Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Portugalia a câștigat Eurovision 2017: ascultați aici melodia. România s-a clasat pe locul 7

Portugalia, reprezentată de Salvador Sobral, a câștigat concursul Eurovision 2017, cu piesa cu „Amar Pelos Dois". Tânărul de 27 de ani a reușit să obțină 758 puncte.

Salvador Sobral este grav bolnav de inimă, fiind pe lista de așteptare pentru un transplant de cord. El nu poate călători afară din țară mai mult de două săptămâni fără echipa sa medicală, potrivit Deutsche Welle. Starea sa precară de sănătate a fost confirmată recent într-o conferință de presă de sora sa Luisa, care a compus melodia câștigătoare. 

Reprezentanții României la concursul desfășurat la Kiev, Ilinca și Alex Florea, cu piesa „Yodel It!", s-au clasat pe locul 7, cu 282 de puncte. 

România a primit puncte de la juriile din Irlanda, Moldova, Grecia, Muntenegru, Macedonia, Malta, Azerbaidjan, Letonia, Albania, Bulgaria, Olanda. Juriul trimisese România pe locul 15, dar punctajul obținut de la public, în urma televoturilor, a clasat reprezentanții României pe poziția a cincea.

Salvador Sobral, cu „Amar Pelos Dois":

Ilinca și Alex Florea, cu piesa „Yodel It!":

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Decizia la un asemenea concurs este evident emotionala. Dar hai sa nu ne mai ascundem mereu in spatele acestei realitati. Daca vii cu un cantec minunat, atunci poti deschide gura si poti ridica semne de intrebare.
    Cu ce am venit insa noi? Cu o topaiala rap in care o fatuca se trezea sa faca niste yodlere fara sens. Cu o melodie fara mesaj, cu un text improvizat. Cu o melodie care nu are amprenta, e un amalgam de linii melodice puse cap la cap oarecum reusit.
    In plus, prestatia fetei a fost aproape penibila. Cracanata pe scena, imobila pe niste tocuri pe care nu avea stabilitate, cu o rochita neinspirata. O postura de carciuma sau de nunta.
    Asa ca da, premiul a fost luat probabil 30% pentru melodie si 70% pentru particularitatile interpretului, dar locul nostru e pe merit.
    • Like 0
  • Ai noștri au fost fantastici, dar cu handicapuri: sănătoși, hetero, proeuropeni etc.
    • Like 0
  • check icon
    Mi-e teamă că boala sa, gravă, a influențat și câștigul. Tehnic vorbind, au fost mulți (mult) mai buni decât el. Dar, poate, așa trebuie să procedăm uneori.
    • Like 0
  • România merita mai mult. Felicitări pentru reprezentanţii noştri!
    • Like 0
    • @ Constantin
      Ce este mai important sa cistigi un loc bun la Eurovision sau sa cistigi un concurs europea pentru cea mai buna brinza?
      • Like 0
    • @ Constantin
      check icon
      Dacă argumentul este «merita mai mult fiindcă... este România» nu ține. Cred că este un loc corect, adică putea fi un pic mai sus cu un loc sau cu 3–4 mai jos. Este, totuși, un concurs, nu un meci de box în care ții cu cine dă mai tare cu pumnul ori trage mai bine cu tunul.
      • Like 1
    • @
      Pot fi subiectiv, desigur, dar eu chiar cred că au cântat bine iar melodia a fost superbă. Au fost ani în care nu ne-am prezentat aşa de bine.
      • Like 0
    • @ George Frehden
      Fiecare cu importanţa sa.
      • Like 0
    • @ Constantin
      check icon
      Cu siguranță subiectiv și cu exercițiul meciurilor de fotbal unde musai să ții cu echipa națională chiar dacă joacă execrabil. Cică ăsta e patriotism, dar și mai9 patriotism este când echipa Ungariei ne bate, iar noi aruncăm cu sticle pe teren și-i luăm la caft pe unguri. Ah, da, sigur, și ei fac la fel…
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult