Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Președintele Iohannis: „PSD să plece de la guvernare”

Klaus Iohannis - Cotroceni

(Foto: presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că promulgă legea bugetului asigurărilor sociale de stat, pentru că „pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenţei şi indiferenţei PSD”. 

„Bugetul a fost trimis Parlamentului abia în februarie, cu o întârziere de 3 luni, așa că să nu mai țipe PSD la televizor că cineva le întârzie bugetul. După ce că a întârziat inadmisibil de mult, Guvernul pesedist nu a fost capabil nici măcar să vină cu un buget realist, axat pe prioritățile României, ci a propus ceea ce am numit «bugetul rușinii naționale» ”, a spus președintele Iohannis.

Șeful statului spune că proiectul bugetului pe 2019 este foarte bun pentru creșterea prosperității PSD, dar nu a României.

„Veniturile bugetului de stat sunt supraevaluate și incerte, în timp ce cheltuielile arată o preocupare vădită pentru finanțarea partidului și a clientelei sale - vorbesc, desigur, de partidul PSD -, și nu pentru asigurarea bunei funcționări a statului în beneficiul cetățeanului”, a enumerat Klaus Iohannis câteva dintre motivele pentru care a decis să retrimită bugetul în Parlament.

Șeful statului a făcut apel la parlamentari să trateze cu toată seriozitatea reexaminarea legii bugetului de stat.

„Corectați lucrurile până nu e prea târziu! Faceți un buget realist, pentru dezvoltarea țării, nu pentru bunăstarea PSD!”, a spus Iohannis.

Șeful statului a anunțat că a decis să promulge Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru că „pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenței și indiferenței PSD.”

„Dacă legea nu ar fi promulgată acum, pensionarii ar fi direct afectați, pentru că orice nouă întârziere blochează acordarea unor drepturi sociale, cum ar fi, de exemplu, biletele de tratament balnear.”, a spus Iohannis.

Președintele Iohannis a reluat solicitarea adresată Guvernului și Parlamentului de a se asigura ca sumele necesare pentru plata integrală a pensiilor pe anul 2019 să fie prevăzute în buget. „Calculele arată că lipsesc circa 1,4 miliarde lei pentru acoperirea în integralitate a pensiilor pe anul curent, 2019”, a adăugat șeful statului. 

Iohannis a atras atenția că practica recentă a Guvernului de a majora pensiile abia în luna septembrie este `un alt mod pesedist de a vinde oamenilor iluzii.”

„Creșterea pensiilor ar fi trebuit și ar fi putut să se producă mult mai devreme, potrivit prevederilor legale referitoare la indexarea cu rata inflației și creșterea reală a salariului mediu brut din anul anterior, astfel încât pensionarii să nu sufere din cauza scăderii puterii de cumpărare a banilor. Pensiile se puteau crește mult mai repede decât așa cum vrea PSD, adică de la 1 septembrie. Din punct de vedere legal și fără nicio intervenție din pix a PSD, pensionarii ar fi avut dreptul la creșterea pensiilor cu mult mai devreme. Cum și copiii ar fi putut primi alocații majorate de la 1 martie dacă PSD și-ar fi dorit cu adevărat acest lucru”, a punctat Iohannis.

Guvernarea PSD a eșuat, spune Iohannis, iar cei care vor plăti pentru a acoperi dezastrul produs sunt, din păcate, cetățenii.

Pensionarii vor fi cei mai afectati de spirala creșterii prețurilor, de inflația galopantă, de lipsa investițiilor în sănătate.

„Este culmea eșecului să nu reușești să aduci dezvoltare prin investiții majore în spitale, autostrăzi, în școli, într-o perioadă în care economia crește și oportunități există. PSD a uitat un principiu de bază al democrației – când guvernezi, o faci în primul rând pentru țară, nu pentru tine! Dacă nu este capabil să respecte acest principiu, și dovedește în fiecare zi că nu este, să plece de la guvernare!”, a încheiat președintele Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Alien check icon
  Sincer mie incepe sa mi se para mai serios nea Costel, drojdier, ala de pe timesnewroman.
  • Like 0
 • Cri check icon
  In lipsa unui proiect de tara care sa uneasca natiunea, dl. Johannis a ales sa practice o rafuiala politica permanenta cu pesedistii.
  Analiza mandatului lui de presedinte, aflat acum pe ultima suta de metri, nu releva nicio realizare notabila a domnului Johannis, nici pe plan intern si nici pe plan extern.
  Dl. Johannis nu a reusit nimic nici macar in zona unde cetatenii romani au avut ceva sperante, si anume in relatia cu Germania: faptul ca Johannis este etnic german ar fi trebuit sa aibe ca efect construirea unei relatii mai amicale cu d-na Merkel, spre beneficiul Romaniei. Nici acest lucru nu s-a intamplat.
  Lipsit de abilitate, de viziune si de anvergura politica, mediocru din punct de vedere intelectual, domnnul Johannis nu lasa in urma sa nimic notabil dupa 5 ani de mandat.
  • Like 0
 • Ionel check icon
  Nu comentez ce spune presedintele pentru ca nu am ce !!! Citesc titluri din Ziarul Financiar de ieri: prima pagina "Cu trei noi fabrici, productia de elctrocasnice se va dubla ajungand la 2 miliarde de euro", pag. 3 "200000 de angajati in IT&C au adus in 2018 mai multi bani in economie decat 2.000.000 de lucratori in agricultura", pag. 4 "Banca Transilvania, BCR si BRD si-au majorat profiturile cu 23 %, iar activele cumulate au crescut cu 9 %"..... pag 6 "KPMG : AFACERILE COMPANIILOR DIN ROMANIA MERG FOARTE BINE, IAR LA DIGITALIZARE SUNTEM CU UN PAS INAINTEA TARILOR DEZVOLTATE ".......,..sa mai dau titluri ? OARE dl presedinte deschide ziarul financiar ? sa nu spuneti ca este ziarul de casa al PSD -ului !!! Bun, inteleg ca nu are pregatire econonica sau juridica dar ce consilieri are !???
  • Like 1
 • otheh check icon
  Dl Iohannis, acest extraveral al actiunii, acest HC85 in safe mode, acest om de tinichea scapat neterminat din athanor, una zice , alta face. Eu ii propun sa revizuiasca titlul capodoperei ezoterice ,, Primul pas” si sa vina cu ceva mai sugestiv, de exemplu : ,, Un pas mic pentru mine, un pas urias pentru Psd” , sau: ,, Marile aventuri ale micului primar Razgandel in intunecata tara a lucrului bine furat”.
  • Like 3
 • Minune! Ficusul a început să vorbească!

  Din nefericire, din ce în ce mai puţin convingător. Dacă Opoziţia nu-şi va găsi o persoană credibilă pentru prezidenţiale, s-ar putea să aibă o mare dezamăgire. Nu ştiu câţi votanţi ar mai fi dispuşi să-i ofere încă cinci ani de vacanţă la Cotroceni. Asta spre beneficiul lui Ponta, sau al lui Tăriceanu sau, de ce nu, chiar al lui Dragnea. Atenţie la neatenţie!
  • Like 2
 • Deja la Cotroceni s-a înființat o structură nouă a administrației prezidențială numită „guvernul meu” care va prelua guvernarea țării. Rămâne de văzut dacă nu cumva sărbătorile pascale vor întârzia „cumva” această preluare până spre cele de iarnă !
  • Like 1
 • Cine este tampitul ala de consilier care-l sfatuieste in halul asta? A invatat "democratia" la Stefan-Gheorghiu? Dar nici el nu are prea multi neuroni functionali, se vede treaba... Pleaca tu sa ma asez eu! O prostie mai mare n-am mai vazut de la Ion Diaconescu incoace!
  • Like 3
 • Sa plece de la guvernare urgent
  • Like 0
 • „PSD să plece de la guvernare”, să vină guvernul meu, numai guvernul meu poate să facă lucruri bune pentru cetățenii români. Numai „eu” știu să aleg miniștri.
  • Like 0
 • Asta cu: " sa plece PSD de la guvernare" este o prostie cit capul cel mare al lui Johannis . Omul asta ma dezamageste din ce in ce mai tare.
  PSD sa nu plece nicaieri pina la urmatoarele alegeri parlamentare . Ce-ar fi acum sa aducem o guvernare din opozitie fara sustinere parlamentara, ca sa se sparga toate oalele lui Valcov in capul unui guvern cu mandat limitat si fara sustinere parlamentare . Un guvern impanat cu UDMR si ALDE ...
  Sper sa nu fie atit de idioti , lasati PSD sa guverneze ca treaba merge struna . nu-i asa ?
  Alegeri anticipate , de asta este nevoie , bai Klaus !
  • Like 6
  • @ Radu Bogdan
   Dorin check icon
   Ai dreptate ,dar alegeri anticipate nu se pot face din cauza unei chichițe legislative..
   • Like 0
  • @ Dorin
   Sincer nu ma pricep la aceste chichite , imi dau si eu cu parerea . Dar cred sincer ca guvernarea fara sustinere parlamentara cu UDMR si ALDE in cirdasie este un nou bilet cistigator pentru PSD in urmatoarele alegeri.
   • Like 0


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult