Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că mâine Guvernul va da o ordonanță de urgență care le va permite românilor să-și amâne la cerere plata ratelor cu 9 luni

cotroceni - ministrii

 Foto presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că Executivul va aproba mâine în ședință o ordonanță de urgență pentru amânarea plății ratelor la bancă pentru persoane fizice și pentru firme, pe o perioadă de până la 9 luni.

„Guvernul e pregătit ca mâine să dea o ordonanță de urgență care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoane fizice, dar si pentru firmele din România. La cererea celor ce au datorii la bănci, plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni, oamenii își vor reveni”, a spus Klaus Iohannis.

Despre măsura de păsuire a românilor la plata ratelor a vorbit anterior și Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

Citiți și

Șeful statului a mai spus că este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale și că autoritățile vor veni cu măsuri de sprijin și pentru oamenii simpli, și pentru firmele românești, pentru a trece prin această criză.

Președintele Iohannis a anunțat că se conturează o rectificare bugetară extraordinară, prin care se vor aloca mai mulți bani pentru sănătate, precum și pentru a suplini banii care se alocă pentru șomaj tehnic.

10.000 de cereri de amânare a plății ratelor la Raiffeisen Bank

CEO-ul Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, a declarat într-o discuție cu HotNews.ro că deja au fost înregistrate 10.000 de cereri care au fost procesate si rezolvate pentru amânarea plății ratelor, iar prin intermediul call-centerului sunt primite în continuare astfel de solicitări din partea clienților.  Steven van Groningen a precizat că banca oferea încă din 2010 posibilitatea amânării ratelor cu până la 3 luni.

„Practic clienții noștri au putut, imediat ce au întâmpinat probleme, să dea un telefon în call-center să amâne plata ratelor pentru o lună, două sau trei. E important si că nu e nevoie de vreo semnătura sau act aditional, vizita în agentie sau cost suplimentar. Telefonul în call-center e necesar pentru ca este o convorbire înregistrata și in felul acesta voința exprimată de client este valabilă și din punct de vedere legal”, a declarat van Groningen.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Daca toata lumea nu plateste ratele bancile or sa intre in lipsa de bani.
  Masura corecta ar fi
  a) plata normala a ratelor a persoanelor fizice si juridice care nu au fost afectate de situatia actuala
  b) plata cu o dobanda mai mica a ratelor pentru persoane care au fost afectate putin sau partial
  c) amanarea ratelor pentru persoane afectate mult sau total.
  • Like 0
 • Bugetul forțat prin asumarea de răspundere este făcut pulbere, nu se mai respectă nici o lege, autorul bugetului spunea să renunțăm la „populismele cu sănătatea și educația priorități naționale” și în consecință a redus drastic bugetul din cele două domenii, nu a luat în seamă nici un amendament care prevedea mărirea acestora. În schimb s-au mărit bugetele serviciilor secrete care ne ajută de nu mai pot. Șeful suprem s-a arătat fooarte mulțumit de bugetul aprobat, iar acum trece la rectificare ilegală a acestuia.
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   check icon
   Schimbați discul, azi chiar e de porc să vorbești de o rectificare ilegală bugetului.
   Nu vreau să vă descurajez, doar vă zic că directivele dvs nu prea mai sunt de actualitate. De aproape o lună.
   Am convingerea că vă veți descurca minunat și pe viitor!
   • Like 1


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult