Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Premierul a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că „va îndrepta situația” completurilor de la Înalta Curte: ordonanța lui Toader, care-l salvează pe Dragnea, intră în linie dreaptă

Viorica Dăncilă ședința de Guvern

Foto: gov.ro

Întoarsă de la Bruxelles - operațiune descrisă drept un mare succes al diplomației române - premierul Viorica Dăncilă a anunțat azi, la începutul ședinței de Guvern, că „situația trebuie îndreptată” în privința completurilor de la Înalta Curte, despre care CCR a decis că au fost ilegal constituite. O ordonanță de urgență care să permită revizuirea tuturor sentințelor de la Înalta Curte din 2014 încoace este adusă pe masa Guvernului de ministrul Justiției Tudorel Toader și este susținută de premier.

De altfel, Viorica Dăncilă a argumentat nevoia acestei „îndreptări” cu un citat din șeful Comisiei Europene: „Așa cum a spus și președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, drepturile cetățenilor nu sunt negociabile”. Premierul a subliniat că „respectarea drepturilor cetățenilor, apărarea statului de drept și apărarea independenței justiției sunt în centrul preocupărilor noastre”.

O ordonanță de urgență privind recursul în anulare îi servește inclusiv lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv de Curtea Supremă la 2 ani cu suspendare în Dosarul Referendumului. Această condamnare penală nu i-a permis lui Liviu Dragnea să devină premier în urmă cu doi ani.

Pe ordinea de zi oficială a ședinței de Guvern de azi nu figurează ordonanța lui Tudorel Toader.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • otheh check icon
    Imi plac luminile aflate deasupra dnei Dancila - la o prima vedere, pare ca harta Romaniei a luat foc. O imagine, de altfel, foarte sugestiva pentru actualul Guvern
    • Like 1


Îți recomandăm

Tășuleasa Social

„Este o uriașă sală de clasă și o formă de protest. S-au înscris foarte mulți adolescenți și tineri. Generația noastră le lasă lor o datorie. Și uneori le lăsăm conștient datoria asta, iar ei vor trebui să repare toate problemele care decurg din ea”, spune Alin Ușeriu. (Foto: Facebook Tășuleasa Social)

Citește mai mult

Carmen Avram, BEC - Inquam Photos / Octav Ganea

„Erau fericiți că ajunseseră acolo, doreau să facă ceva. Și din față erau ăia, ca la Hollywood, cu ventilatoare, cu...să îi oprească din a avansa”. (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult