Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Premierul a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că „va îndrepta situația” completurilor de la Înalta Curte: ordonanța lui Toader, care-l salvează pe Dragnea, intră în linie dreaptă

Viorica Dăncilă ședința de Guvern

Foto: gov.ro

Întoarsă de la Bruxelles - operațiune descrisă drept un mare succes al diplomației române - premierul Viorica Dăncilă a anunțat azi, la începutul ședinței de Guvern, că „situația trebuie îndreptată” în privința completurilor de la Înalta Curte, despre care CCR a decis că au fost ilegal constituite. O ordonanță de urgență care să permită revizuirea tuturor sentințelor de la Înalta Curte din 2014 încoace este adusă pe masa Guvernului de ministrul Justiției Tudorel Toader și este susținută de premier.

De altfel, Viorica Dăncilă a argumentat nevoia acestei „îndreptări” cu un citat din șeful Comisiei Europene: „Așa cum a spus și președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, drepturile cetățenilor nu sunt negociabile”. Premierul a subliniat că „respectarea drepturilor cetățenilor, apărarea statului de drept și apărarea independenței justiției sunt în centrul preocupărilor noastre”.

O ordonanță de urgență privind recursul în anulare îi servește inclusiv lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv de Curtea Supremă la 2 ani cu suspendare în Dosarul Referendumului. Această condamnare penală nu i-a permis lui Liviu Dragnea să devină premier în urmă cu doi ani.

Pe ordinea de zi oficială a ședinței de Guvern de azi nu figurează ordonanța lui Tudorel Toader.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • otheh check icon
    Imi plac luminile aflate deasupra dnei Dancila - la o prima vedere, pare ca harta Romaniei a luat foc. O imagine, de altfel, foarte sugestiva pentru actualul Guvern
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult