Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Premierul a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că „va îndrepta situația” completurilor de la Înalta Curte: ordonanța lui Toader, care-l salvează pe Dragnea, intră în linie dreaptă

Viorica Dăncilă ședința de Guvern

Foto: gov.ro

Întoarsă de la Bruxelles - operațiune descrisă drept un mare succes al diplomației române - premierul Viorica Dăncilă a anunțat azi, la începutul ședinței de Guvern, că „situația trebuie îndreptată” în privința completurilor de la Înalta Curte, despre care CCR a decis că au fost ilegal constituite. O ordonanță de urgență care să permită revizuirea tuturor sentințelor de la Înalta Curte din 2014 încoace este adusă pe masa Guvernului de ministrul Justiției Tudorel Toader și este susținută de premier.

De altfel, Viorica Dăncilă a argumentat nevoia acestei „îndreptări” cu un citat din șeful Comisiei Europene: „Așa cum a spus și președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, drepturile cetățenilor nu sunt negociabile”. Premierul a subliniat că „respectarea drepturilor cetățenilor, apărarea statului de drept și apărarea independenței justiției sunt în centrul preocupărilor noastre”.

O ordonanță de urgență privind recursul în anulare îi servește inclusiv lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv de Curtea Supremă la 2 ani cu suspendare în Dosarul Referendumului. Această condamnare penală nu i-a permis lui Liviu Dragnea să devină premier în urmă cu doi ani.

Pe ordinea de zi oficială a ședinței de Guvern de azi nu figurează ordonanța lui Tudorel Toader.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • otheh check icon
    Imi plac luminile aflate deasupra dnei Dancila - la o prima vedere, pare ca harta Romaniei a luat foc. O imagine, de altfel, foarte sugestiva pentru actualul Guvern
    • Like 1


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult