Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Prima persoană vaccinată împotriva Covid pe teritoriul României este Mihaela Anghel, asistentă medicală la spitalul „Matei Balș”

Mihaela Anghel

Foto: RO Vaccinare

Mihaela Anghel, asistentă medicală la Institutul Național „Matei Balș” din Capitală, este prima persoană care a fost vaccinată împotriva Covid pe teritoriul României.

Ea a făcut parte din echipa medicală care pe 27 februarie a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

"„Cred că a fost cea mai mare emoție pe care am trăit-o, am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu am întrebat nici măcar o secundă de ce am fost eu aleasă, pur și simplu am spus da și am ajuns aici. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut până acum. (...) Sper să fie începutul sfârşitului acestei pandemii", a spus Mihaela Anghel.


Vaccinarea împotriva Covid a început, pe 27 decembrie, în toate țările Uniunii Europene, România primind în primă fază 10.000 de doze, cu care vor fi vaccinate 5.000 de cadre medicale. Procesul de vaccinare a început în 10 spitale Covid: Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” Bucureşti; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” Bucureşti; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi; Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” Baia Mare; Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara.

În luna ianuarie, țara noastră urmează să primească 600.000 de doze de ser.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitari , doamna Mihaela Anghel ! Daca ar fi fost posibil , v-as fi luat-o inainte ! Este un pas mic , insa esential , pentru revenirea la ,, normal ,, , probabil in 3-4 ani , din aceasta zi . Felicitari , inca o data si respect ! Si un mesaj pentru rumegatoarele care contesta beneficiile STIINTEI , in general , si baricada impotriva acestui virus , in particular : patrupedelor , mi-as fi dorit ca mamicile voastre sa fi eludat Legea -in comunism sau s-ar fi impotrivit - dupa 1989 , si astfel , sa nu fi beneficiat de vaccinurile ANTI polio , rujeola , rabie , etc - Planeta ar fi fost mai decenta si mai buna fara voi - in aceste decenii , sigur v-ar fi ucis niste virusuri sau afectiuni - care , nu-i asa ? , nu exista ! Voi , veti purta raspunderea pentru propagarea epidemie , cativa ani in plus , si poate de extinctia unor apropiati de ai vostri ! Ipochimenilor !
    • Like 3
    • @ Luigi Cosma
      Nu mai spune... Vorbesti serios, nea Luigi? Astia recomanda sa porti masca si sa pastrezi distanta fizica si dupa vaccinare (pentru ca mai poti raspindi virusu'), da' se pare ca p-asta n-ai prins-o. Asa ca pastreaza-ti sfaturile, ca nu au fost cerute de nimeni. Tine-l si pe CTP aproape, ca si el are aceleasi elucubratii.
      • Like 1
  • Câtă nerușinare și nesimțire și câtă sfidare în acești politruci. Ne-au adus în starea de cerșetori ai Europei și la vaccin.
    Bravo Johanis, bravo Orban, bravo Vela, bravo Tătaru, bravo Arafat, bravo toată gașca de politruci.
    10.000 de doze de vaccin pentru toată țara, asta e într-adevăr o mare performanță.
    Primul ministru s-a dus să le întâmpine.
    Oare indivizii ăștia nu ar trebui anchetați și judecați pentru subminarea combaterii răspândirii pandemiei în România, pentru că din neglijența, incompetența și iresponabilitatea lor, România nu a primit o cantitate de vaccin conform numărului proporțional de locuitori, pentru care de altfel a plătit în avans.
    Și cele 600.000 de doze anunțate pentru luna ianuarie reprezintă o cantitate mult prea mică, dacă nu e și asta o mare minciună, cum a fost aceea a celor 4 milioane de doze de vaccin antigripal.
    • Like 2
    • @ Roman Ruleacov
      Gospodin Roman Ruleacov ( ?!) , zdrazvuite . Cred ca nu vreti sa intelegeti , sau nu ati inteles mecanismul alocarii transei de avangarda a vaccinului anticovid -19 . Cele cateva mii de doze au fost alocate fiecarei tari simultan si proportional cu nr populatiei ; tot simultana , a fost inceperea vaccinarii in toate statele Uniunii Europene . Faptul ca domnul Florin Catu a fost prezent la sosire/ receptionare , reprezinta un semnal politic si de sustinere a politicilor sanitare ale UE si mai ales , un semnal de incredere pentru populatie . Sau oare , ar fii fost mai indicat sa apelam la vaccinul omonim ( ha, ha,ha,ha,ha,ha,ha, ) Sputnik ? Tinand cont ca suntem in toiul Sarbatorilor de iarna , poate ca acesta , ar fii fost mai demn de fi prescris negationistilor : mai o vodka , mai un sputnik si asa , virusul si implicit si pandemia care nu exista - vor dispare , acestea fiind doar o conspiratie a Nasoneriei Mondiale !
      • Like 5
    • @ Luigi Cosma
      Paul check icon
      Îmi este teama ca asta e prea pesedist sa înțeleagă. Totuși, e bine sa i se explice, poate înțelege...
      • Like 2
    • @ Luigi Cosma
      De obicei nu răspund trolilor și propagandiștilor de partid,mai ales atunci,când pentru a își ascunde precaritatea poziției și a gândirii,de inteligență nu poate fi vorba, recurg ka atacuri la persoană.
      Dar minciuna grosolană a acestui individ mă silește să dau un singur exemplu privind "proporționalitatea" și "simultaneitatea" repartizării primelor doze de vaccin:

      Germania, populație cca 80 milioane de locuitori primeste 1,5 milioane doze, prin care se asigură vaccinarea a 1,875 la sută din totalul populației.

      România, populație de cca 20 milioane locuitori, prmește 10 mii de doze, prin care se poate asigura vaccinarea 0,05 la sută din totalul populației.

      Ciudată proporționalitate și simultaneitate.
      În rest elucubrațiile individului nu merită nici un comentariu.
      • Like 3
    • @ Roman Ruleacov
      Inainte de a-i face pe altii trolli si in alte feluri, mai documenteaza-te. Nu stiu daca o faci in mod voit sau inconstient, dar ar fi bine sa cauti mai intai niste informatii, cand este clar ca nu stii foarte bine cum stau lucrurile.
      Germania a primit cateva zeci de mii de doze (la o populatie de 80 milioane de locuitori) si sper ca pana la finalul lunii martie sa primeasca un total de 12 milioane de doze. Asa ca, unde sunt milioanele de doze deja primite de ei?
      Mai multe informatii poti citi aici: https://www.dw.com/en/germany-distributes-covid-19-vaccine-to-states-ahead-of-rollout/a-56061628
      • Like 2
    • @ Luigi Cosma
      Ba nu mai spune. Astazi scria pe undeva ca nemtii au deja 1.3 milioane de doze. Asa ca mai lasa atitudinea de superioritate, ca face rau.
      • Like 0
    • @ Bogdan Ionut
      Esti sigur? Astazi, in The Guardian, scria ca Germania a primit deja 1.3 milioane de doze.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult