Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Primele doze de vaccin anti-Covid au ajuns în țară

Transport vaccin

Foto: Captură Digi24

Primele doze de vaccin împotriva Covid au ajuns de Crăciun în țară, cu un transport special al Pfizer, prin vama Nădlac. 

Este vorba de un număr „simbolic” de 10.000 de doze, cu care vor fi vaccinate 5.000 de cadre medicale care luptă cu virusul în spitalele Covid. Asta pentru că fiecare dintre cei vaccinați trebuie revaccinat la 21 de zile distanță de la prima administrare.   

Mâine, vaccinul transportat în gheață carbonică va ajunge la Institutul Cantacuzino, unde există condiții speciale de stocare. De acolo, dozele  va fi dus la centrele din țară, iar pe 27 decembrie va începe procesul de vaccinare, primul care va primi serul fiind un medic de la Institutul „Matei Balș”.

Mai multe doze vor ajunge în țară țară în luna ianuarie, iar vaccinarea se va desfășura în trei etape. În prima vor fi vaccinate cadrele medicale, în a doua persoanele peste 65 de ani și cele cu boli cronice, iar în a treia restul populației care își manifestă opțiunea de a primi serul. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • :)))))))))))))))))) Mihai Tufă:
    „Cu ambulanta neagră!
    Nici măcar nu se mai ascund!”
    • Like 0
  • De ce nu sunt vaccinate 10.000 de persoane, in loc de 5.000? Nu vor ajunge alte vaccinuri in urmatoarele 21 de zile?
    Cine a gandit stupiditatea asta?
    • Like 0
    • @ Ovidiu Grigore
      Delia MC Delia MC check icon
      "Asta pentru că fiecare dintre cei vaccinați trebuie revaccinat la 21 de zile distanță de la prima administrare." Sigur e sigur.
      • Like 0
    • @ Delia MC
      Postare dubla
      • Like 0
    • @ Delia MC
      Sigur ca stiu ca trebuie si a doua doza, dar nu exista vaccinuri diferite pentru cele doua doze. Si atunci, de ce sa nu faci prima doza la 10000, cand oricum in cele trei saptamani pana la a doua vor intra in tara sute de mii de alte doze?
      Adica, intre timp, celelalte 5000 de doze vor astepta ca proastele in depozit?
      Ati prins ideea?

      • Like 0
    • @ Ovidiu Grigore
      Delia MC Delia MC check icon
      Da.
      Eu procedez așa: întâi caut explicații și apoi acuz. Cum treaba asta nu a fost organizată de vreun Dorel, trebuie că există o explicație logică. Și cea mai simplă ar fi că nu se știe ce va fi în următoarele 3 săptămâni. Teoretic vin și alte tranșe. Dar dacă nu? Poate greșesc, tot ce-i posibil. :)
      • Like 0
  • Parerist check icon
    Au și chipurile lui bilgheitz sau alea vin cu un camion separat?
    • Like 1
  • Gabi check icon
    Să sperăm că şoferul nu e vreun Dorel care se opreşte pe drum să bea o bere şi lasă uşile deschise.
    Cei de la AUR l-ar declara erou şi l-ar numi imediat parlamentar ;)
    • Like 5
    • @ Gabi
      Genial comentariu
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult