Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Peste 9 milioane de români au votat în țară. Prezența la votul din țară a depășit-o, la ora 19:15, pe cea de la finalul turului 1

Alegeri prezidențiale 2019 - foto general

Românii votează duminică pentru a-și alege președintele.

UPDATE: Cu 20 de minute înainte de închiderea urnelor, 49,72 % dintre alegători votaseră în țară.

UPDATE Prezența la votul din țară a depășit-o, la ora 19:15, pe cea de la finalul turului 1 - 47,67% față de 47,66%. 8.684.718 de alegători și-au exprimat până la această oră opțiunea electorală.

UPDATE 8.072.538 de persoane votaseră până la ora 18:00, numărul alegătorilor fiind cu aproape 400.000 mai mare decât în turul 1. Prezența a ajuns la 44,31%.

UPDATE 6.524.336 de persoane, reprezentând 35,81 % din totalul alegătorilor votaseră până la ora 16:00. În turul 1, votaseră până la aceeași oră 33,44 % dingtre alegători - 6.093.433 de alegători.

UPDATE: La ora 13:00, prezența la vot a depășit-o pe cea din turul 1 al alegerilor prezidențiale, de la aceeași oră. 4.021.634 de alegători, adică 22,07% din total,au votat de această dată, în comparație cu 3.768.091 de alegători, adică 20,68% în turul 1. Judetele roșii, precum Teleorman, Dolj, Olt, Vâlcea, Vrancea s-au mobilizat mult mai mai bine și au o prezență superioară celei din turul 1. De altfel Teleorman și Olt se află sus în topul prezenței, cu procente ce trec de 25%. Topul prezenței la vot pe județe arată astfel: Ilfov (pe primul loc), Teleorman, Constanța, Brașov, Argeș, Olt, Vâlcea, Sibiu, Mehedinți, Cluj.

UPDATE: 1.822.659 de persoane, adică 11,39% din numărul alegătorilor votaseră la ora 11:00. Potrivit datelor BEC, prezența este ușor mai crescută decât cea din primul tur de scrutin, când, la aceeași oră, votaseră 11,08% dintre alegători.

UPDATE: Peste 1.087.000, adică 6,87% din totalul alegătorilor votaseră la ora 10:00. Prezența este aproape egală cu cea din primul tur, când, la aceeași oră, votaseră 6,89% dintre alegători.

La ora 9:00, își exprimaseră opțiunile 602.736 alegători, ceea ce reprezintă un procent de 3,30% din total. Prezența este mai mică atât decât cea din primul tur al alegerilor prezidențiale, cât și decât cea de la alegerile europarlamentare din mai. 

Pe 10 noiembrie, până la ora 9:00 votaseră, potrivit datelor de la Biroul Electoral Central,  3,51%, dintre alegători. Prezența la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, de la ora 09,00, era de 3,36%.

Pe liste, sunt înscriși 18.217.411 de alegători. Puteți urmări prezența în timp real aici.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cosmin check icon
  Cine se scoală de dimineață, îi e somn toată ziua.
  • Like 1
 • Cred că asta explică dispariția postacilor. Azi fac muncă de teren.
  • Like 2
 • Corina check icon
  Cluj, Sibiu, Timiș, Arad, Bihor, toată Transilvania și Banatul dorm?
  • Like 0
  • @ Corina
   Cum adica? Cluj este pe locul al doilea, dupa Ilfov!
   • Like 2
  • @ Augustin Man
   Corina check icon
   Când am scris eu nu se anunțau date atât de bune. Eram sub impresia datelor din prima parte a zilei, cu județe roșii în topul prezenței.
   • Like 0
 • Fotografia din capul articoului este extraordinară.
  Veorica în campania sa "iubitoare de români" "pozeaza" alături de rezultatul materializat al nenumăratelor "campanii" "spre binele" unui popor înşelat cu cinismul voaroavei sperjure, chiar în momentul angajamentului pronunţării sale.
  Vorbesc de fotografia ce figurează alături de articol pe lista prezentării generale a propunerilor platformei. (Link-ul ne duce către articol, dar, de data aceasta, însoţit de o altă fotografie)

  O fotografie este un instantaneu, un martor al unei clipe a timpului ce se scurge cu repeziciunea unei realitaţi indiferente la temerile noastre pline de superstiţia speranţei.
  Dar, analizînd chiar şi acest moment surprins, "la grămadă", cu alte instantanee, ce putem vedea ?

  Vedem două personaje, două lumi, două adevăruri.

  Unul, cel ce-şi fraudează originile şi propria sa condiţie sociala, priveşte către niciunde, indiferent şi rece, cu un rictus ce ţine loc de surîs. Indiferenţa sa nu pare să fie mişcată de mica tragedie de alaturi, pe care nici măcar nu o recunoaşte, pentru că spectrul înţelegerii sale este limitat la o pagină acoperită de literele limbajului de lemn ale unui partid venit din alte timpuri.

  Alături, apare arhetipul sufletului sărăciei neeeducate din satele noastre : privirea lăcrimoasă şi cerîndă a ţăranului neputincios, privire de cîine credincios şi plin de iubirea celui ce se îneacă singur si neajutorat, într-o lume indolentă şi nemiloasă.

  Veorica – Rodica (vechiul sau "prenume"), are nevoie de această falsă cauţiune a unei democraţii inexistente, pictată cu sînge negru de ciocoi cleptocrat şi care ne cerşeşte (şi ea) dijma gratitudinii noastre (nemeritată de aceşti hoţi ai viselor noastre de viitor).

  Mîna întinsă, gest suprem al omeniei, este acolo pentru a cerşi şi nu pentru a da.
  Se poate şi aşa ; depinde cine dă şi cine primeşte.

  Tot la 4-5 ani apare această (im)postură fotografică a cinismului imoralităţii nepăsătoare a "elitelor" ce au furat, cu viclenie josnică, locul unor adevăraţi conducători, inteligenti, plini de omenie şi doritori de a-şi lăsa numele în cartea istoriei faptelor merituoase.
  Că un personaj de o calitate intelectuala si morala atît de îndoielnică a ajuns să reprezinte speranţele unui popor îndobitocit de umilinţele sărăciei si lipsei de educaţie, ar trebui să ne pună pe gînduri.
  Dar nu ne va pune !
  Acesta este un (prea) vechi blestem şi nu o aşteptare, fie ea si utopică.
  • Like 2
 • Dorin check icon
  Bineînțeles că ies și o să mai iasă ,simt miros de pomană.
  • Like 1
  • @ Dorin
   Sau poate razvratirea fata de cei care isi manifesta ura si dispretul fata de ei, doar pt ca indraznesc sa-si exercite dreptul la convingeri si optiuni politice diferite.
   • Like 0
  • @ Cris Juganaru
   Serios? Ăștia care au primit găleată de la PSD au convingeri politice? Super tare!
   • Like 2


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult