Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Președintele României „a depășit pandemia” în iunie și a declarat „catastrofa” în octombrie: două declarații ale lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis. - Foto: Facebook Klaus Iohannis

Foto: Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis vorbește despre „catastrofa” în care a ajuns România, din cauza ratei mici de vaccinare. În vară, președintele anunța că „practic am oprit pandemia.” 

„La noi campania de vaccinare a fost un succes. Noi practic am oprit pandemia. Acum însă faptul că avem așa de puține cazuri… nu mai avem un interes atât de mare pentru vaccinare. Deci avem un succes care se vede în reducerea dorinței de vaccinare”, spunea șeful statului pe 24 iunie anul acesta. 

El a adăugat atunci: „Cum ar fi să vaccinăm doar puțină lume și să ne trezim în octombrie – noiembrie cu un al patrulea val? Pentru că virusul evoluează. Vedem că apar noi forme ale virusului mai agresive care se răspândesc mai ușor. Părerea mea sinceră e că fiecare român ar face bine să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital".

Astăzi, președintele Iohannis a postat pe Facebook un mesaj în care avertizează despre „situația disperată”: „Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile. Vorbim despre o catastrofă, o situație disperată în care am primit deja sprijin de la opt state europene. Avem ajutor din toate părțile, dar nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi! Nu există altă soluție decât vaccinarea și trebuie să fim serioși și să acceptăm acest lucru. Dragi români, mergeți și vă vaccinați, să nu ajungeți la spital, să nu dați boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie. În toate statele din vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare”.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Fiind deja amortiti ca reactie la lentoarea cu care actioneaza Johannis si la inexpresivitatea modului lui de a vorbi, plus uriasa manipulare a taberei ANTENA 3 de canale media care l-au transformat pe acelasi Johannis intr-un robot cu atat mai ineficient, chiar daca spune lucrurile cele mai rationale si mai corecte, oamenii abia rezista sa-l urmareasca. Deci, daca manuitorii acestui robot vorbitor, nu-l pun sa vorbeasca mai des si mai percutant, mai e putin si vom adormi cu totii cand va deschide gura, ca si cum, de fapt, el e un instrument de hipnoza colectiva!!!
  • Like 0
 • Acest presedinte a fost "depasit" de evenimente de foarte multe ori, dar in ultimele 2 luni a devenit o "ca-ta-stro-fă"! Na-țio-na-lă. Punct!
  • Like 1
 • Eu nu ma uit la televizor deci sincer nu stiu ce se intampla in capetele oamenilor, dar stiu ca nu depinde de presedinte ce se intampla pe planeta. Este o victima a informarilor ca toata lumea.

  Sper sa nu incepem sa auzim ca "era mai bun Basescu" ca meritam a fim extrasi de pe Pamant si trimisi pe o exoplaneta in alta galaxie.
  • Like 0
 • Mai dragilor dupa multe articole citite de pe diferite platforme mediatice nu pot decat sa constat ca Romaniei nu-i lipsteste absolut nimic este numai un PARADIS !!!..de aceea in 2024 ma voi duce sa votez cu doamna Viorica Dancila numai dansa a reusit sa vada un asa viitor paradisiac al acestei tarisoare citez " in Romania curge numai lapte si miere" "totul duduie de prosperitate" - O ironie inversa PENTRU CEI DESTEPTI.
  • Like 2


Îți recomandăm