Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Prima stație Tesla supercharger din România, deschisă la Timișoara

Tesla Supercharger

Foto: Darius Jula via George Buhnici

Tesla a deschis prima stație supercharger din România la Timișoara, a anunțat jurnalistul de tehnologie George Buhnici.

„Prima stație supercharger Tesla din România este de astăzi cea de la Timișoara, aflată în parcarea hotelului Continental. Din pozele primite de la Darius Jula vedem 6 stații de 250 KW care au intrat deja în teste. Din păcate autostrada este la 30 de minute distanță, lucru care face încărcarea de tranzit complicată pentru cei care pornesc la drum lung”, a scris George Buhnici pe Facebook.

La îngeputul anului, gigantul american Tesla, controlat de Elon Musk, a deschis o sucursală în România, prin intermediul căreia să deschidă stații supercharger.

Orașele în care vor mai fi deschise stații supercharger în acest an sunt București, Pitești și Sibiu.

Tesla a anunţat pe 14 decembrie anul trecut că este în căutare de angajaţi pentru sucursala sa din România. Anunțurile postate pe site erau pentru cinci persoane, în Bucureşti, full-time: manager de magazin, consultant vânzări, manager de service şi doi tehnicieni pentru service.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Toate bune si frumoase, dar sa nu uitam ca acestea sunt teste. Sunt curios cum vor evolua lucrurile din momentul in care vom avea cel putin 5%, 10% sau 20% din total parc auto in masini electrice. Cum se va rezolva cu incarcarea? Cat va dura incarcarea la o statie supercharger in oras? Dar in afara? Dar acasa, mai ales ca marea majoritate stam la bloc? Sa nu ajungem in situatia in care vom avea masini si nu le putem folosi, de fapt.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult