Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că mâine Guvernul va da o ordonanță de urgență care le va permite românilor să-și amâne la cerere plata ratelor cu 9 luni

cotroceni - ministrii

 Foto presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că Executivul va aproba mâine în ședință o ordonanță de urgență pentru amânarea plății ratelor la bancă pentru persoane fizice și pentru firme, pe o perioadă de până la 9 luni.

„Guvernul e pregătit ca mâine să dea o ordonanță de urgență care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoane fizice, dar si pentru firmele din România. La cererea celor ce au datorii la bănci, plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni, oamenii își vor reveni”, a spus Klaus Iohannis.

Despre măsura de păsuire a românilor la plata ratelor a vorbit anterior și Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

Citiți și

Șeful statului a mai spus că este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale și că autoritățile vor veni cu măsuri de sprijin și pentru oamenii simpli, și pentru firmele românești, pentru a trece prin această criză.

Președintele Iohannis a anunțat că se conturează o rectificare bugetară extraordinară, prin care se vor aloca mai mulți bani pentru sănătate, precum și pentru a suplini banii care se alocă pentru șomaj tehnic.

10.000 de cereri de amânare a plății ratelor la Raiffeisen Bank

CEO-ul Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, a declarat într-o discuție cu HotNews.ro că deja au fost înregistrate 10.000 de cereri care au fost procesate si rezolvate pentru amânarea plății ratelor, iar prin intermediul call-centerului sunt primite în continuare astfel de solicitări din partea clienților.  Steven van Groningen a precizat că banca oferea încă din 2010 posibilitatea amânării ratelor cu până la 3 luni.

„Practic clienții noștri au putut, imediat ce au întâmpinat probleme, să dea un telefon în call-center să amâne plata ratelor pentru o lună, două sau trei. E important si că nu e nevoie de vreo semnătura sau act aditional, vizita în agentie sau cost suplimentar. Telefonul în call-center e necesar pentru ca este o convorbire înregistrata și in felul acesta voința exprimată de client este valabilă și din punct de vedere legal”, a declarat van Groningen.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Daca toata lumea nu plateste ratele bancile or sa intre in lipsa de bani.
  Masura corecta ar fi
  a) plata normala a ratelor a persoanelor fizice si juridice care nu au fost afectate de situatia actuala
  b) plata cu o dobanda mai mica a ratelor pentru persoane care au fost afectate putin sau partial
  c) amanarea ratelor pentru persoane afectate mult sau total.
  • Like 0
 • Bugetul forțat prin asumarea de răspundere este făcut pulbere, nu se mai respectă nici o lege, autorul bugetului spunea să renunțăm la „populismele cu sănătatea și educația priorități naționale” și în consecință a redus drastic bugetul din cele două domenii, nu a luat în seamă nici un amendament care prevedea mărirea acestora. În schimb s-au mărit bugetele serviciilor secrete care ne ajută de nu mai pot. Șeful suprem s-a arătat fooarte mulțumit de bugetul aprobat, iar acum trece la rectificare ilegală a acestuia.
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   check icon
   Schimbați discul, azi chiar e de porc să vorbești de o rectificare ilegală bugetului.
   Nu vreau să vă descurajez, doar vă zic că directivele dvs nu prea mai sunt de actualitate. De aproape o lună.
   Am convingerea că vă veți descurca minunat și pe viitor!
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult