Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Prima zi după ce Viorica Dăncilă a promis că „noul PSD” va lăsa Justiția în pace: Comisia juridică din Senat a avizat începerea urmăririi penale pentru Tăriceanu

Calin Popescu Tăriceanu-

(Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei)

Comisia juridică din Senat a avizat miercuri începerea urmăririi penale pentru președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care este acuzat că a primit foloase materiale de aproape 800.000 de dolari, scrie News.ro.

Până acum senatorii au amânat de șase ori dezbaterea, în comisia juridică, privind ridicarea imunităţii liderului ALDE. Azi în comisie au fost trei voturi „pentru", două abţineri şi un vot „împotrivă". Raportul comisiei urmează să ajungă în plenul Senatului.

La jumătatea lunii aprilie, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ruga senatorii din comisia Juridică să nu mai amâne cererea DNA de începere a urmăririi penale în ceea ce îl priveşte.

„Îi rog foarte mult să nu mai amâne în niciun fel această chestiune şi să o pună cât mai rapid să dea răspunsul Biroului Permanent care sigur urmează să programeze dezbaterea. Eu nu am niciun fel de reţinere în a le prezenta colegilor mei punctul meu de vedere care este simplu de tot, acest dosar este un dosar instrumentat politic în buna practică a DNA-ului de până acum. Au venit cu 17.000 de pagini tocmai ca să dea impresia că e o lucrare, cum spun ei, o lucrare solidă. Sunt 17.000 de pagini de maculatură şi de acuzaţii care nu stă niciuna în picioare”, a declarat în aprilie preşedintele Senatului.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • cromium check icon
    Si o sa renuntam la patrularea jet-urilor Canadiene deasupra Marii Negre in favoarea condamnarii lui Tariceanu? Ma indoiesc! Nato nu ne va scoate ochii cu PIB-ul alocat dotarii militare cata vreme mai sunt ceva hidrocarburi in Marea Neagra, Germania nu va protesta nici ea prea tare ca granita de S-E a Europei sa fie aparata de Americani moca asa ca mucles! Cum rusa nu stim mai nici unul in Romania tinem si noi cu Superman, ce sa facem?Din pacate numai el poate zbura fara viza in jurul Terei.
    • Like 0
  • Alex S. check icon
    Si imediat s-a revenit si au zis ca sa stea linistit Tariceanu pentru ca il rezolva la vot. Deci nu s-a schimbat nimic!
    • Like 1


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult