Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Prima stație Tesla supercharger din România, deschisă la Timișoara

Tesla Supercharger

Foto: Darius Jula via George Buhnici

Tesla a deschis prima stație supercharger din România la Timișoara, a anunțat jurnalistul de tehnologie George Buhnici.

„Prima stație supercharger Tesla din România este de astăzi cea de la Timișoara, aflată în parcarea hotelului Continental. Din pozele primite de la Darius Jula vedem 6 stații de 250 KW care au intrat deja în teste. Din păcate autostrada este la 30 de minute distanță, lucru care face încărcarea de tranzit complicată pentru cei care pornesc la drum lung”, a scris George Buhnici pe Facebook.

La îngeputul anului, gigantul american Tesla, controlat de Elon Musk, a deschis o sucursală în România, prin intermediul căreia să deschidă stații supercharger.

Orașele în care vor mai fi deschise stații supercharger în acest an sunt București, Pitești și Sibiu.

Tesla a anunţat pe 14 decembrie anul trecut că este în căutare de angajaţi pentru sucursala sa din România. Anunțurile postate pe site erau pentru cinci persoane, în Bucureşti, full-time: manager de magazin, consultant vânzări, manager de service şi doi tehnicieni pentru service.  

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Toate bune si frumoase, dar sa nu uitam ca acestea sunt teste. Sunt curios cum vor evolua lucrurile din momentul in care vom avea cel putin 5%, 10% sau 20% din total parc auto in masini electrice. Cum se va rezolva cu incarcarea? Cat va dura incarcarea la o statie supercharger in oras? Dar in afara? Dar acasa, mai ales ca marea majoritate stam la bloc? Sa nu ajungem in situatia in care vom avea masini si nu le putem folosi, de fapt.
    • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult