Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că „va îndrepta situația” completurilor de la Înalta Curte: ordonanța lui Toader, care-l salvează pe Dragnea, intră în linie dreaptă

Viorica Dăncilă ședința de Guvern

Foto: gov.ro

Întoarsă de la Bruxelles - operațiune descrisă drept un mare succes al diplomației române - premierul Viorica Dăncilă a anunțat azi, la începutul ședinței de Guvern, că „situația trebuie îndreptată” în privința completurilor de la Înalta Curte, despre care CCR a decis că au fost ilegal constituite. O ordonanță de urgență care să permită revizuirea tuturor sentințelor de la Înalta Curte din 2014 încoace este adusă pe masa Guvernului de ministrul Justiției Tudorel Toader și este susținută de premier.

De altfel, Viorica Dăncilă a argumentat nevoia acestei „îndreptări” cu un citat din șeful Comisiei Europene: „Așa cum a spus și președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, drepturile cetățenilor nu sunt negociabile”. Premierul a subliniat că „respectarea drepturilor cetățenilor, apărarea statului de drept și apărarea independenței justiției sunt în centrul preocupărilor noastre”.

O ordonanță de urgență privind recursul în anulare îi servește inclusiv lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv de Curtea Supremă la 2 ani cu suspendare în Dosarul Referendumului. Această condamnare penală nu i-a permis lui Liviu Dragnea să devină premier în urmă cu doi ani.

Pe ordinea de zi oficială a ședinței de Guvern de azi nu figurează ordonanța lui Tudorel Toader.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • otheh check icon
    Imi plac luminile aflate deasupra dnei Dancila - la o prima vedere, pare ca harta Romaniei a luat foc. O imagine, de altfel, foarte sugestiva pentru actualul Guvern
    • Like 1


Îți recomandăm

Banca Transilvania-logo

Finanțăm spitale, fabrici, şcoli, universități de stat şi private, baraje şi hidrocentale, autostrăzi şi cabinete veterinare, dar şi sute de mii de oameni. Susținem tot atâtea planuri şi vise ale românilor. Suntem cel mai mare finanțator instituțional al Statului prin impozite şi titluri de stat, precum şi al mediului de business românesc. Facem asta cu capitalul şi datorită competențelor acumulate în cei 25 de ani, aici, în țara noastră.

Citește mai mult

Café Istanbul

Boabe de cafea Arabica Mocha din Yemen se adaugă boabelor din India și Indonezia și te poartă cu simțurile într-un bazar oriental din alte vremuri. Amestecul exotic, intens, cu ale sale note condimentate, ce amintesc de piperul negru, te invită într-o călătorie prin istorie al cărui punct terminus este veacul în care Istanbulul, numit pe atunci Constantinopole, era cel mai bogat și mai populat oraș din lume și forfotea de viață și de tentații.

Citește mai mult