Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cea mai rea reacție adversă – vaccin ioc

Cristian Tudor Popescu

M-am înscris pentru vaccinare pe 15 martie, la centrul de la Institutul „C.I. Parhon”, din Capitală. În fața mea erau 120 persoane pe lista de așteptare, atât de puține probabil pentru că vaccinul era isterizantul AstraZeneca, după cum am aflat ulterior. Am zis, bine, AZ să fie.

Au trecut 10 zile. În acest timp, cunoștințe, colegi, membri de familie care s-au înscris pe 15 martie, odată cu mine, dar în alte centre de vaccinare, fie au fost deja vaccinați, fie li s-a comunicat o dată, relativ apropiată, pentru prima doză. Subsemnatului, nimic, nici măcar un „hai sictir”. Am încercat să iau legătura cu cineva de la „Parhon” – fie a răspuns robotul, fie, de la call center, mi s-a spus îmi văd de așteptat.

Evident, nu pretind să fiu vaccinat după câteva zile de la înscriere – e lume multă, înțeleg. Dar nu înțeleg câtuși de puțin de ce platforma nu îmi trimite imediat o dată pentru vaccinare – peste 3 săptămâni, peste 2 luni, la vară, la toamnă, dar să fie o zi. Sunt atâția oameni – nu e cazul meu, nu plec nicăieri – care vor să-și planifice deplasări, pentru concediu, interes de serviciu sau personal, și au nevoie de această informație. Nu înțeleg ce e așa de greu ca, știind câte persoane sunt pe listă la un moment dat și câte poate vaccina pe zi centrul respectiv, să livrezi fiecărei persoane înscrise o dată de vaccinare estimată. Este o operație aritmetică, nu medicală.

Și nu mi se par corecte asemenea diferențe între centrele de vaccinare – lucru pe care, întâlnindu-l la ieșirea din studioul Digi 24, i l-am spus col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Pe cale de consecință, azi am încetat să mai stau ca boul la poarta veche de la Parhon, mi-am anulat poziția de acolo și m-am înscris și eu la un centru la care cei mai știutori decât mine mi-au spus că am șanse să fiu băgat în seamă într-un timp util.

Cu ce soi de vaccin, nu mă interesează, căci cea mai rea reacție adversă la orice vaccin e să nu fii vaccinat deloc.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Platforma este o nenorocire pe partea de liste de asteptare. Oricine se poate inscrie ,oriunde. Doar ca la unele centre se fac 10-20 de vaccinari pe zi iar la altele 300-400. Si eu m-am inscris la un centru (al armatei) unde sunt inscrisi 3000 de oameni in asteptare , dar in care nu se face niciun vaccin acum ! Am stat degeaba 1 saptamana ! M-am mutat la un centru unde se fac sute de vaccinari pe zi si am reusit deja sa ma programez. Sfat: nu va inscrieti la centrele care tin de armata, se fac foarte putine vaccinari pe zi , aproape 100% pentru "esentiali" .
  PS: Respect dl CTP pt ca nu v-ati amestecat cu "esentialii" pentru vaccin. Cea mai mare parte din "gazetari" s-au aranjat inca din luna februarie...de aici si lipsa de reactie in presa in ceea ce priveste organizarea defectuasa a programarilor
  • Like 0
 • Asa este, eu m-am inscris pe lista in sectorul 6 si dupa zece zile de asteptare in zadar - nimic. La sugestia unui prieten m-am reinscris la Romexpo si am primit SMS-ul pentru programare in 2 ore. In Bucuresti se pare ca doar centrele de la Romexpo vaccineaza operativ, in rest e blocat peste tot pentru cei din categoria 3.
  • Like 0
 • Eu nu inteleg de ce va mirati. V-a vorbit cineva la facultate despre criteriile de calitate ale unui software? Singurele criterii care sunt predate sunt: ""merge si-asa" si "romanul sa dascurca". La absolventii pe care-i produce invatamantul, asta-i softul pe care-l avem si-l binemeritam.
  • Like 0
 • N-aş crede că este ceva în neregulă cu platforma. Când m-am programat împreună cu soţia, am putut alege centrul de vaccinare (noi am optat deliberat pentru AZ), ziua şi ora. Deci ştim cu exactitate când şi unde să ne ducem. Şi tot în "al treilea val" suntem şi noi, ca neeseţiali ce ne aflăm. Să fi funcţionat altfel metoda de programare la dl Popescu? Bine, programarea a fost cu click-uri multe şi rapide, ca de Black Friday, dar a mers.
  • Like 0
 • Aveți dreptate cu titlul! Eu m-am vaccinat la un centru din orășelul Călimănești, pe Valea Oltului. S-au vaccinat ai mei și li s-a spus: "aduceți pe oricine vrea să se vaccineze, că stăm degeaba, deoarece s-au retras foarte mulți". Deci ați făcut bine că ați schimbat centrul. Am mai spus și la alții, dar nu vor cu AstraZeneca. N-am avut nicio reacție, doar speranță....
  • Like 1
 • Cosmin check icon
  Faptul că alții din lista de așteptare, la alte centre, au fost vaccinați nu înseamnă că toți din listă au fost vaccinați.
  S-ar putea ca ei să fie excepția, cred că etapa a 3-a incepe oficial pe întâi.
  Am cunoștințe în situația Dvs, care tropăie cu aceeași nerăbdare să-și facă upgrade la cipurile primite pe vremea lui nea Nicu
  • Like 0
 • Din pacate sistemul de asteptare pentru cei din seria a treia e facut in asa fel incat nu au cum sa dea un termen. Mie, ca neesential, mi se pare cumva nedrept. De exemplu, chiar daca in teorie s-a inceput vaccinarea neesentialilor, in practica acestia vor fi devansati ori de cate ori se inscrie cineva din primele doua serii sau din prioritarii celei de-a treia pe lista. Prin urmare nu au cum sa dea decat estimari foarte apropiate, gen cateva zile, in caz ca nu mai au prioritari in asteptare.
  • Like 1
 • profun check icon
  Ce veselie ar fi în lume, dacă toate cele ar funcționa pe principiul:

  „Sunt în criză mare, deci pot înghiți fără grijă orice, chiar făcut pe fugă, cu încălcarea intempestivă a principiilor și regulilor științifice, cunoscute, verificate și îmbunătățite continuu, de sute de ani”.

  Apropo, apreciez curajul de a-i spune răspicat lui Gheorghiță că ... era să aibă o scamă pe veston.
  Hi, hi, hi!
  • Like 2
  • @ profun
   check icon
   Și mai mare veselie ar fi in lume dacă nu s-ar mai scrie mesaje fără nicio legătură cu vreo ceva.
   • Like 1
  • @ profun
   Bag seama ca aveti pricipiul:daca eu nu inteleg big-bang theory mai bine cu old Newton ca e recunoscut si stiintific!Oricum vaccinurile Sputnik si Ceainsan va stau la dispozitie,au virusi “ omorati” ca si cel antigripal!La topic,eu m-am inscris tot pe 15.03. la Circ cu vreo 1400 inaintea mea.Pe vineri ajunsesera vreo 7500 inscrisi,iar azi sunt 3500,iar eu nimic!Chestia asta va intra la enigme,dar eu tot mai sper la Circ caci n-am info ca CTP!
   • Like 0
  • @ profun
   Bag seama ca aveti pricipiul:daca eu nu inteleg big-bang theory mai bine cu old Newton ca e recunoscut si stiintific!Oricum vaccinurile Sputnik si Ceainsan va stau la dispozitie,au virusi “ omorati” ca si cel antigripal!La topic,eu m-am inscris tot pe 15.03. la Circ cu vreo 1400 inaintea mea.Pe vineri ajunsesera vreo 7500 inscrisi,iar azi sunt 3500,iar eu nimic!Chestia asta va intra la enigme,dar eu tot mai sper la Circ caci n-am info ca CTP!
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult