Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Premierul Grindeanu, interviu la Antena3, în timp ce 50.000 de români protestau în București: Grațierea e în programul de guvernare la capitolul respect pentru cetățean

Premierul Sorin Grindeanu a spus că în acest moment nu îi este clar ce formulă va adopta Ministerul Justiției în ceea ce privește grațierea și că aceasta ar face parte din măsurile pe care România ar trebui să le ia în urma recomandărilor CEDO. „Toate aceste măsuri, ca întreg, ar rezolva problema pe care o avem la CEDO, dar şi graţierea face parte din măsurile pe care trebuie să le luăm. Ca să fiu cât se poate de clar, aştept de la Ministerul Justiţiei, ca premier, pentru că până în acest moment nu îmi este foarte clar ce vor propune, dar este dreptul Ministerului Justiţiei - e foarte multă democraţie - să vină cu cea mai bună soluţie", a declarat Grindeanu.

Acesta a mai susținut că grațierea face parte din programul de guvernare. „Există în programul de guvernare: am spus în Parlament că îmi doresc să trăiesc într-o ţară normală, unde să existe un sistem judiciar normal, unde să se aplice legea, iar cetăţeanul când merge în faţa judecătorului să ştie că merge nu doar, aşa, într-o poziţie de inferioritate cu cel care îl acuză, ci într-o balanţă puternică", a afirmat premierul. 

Grindeanu a mai spus că grațierea se găsește și la un alt capitol al programului de guvernare. A fost completat de moderatorul emisiunii că se referă la „respectul faţă de cetăţean", moment în care Sorin Grindeanu a confirmat, scrie News.ro

Sorin Grindeanu a făcut aceste afirmații duminică seară, la Antena 3, în timp ce 90.000 de români protestau pe străzi față de ordonanța grațierii. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Oare elevul Grindeanu a luat bacalaureatul la limba română?
  Că la păsărească pare a se pricepe oarecum!
  • Like 0
 • Ce este frustrant pentru noi cetatenii comuni, ca nu putem sa fim prezenti in studiouri si sa le trantim in fata penalilor si sculelor folosite de scos ”castanele” din foc, verde in fata raspunsurile si replicile meritate a fi spuse, in asa fel sa nu ne mai acuze pe noi, de neintelegere a ”geniilor politice” (din pacate) in viata precum dracnea, târliceanu, jordaș și mai nou...Grindeanu caruia nu ia trebuit mult sa invete ”teleormaneana marlanească”.
  • Like 1
 • Andrei F Andrei F check icon
  Pacienţii din secţiile de terapie intensivă, unde mortalitatea ajunge până la valori de 80 % în unele cazuri din cauza infecţiilor nosocomiale, nu se mai bucură de respectul promis în programul de guvernare PSD.. ei nu mai merg la CEDO să ceară daune.. nu mai apucă :)
  • Like 0
 • Cetateanul Grindeanu a ratat sansa de a intra in istoria Romaniei ca aparator al statului de drept si ca persoana care a inceput curatenia in PSD. Oare ce vede cand se uita in oglinda?
  • Like 1
 • "Respectul fata de cetatean"....Corect,trebuia doar completat cu numele cetateanului. Dragnea,poate?!!

  • Like 2
 • citez : "Grindeanu a mai spus că grațierea se găsește și la un alt capitol al programului de guvernare"
  Cine stie cel mai bine programul de guvernare din scoarta in scoarta ?
  ........
  Ce spunea Dragnea acum cateva zile ? „În subiectul ăsta trebuie să vorbiţi cu Guvernul. Cu premierul şi cu ministrul Justiţiei. Şi eu m-am uitat cu foarte multă curiozitate, după ce m-am întors din America, n-am înţeles foarte mult, exact ce vor să facă, aştept şi eu să văd totuşi o linie clară. Nici nu am vorbit cu ei şi nici nu vreau să vorbesc cu ei acest lucru”, a declarat Liviu Dragnea.
  • Like 1
 • mincinoși ... manipulatori ... aroganti ... vanitosi

  in programul de guvernare PSD + ALDE nu EXISTA cuvantul "gratiere" si/sau "grațiere" ... vezi aici https://drive.google.com/open?id=0Bzf29FIMFTpVcWRfZnlPdXJkMmM

  RUSINE PSD & ALDE !
  • Like 1


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult