Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Amânarea ratelor la bancă pentru 9 luni. Ministrul Finanțelor vorbește despre OUG-ul creditelor pentru persoane fizice și juridice

Florin Citu - FB

Foto Facebook/Florin Cîțu

Amânarea plății ratelor la creditele bancare va putea fi făcută pentru maximum 9 luni, la cererea clienților, a anunțat miercuri Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.  

Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență, care va fi adoptată joi în ședința Executivului, prin care cei ce nu pot plăti ratele pot merge la bancă unde vor primi o păsuire. De facilități vor putea beneficia atat persoanele fizice cât și cele juridice. „Nu trebuie niciun fel de certificat, nu trebuie nimic”, anunța ministrul marți la Digi24.

Dacă guvernul va aproba propunerea, amânarea la plată se va face pentru toate tipurile de credite, a spus Cîțu.

„Soluția pe care am propus-o băncii naționale și sistemului bancar este una care ia în calcul mai multe elemente. Cei care doresc să aibă ratele amânate pot să o facă până la 9 luni de zile. Este un termen pe care l-am discutat cu BNR și cu sistemul bancar. Propunerea a fost agreată, vom vedea dacă așa va rămâne în ordonanță”, a declarat Florin Cîțu.

Cititi și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Normal trebuie sa dea facilități pentru toți cetățenii din romania .....care au credite bancare ...si care au restanțe ...nu doar pt cei care nu au restanțe la la banici covid-19 ne-a afectat pe toti ..si suntem afectați in continuare...
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult