Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Prima zi după ce Viorica Dăncilă a promis că „noul PSD” va lăsa Justiția în pace: Comisia juridică din Senat a avizat începerea urmăririi penale pentru Tăriceanu

Calin Popescu Tăriceanu-

(Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei)

Comisia juridică din Senat a avizat miercuri începerea urmăririi penale pentru președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care este acuzat că a primit foloase materiale de aproape 800.000 de dolari, scrie News.ro.

Până acum senatorii au amânat de șase ori dezbaterea, în comisia juridică, privind ridicarea imunităţii liderului ALDE. Azi în comisie au fost trei voturi „pentru", două abţineri şi un vot „împotrivă". Raportul comisiei urmează să ajungă în plenul Senatului.

La jumătatea lunii aprilie, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ruga senatorii din comisia Juridică să nu mai amâne cererea DNA de începere a urmăririi penale în ceea ce îl priveşte.

„Îi rog foarte mult să nu mai amâne în niciun fel această chestiune şi să o pună cât mai rapid să dea răspunsul Biroului Permanent care sigur urmează să programeze dezbaterea. Eu nu am niciun fel de reţinere în a le prezenta colegilor mei punctul meu de vedere care este simplu de tot, acest dosar este un dosar instrumentat politic în buna practică a DNA-ului de până acum. Au venit cu 17.000 de pagini tocmai ca să dea impresia că e o lucrare, cum spun ei, o lucrare solidă. Sunt 17.000 de pagini de maculatură şi de acuzaţii care nu stă niciuna în picioare”, a declarat în aprilie preşedintele Senatului.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • cromium check icon
    Si o sa renuntam la patrularea jet-urilor Canadiene deasupra Marii Negre in favoarea condamnarii lui Tariceanu? Ma indoiesc! Nato nu ne va scoate ochii cu PIB-ul alocat dotarii militare cata vreme mai sunt ceva hidrocarburi in Marea Neagra, Germania nu va protesta nici ea prea tare ca granita de S-E a Europei sa fie aparata de Americani moca asa ca mucles! Cum rusa nu stim mai nici unul in Romania tinem si noi cu Superman, ce sa facem?Din pacate numai el poate zbura fara viza in jurul Terei.
    • Like 0
  • Alex S. check icon
    Si imediat s-a revenit si au zis ca sa stea linistit Tariceanu pentru ca il rezolva la vot. Deci nu s-a schimbat nimic!
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult