Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Prima reacție a Simonei Halep după momentul de pe Arena Națională: Eu m-am dus ca să împărtăşesc această bucurie de a arăta trofeul oamenilor care au venit. Strict pentru ei

Simona Halep - World

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Simona Halep a reacționat la incidentul de pe Arena Națională, când oamenii au huiduit-o pe Gabriela Firea, declarând că ea s-a dus pe stadion „strict pentru oameni, atât”. Fluierată de un stadion întreg, primarul Firea a părăsit rapid scena și incinta, după ce în prealabil încercase să ia prima cuvântul în fața fanilor Simonei.

Simona Halep a refuzat vineri să comenteze incidentul de pe Arena Naţională, în care primarul Gabriela Firea a fost huiduită, dar a precizat că a mers la stadion „strict" pentru a împărtăşi cu fanii bucuria de a le arăta trofeul câştigat la Roland Garros, scrie News.ro.

„Eu nu fac politică, nu vreau să spun nimic despre acest lucru. Eu m-am dus pur şi simplu ca să împărtăşesc această bucurie de a arăta trofeul oamenilor care au venit şi pentru ei am răspuns pozitiv invitaţiei, strict pentru ei, atât", a declarat vineri Simona Halep, prezentă la „Halep Challenge”, o competiție de hochei unde participă și echipa care poartă numele actualului număr 1 WTA.

Aflați mai mult:


Peste 15.000 de persoane au participat luni la Arena Națională la prezentarea trofeului câștigat de Simona Halep la Roland Garros. Un incident a avut loc în deschiderea evenimentului, atunci când primarul Capitalei s-a grăbit să profite de moment și s-a dus la microfon înaintea Simonei, iar lumea de pe stadion a început să huiduie.

Halep nu a vrut să comenteze vineri nici caricatura publicată de Charlie Hebdo: „Nu vreau să comentez acest lucru, nu sunt în măsură să zic nimic despre acest lucru".

Publicaţia franceză de satiră Charlie Hebdo a ironizat victoria Simonei Halep la turneul de la Roland Garros, publicând sub titlul „O româncă câştigă Roland Garros-ul" o caricatură reprezentând o persoană care ridică trofeul deasupra capului şi spune „Fier vechi, fier vechi".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Câtă deosebire între Simona şi ţoapa din Voluntari ...
  • Like 1
 • Am doua intrebari obsesive : De ce romanul nu poate sa se europenizeze ? Fata asta cum a putut ! De ce trebuie sa trecem prin tigania mioritica, de fiecare data cand trebuie sa recunoastem un merit ?
  Acum, referitor la caricatura franceza, cred ca insemnatatea era ceva de genul : Trofeul este fier vechi daca castigatoarea/ul sau tara reprezentativa jucatorului/ei nu este in stare sa-i recunoasca adevarata valoare, data de cei care l-au creat, respectiv, traditia si istoria cronologica a Roland Garros-ului !
  • Like 1
 • O persoană cu foarte mult bun simț și care nu se coboară în jegul celor care o atacă. Respect Simona.
  • Like 4


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult