Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Preotul Francisc Doboș: „Folosim credința și dacă ne vaccinăm. Nu ne vaccinăm de frică, ci ne vaccinăm cu încredere că Dumnezeu ne pune la dispoziție instrumente prin care noi să-i ajutăm pe semenii noștri, nu doar să rămână în viață”

„În această perioadă, este mai important să punem credința și știința împreună, să evităm lecturile conspiraționiste. Putem găsi întotdeauna ceva de care să ne fie frică. Recent, s-a viralizat un clip cu măștile, care ar conține nano-cipo-particule și așa mai departe, am văzut și alte explicații... Pentru un om care crede cu adevărat în Dumnezeu și nu trăiește o credință la nivelul oarecum superstițios, nu poate exista această abordare, care să mă ducă în zona conspirației”, a declarat la Digi24 părintele Francisc Doboș.

„Cine vrea să-mi pună un cip, nu mi-l pune printr-un virus, mi-l pune printr-o frică, mi-l pune printr-o conspirație, care poate destabiliza o țară, poate destabiliza națiuni și ne poate pune unii împotriva celorlalți. Iar treaba aceasta, în fișa postului, este a diavolului! Să avem grijă și noi, oamenii credincioși, dar și cei care nu cred, să ne respectăm unii pe alții”, a mai explicat preotul. 

„Folosim credința și dacă ne vaccinăm. Nu ne vaccinăm de frică, ci ne vaccinăm cu încredere că Dumnezeu ne pune la dispoziție instrumente prin care noi să-i ajutăm pe semenii noștri nu doar să rămână în viață, să scape cu viață, ci să aibă și viață relațională mai apoi, când se termină pandemia: să ne întoarcem în bisericile noastre, în casele noastre, să umplem străzile noastre, să reluăm concediile, partidele de fotbal pe stadion și concertele la care participam de obicei”, mai spune părintele Doboș.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Va multumesc pentru minunatul dumneavoastra proiect!
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult