soartă și te conving că ei nu pot dormi noaptea de grija lor.

Sunt cetățeni model, implicați în problemele cetății. Nu există nicio nemulțumire sau voce critică pe moșia lor. Vorbesc de lege, dreptate și respectarea ei ultraconvingător.

Sunt angajații statului și sunt bogați ca Onassis.

...

Asta ar fi partea cu care pozează. Cealaltă parte, cea adevărată, e diametral opusă. Nemiloși, rapace, nesătui, disprețuitori...

Râd și calcă în picioare și cele lumești și cele sfinte...Felicitați, premiați sunt doar cei slugarnici.

Cei care îndrăznesc să îi critice sunt condamnați la „moarte” prin excludere. Mici Dumnezei ai locului fără de care nici păsările nu zboară pe deasupra fără aprobare. Pozează în credincioși, dar mimează. Dau dau bani mulți la biserici ca să îl cumpere pe Dumnezeu de partea lor, pentru că știu că banii lor cumpăra totul.

...

Și se întâmplă o catastrofă precum cea de la Crevedia și atunci li se vede adevăratul chip de ceaușești mici, iresponsabili astronomici, de hidre cu șapte capete și toate pentru supt. Și vedem cu toții adevărul gol goluț: cine sunt cei care ne-au condus și pe mâna cărora am dat țara, dar și ce fel de oameni ai cetății am fost, dacă i-am votat și am crezut în ei.

...

O mică observație înainte de încheiere...

Zice Ciolacu - prim-ministrul nostru ajuns din greșeală în fruntea guvernului României și care tot încearcă să mimeze corectitudinea, solidaritatea, grija de cei mulți, dar nu îi iese că îl trădează pantofii de 1500 de euro, aroganța și țâfna - că se vor plăti toate pagubele și se vor reface casele distruse din bani de la guvern. Adică de la mine, de la tine, de la fiecare din noi.

Nu mi se pare drept. Nu se poate plăti totul din banii vinovaților, că am înțeles că au avere adunață cât pentru o sută de vieți?! 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cand psd&satelitii vor fi scosi din politica romaneasca si chiar in afara legii abia atunci vom spera la bine. Dar cu cine sa-i inlocuiesti? Liberalii sunt niste psd-isti camuflati, usr sunt infantili razgaiati, aidoma frecventatorilor "festivalurilor" gen antold s.a. pe acelasi tipic, harmalaie festivista la care se face publicitate gheboaselor si altor gunoie cu veleitati de hartisti, usr vrea legalizarea consumului de droguri. Cata imbecilitate. Cu unpr-ul jigodiei de oprea, cu avortonul ponta? Toti astia, poate, poate mai putin usr sunt clone ale psd. Cu aur? Cu adunatura sosoacai? Doamne fereste de astia. Astia sunt niste hiene avide de putere si bani. Sunt filo rusi, adica tot tradatori si vanzatori de tara, dar in directia est. De pmp nu stiu ce sa spun. Nu cred intr-un pripasit emigrant dijn fantomatica republica moldova. In concluzie psd a infestat in asa hal incat nu mai ai in cine sa ai incredere.
    • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult