Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Amânarea ratelor la bancă pentru 9 luni. Ministrul Finanțelor vorbește despre OUG-ul creditelor pentru persoane fizice și juridice

Florin Citu - FB

Foto Facebook/Florin Cîțu

Amânarea plății ratelor la creditele bancare va putea fi făcută pentru maximum 9 luni, la cererea clienților, a anunțat miercuri Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.  

Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență, care va fi adoptată joi în ședința Executivului, prin care cei ce nu pot plăti ratele pot merge la bancă unde vor primi o păsuire. De facilități vor putea beneficia atat persoanele fizice cât și cele juridice. „Nu trebuie niciun fel de certificat, nu trebuie nimic”, anunța ministrul marți la Digi24.

Dacă guvernul va aproba propunerea, amânarea la plată se va face pentru toate tipurile de credite, a spus Cîțu.

„Soluția pe care am propus-o băncii naționale și sistemului bancar este una care ia în calcul mai multe elemente. Cei care doresc să aibă ratele amânate pot să o facă până la 9 luni de zile. Este un termen pe care l-am discutat cu BNR și cu sistemul bancar. Propunerea a fost agreată, vom vedea dacă așa va rămâne în ordonanță”, a declarat Florin Cîțu.

Cititi și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Normal trebuie sa dea facilități pentru toți cetățenii din romania .....care au credite bancare ...si care au restanțe ...nu doar pt cei care nu au restanțe la la banici covid-19 ne-a afectat pe toti ..si suntem afectați in continuare...
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult