Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Premierul Grindeanu, interviu la Antena3, în timp ce 50.000 de români protestau în București: Grațierea e în programul de guvernare la capitolul respect pentru cetățean

Premierul Sorin Grindeanu a spus că în acest moment nu îi este clar ce formulă va adopta Ministerul Justiției în ceea ce privește grațierea și că aceasta ar face parte din măsurile pe care România ar trebui să le ia în urma recomandărilor CEDO. „Toate aceste măsuri, ca întreg, ar rezolva problema pe care o avem la CEDO, dar şi graţierea face parte din măsurile pe care trebuie să le luăm. Ca să fiu cât se poate de clar, aştept de la Ministerul Justiţiei, ca premier, pentru că până în acest moment nu îmi este foarte clar ce vor propune, dar este dreptul Ministerului Justiţiei - e foarte multă democraţie - să vină cu cea mai bună soluţie", a declarat Grindeanu.

Acesta a mai susținut că grațierea face parte din programul de guvernare. „Există în programul de guvernare: am spus în Parlament că îmi doresc să trăiesc într-o ţară normală, unde să existe un sistem judiciar normal, unde să se aplice legea, iar cetăţeanul când merge în faţa judecătorului să ştie că merge nu doar, aşa, într-o poziţie de inferioritate cu cel care îl acuză, ci într-o balanţă puternică", a afirmat premierul. 

Grindeanu a mai spus că grațierea se găsește și la un alt capitol al programului de guvernare. A fost completat de moderatorul emisiunii că se referă la „respectul faţă de cetăţean", moment în care Sorin Grindeanu a confirmat, scrie News.ro

Sorin Grindeanu a făcut aceste afirmații duminică seară, la Antena 3, în timp ce 90.000 de români protestau pe străzi față de ordonanța grațierii. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Oare elevul Grindeanu a luat bacalaureatul la limba română?
  Că la păsărească pare a se pricepe oarecum!
  • Like 0
 • Ce este frustrant pentru noi cetatenii comuni, ca nu putem sa fim prezenti in studiouri si sa le trantim in fata penalilor si sculelor folosite de scos ”castanele” din foc, verde in fata raspunsurile si replicile meritate a fi spuse, in asa fel sa nu ne mai acuze pe noi, de neintelegere a ”geniilor politice” (din pacate) in viata precum dracnea, târliceanu, jordaș și mai nou...Grindeanu caruia nu ia trebuit mult sa invete ”teleormaneana marlanească”.
  • Like 1
 • Andrei F Andrei F check icon
  Pacienţii din secţiile de terapie intensivă, unde mortalitatea ajunge până la valori de 80 % în unele cazuri din cauza infecţiilor nosocomiale, nu se mai bucură de respectul promis în programul de guvernare PSD.. ei nu mai merg la CEDO să ceară daune.. nu mai apucă :)
  • Like 0
 • Cetateanul Grindeanu a ratat sansa de a intra in istoria Romaniei ca aparator al statului de drept si ca persoana care a inceput curatenia in PSD. Oare ce vede cand se uita in oglinda?
  • Like 1
 • "Respectul fata de cetatean"....Corect,trebuia doar completat cu numele cetateanului. Dragnea,poate?!!

  • Like 2
 • citez : "Grindeanu a mai spus că grațierea se găsește și la un alt capitol al programului de guvernare"
  Cine stie cel mai bine programul de guvernare din scoarta in scoarta ?
  ........
  Ce spunea Dragnea acum cateva zile ? „În subiectul ăsta trebuie să vorbiţi cu Guvernul. Cu premierul şi cu ministrul Justiţiei. Şi eu m-am uitat cu foarte multă curiozitate, după ce m-am întors din America, n-am înţeles foarte mult, exact ce vor să facă, aştept şi eu să văd totuşi o linie clară. Nici nu am vorbit cu ei şi nici nu vreau să vorbesc cu ei acest lucru”, a declarat Liviu Dragnea.
  • Like 1
 • mincinoși ... manipulatori ... aroganti ... vanitosi

  in programul de guvernare PSD + ALDE nu EXISTA cuvantul "gratiere" si/sau "grațiere" ... vezi aici https://drive.google.com/open?id=0Bzf29FIMFTpVcWRfZnlPdXJkMmM

  RUSINE PSD & ALDE !
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult