Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Portret de om politic român: ceaușești mici, iresponsabili astronomici

Urmările catastrofale ale exploziilor din Crevedia

Foto - Inquam Photos/ George Călin

Par a fi făcuți toți după același model sau matriță, cu foarte mici variații. Pozează în buni creștini. Vorbesc cu lacrimi în ochi despre credința lor. Dau diplome, felicită, încurajează tot ceea ce este bun după părerea lor în comunitatea, în care sunt stăpâni. Sunt milostivi. Plâng cu lacrimi de mila celor bătuți de soartă și te conving că ei nu pot dormi noaptea de grija lor.

Sunt cetățeni model, implicați în problemele cetății. Nu există nicio nemulțumire sau voce critică pe moșia lor. Vorbesc de lege, dreptate și respectarea ei ultraconvingător.

Sunt angajații statului și sunt bogați ca Onassis.

...

Asta ar fi partea cu care pozează. Cealaltă parte, cea adevărată, e diametral opusă. Nemiloși, rapace, nesătui, disprețuitori...

Râd și calcă în picioare și cele lumești și cele sfinte...Felicitați, premiați sunt doar cei slugarnici.

Cei care îndrăznesc să îi critice sunt condamnați la „moarte” prin excludere. Mici Dumnezei ai locului fără de care nici păsările nu zboară pe deasupra fără aprobare. Pozează în credincioși, dar mimează. Dau dau bani mulți la biserici ca să îl cumpere pe Dumnezeu de partea lor, pentru că știu că banii lor cumpăra totul.

...

Și se întâmplă o catastrofă precum cea de la Crevedia și atunci li se vede adevăratul chip de ceaușești mici, iresponsabili astronomici, de hidre cu șapte capete și toate pentru supt. Și vedem cu toții adevărul gol goluț: cine sunt cei care ne-au condus și pe mâna cărora am dat țara, dar și ce fel de oameni ai cetății am fost, dacă i-am votat și am crezut în ei.

...

O mică observație înainte de încheiere...

Zice Ciolacu - prim-ministrul nostru ajuns din greșeală în fruntea guvernului României și care tot încearcă să mimeze corectitudinea, solidaritatea, grija de cei mulți, dar nu îi iese că îl trădează pantofii de 1500 de euro, aroganța și țâfna - că se vor plăti toate pagubele și se vor reface casele distruse din bani de la guvern. Adică de la mine, de la tine, de la fiecare din noi.

Nu mi se pare drept. Nu se poate plăti totul din banii vinovaților, că am înțeles că au avere adunață cât pentru o sută de vieți?! 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cand psd&satelitii vor fi scosi din politica romaneasca si chiar in afara legii abia atunci vom spera la bine. Dar cu cine sa-i inlocuiesti? Liberalii sunt niste psd-isti camuflati, usr sunt infantili razgaiati, aidoma frecventatorilor "festivalurilor" gen antold s.a. pe acelasi tipic, harmalaie festivista la care se face publicitate gheboaselor si altor gunoie cu veleitati de hartisti, usr vrea legalizarea consumului de droguri. Cata imbecilitate. Cu unpr-ul jigodiei de oprea, cu avortonul ponta? Toti astia, poate, poate mai putin usr sunt clone ale psd. Cu aur? Cu adunatura sosoacai? Doamne fereste de astia. Astia sunt niste hiene avide de putere si bani. Sunt filo rusi, adica tot tradatori si vanzatori de tara, dar in directia est. De pmp nu stiu ce sa spun. Nu cred intr-un pripasit emigrant dijn fantomatica republica moldova. In concluzie psd a infestat in asa hal incat nu mai ai in cine sa ai incredere.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult