Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Președintele Iohannis îi îndeamnă pe români să joace golf: Se poate practica la orice vârstă, nu e exclusivist

”Golful se poate practica la orice vârstă”, a transmis președintele Klaus Iohannis, din județul Alba, unde a participat la un eveniment organizat de compania Dacia Renault, la terenul de golf de la Pianu de Sus. ”Mă bucur să întâlnesc aici atât de mulți oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă ocazia de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea acestor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”, a spus președintele.

Terenul de golf de la Pianu de Sus a fost înființat de Paul Tomiță, în prima jumătate a anilor 1990. A fost primul teren privat de golf din România.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Săracul Iohannis.....
    În ce lume trăiește?????
    • Like 0
    • @ Helmuth Diesing
      Nimic din ce spune si face nu mai e bine? Cand a fost scut impotriva mizeriilor PSD-iste, gen ord 13, a fost ok? Trebuia acum sa spuna despre golf ca e un sport stupid, ca ar trebui desfiintat, doar ptr ca nu toti romanii il pot practica? E preferabil sa ne complacem in mizeria unora, care sunt plini de bani, multimilionari in Romania dar care continua sa fie doar mancatori de mici si bautori de bere-asta fac ei cu averile lor(nu toate dobandite in mod 100% onest). Doar asta trebuie sa fie standardul de viata al romanilor? Daca va invita la opera sau la un concert simfonic-ce reactie ati avea? Sau la o plimbare cu bicicleta, sau la ski?-sunt sporturi care ajuta si fizic si psihic. Multi
      romani prefera manelele si fumul gratarelor, combinat cu al tigarilor(probabil-Kent-ul cel de toate zilele?!?)-dar neaparat intr-o padure sau pe marginea unui rau -unde isi lasa, in bataia vantului, resturile lor menajere! Sau le arunca direct in apele raurilor-probabil asta inseamna ptr ei sa fie civilizati, nu lasa resturi vizibile in urma lor. Acum sportul preferat al multor romani este aruncarea mastilor pe unde se nimereste, dupa ce le-au purtat o vreme indelungata-dar incorect, adesea. Asa ceva e de preferat?
      • Like 0
  • Dacă jucătorii și-ar căra ei înșiși sacul cu ustensilele folosite atunci l-aș considera și eu sport.
    • Like 2
  • Ciprian check icon
    Qu'ils mangent de la brioche!
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult