Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Poze porno cu primari

Primarul Pandele, unul dintre marile spirite ale Câmpiei Bărăganului, a fost nevoit, ca să poată transmite mulțimii mesajele sale despre educație, să-și ridice nivelul creierului cu aproximativ 1 m, urcându-se cu picioarele pe catedră.

Nepăsarea față de valorile intelectuale, tot mai acută pe teritoriul României, a atins culmea în curtea școlii din Voluntari. În loc să facă liniște de să se audă cum rod șobolanii prin Ilfov, 2000 de părinți, profesori și elevi au continuat să sporovăiască, în vreme ce edilul consort al Bucureștiului încerca să le fecundeze mințile cu viziunea sa aspiro-inspirațională. 

„Duceți părinții de mână, cu rândul, înăuntru”, a dorit să le comunice domnul Pandele domnilor profesori, „ca să știe ce școală boboc le-am ctitorit la început de an, eu, primarele Pandele. Să țină minte asta până-n primăvară, când s-or vedea stricăciunile făcute de odraslele lor”.

E limpede că Voluntariul nu-l merită pe domnul Pandele. E de asemenea vizibilă, în imaginea marelui om suit pe catedră ca pe soclu, sugestia statuii pe care voluntărenii i-o datorează cât încă îl mai au în viață. Până vor înțelege asta, subsemnatul propun ca o dată pe săptămână, în loc de dirigenție (nici nu știu dacă mai există așa ceva), să vină la oră domnul Pandele, omul cu două doctorate și doi crieri, să se urce pe catedră și să le vorbească elevilor și profesorului trecut în bancă.

Așa cred că va deveni școala din Voluntari pepiniera noii clase politice din România, pe care o așteptăm cu toții de atâta vreme. 

În timp ce primarul din Voluntari se cocoța pe catedră, ca să-și transmită mesajul, primarul din Sf. Gheorghe, Antal Arpad, i-a pus în brațe ambasadorului american la București, Hans Klemm, steagul Ținutului Secuiesc și s-au tras în poză, ca să transmită mesajul că Statele Unite îi susțin pe separatiștii din secuime. Pe unii poza i-a uluit, pe subsemnatul nu, întrucât, după ce l-am văzut pe mr. Klemm făcând hodoronc-tronc un selfie promoțional cu hoitul politic în putrefacție pe nume Vali Zgonea, orice era posibil. Vă rog să nu-l bănuiți pe Excelența Sa Klemm că ar susține extremismul sau alt ism. Este genul de diplomat care nu va ști exact până la sfârșitul mandatului dacă în Munții Carpați trăiește șarpele boa. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult