Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul Orban: În ședința de mâine vom adopta un prim set de măsuri pentru reducerea efectelor COVID-19

Ludovic Orban - gov.ro

 Foto gov.ro

Guvernul se implică în sprijinirea mediului de afaceri. Executivul va adopta în ședința de miercuri un prim set de măsuri pentru susținerea companiilor și salariaților din sectoarele afectate de pandemia Covid-19. Scopul: păstrarea locurilor de muncă și menținerea activităților din cât mai multe sectoare economice.

„Vom da un puternic semnal angajaților și economiei: Guvernul va interveni pentru menținerea locurilor de muncă și continuarea activității în cât mai multe sectoare ecnomice. Pe lângă deciziile pe care le vom lua în ședința de mâine, vom continua să luăm măsuri asupra cărora ne vom consulta cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor”, a declarat premierul Ludovic Orban, într-un comunicat.

Setul de măsuri care urmează să fie analizat și adoptat mâine de Guvern vizează:

  • Creșterea lichidității companiilor;
  • Sprijinirea plății șomajului tehnic de către companii pentru angajații care își vor suspenda temporar activitatea;
  • Reducerea interacțiunii directe a cetățenilor cu instituțiile statului, o măsură în acest sens fiind extinderea termenului pentru plata impozitelor locale;
  • Stimularea capacităților de producție pentru cât mai multe bunuri necesare în această perioadă de criză, respectiv materiale sanitare de protecție, dezinfectanți.

„De asemenea, premierul Ludovic Orban a subliniat că sunt achiziționate și vor fi asigurate materiale de protecție a angajaților din sectoarele din prima linie a combaterii răspândirii COVID-19, precizare făcută în contextul în care reprezentanții sindicatelor și-au manifestat preocuparea cu privire la măsurile de protecție a lucrătorilor”, se mai arată în comunicatul de la Guvern.

Șeful Guvernului a avut, marți, consultări cu reprezentanții organizațiilor sindicale și patronale, din cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, asupra măsurilor economice și sociale necesare pentru reducerea efectelor COVID-19.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult