Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Prima zi după ce Viorica Dăncilă a promis că „noul PSD” va lăsa Justiția în pace: Comisia juridică din Senat a avizat începerea urmăririi penale pentru Tăriceanu

Calin Popescu Tăriceanu-

(Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei)

Comisia juridică din Senat a avizat miercuri începerea urmăririi penale pentru președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care este acuzat că a primit foloase materiale de aproape 800.000 de dolari, scrie News.ro.

Până acum senatorii au amânat de șase ori dezbaterea, în comisia juridică, privind ridicarea imunităţii liderului ALDE. Azi în comisie au fost trei voturi „pentru", două abţineri şi un vot „împotrivă". Raportul comisiei urmează să ajungă în plenul Senatului.

La jumătatea lunii aprilie, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ruga senatorii din comisia Juridică să nu mai amâne cererea DNA de începere a urmăririi penale în ceea ce îl priveşte.

„Îi rog foarte mult să nu mai amâne în niciun fel această chestiune şi să o pună cât mai rapid să dea răspunsul Biroului Permanent care sigur urmează să programeze dezbaterea. Eu nu am niciun fel de reţinere în a le prezenta colegilor mei punctul meu de vedere care este simplu de tot, acest dosar este un dosar instrumentat politic în buna practică a DNA-ului de până acum. Au venit cu 17.000 de pagini tocmai ca să dea impresia că e o lucrare, cum spun ei, o lucrare solidă. Sunt 17.000 de pagini de maculatură şi de acuzaţii care nu stă niciuna în picioare”, a declarat în aprilie preşedintele Senatului.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • cromium check icon
    Si o sa renuntam la patrularea jet-urilor Canadiene deasupra Marii Negre in favoarea condamnarii lui Tariceanu? Ma indoiesc! Nato nu ne va scoate ochii cu PIB-ul alocat dotarii militare cata vreme mai sunt ceva hidrocarburi in Marea Neagra, Germania nu va protesta nici ea prea tare ca granita de S-E a Europei sa fie aparata de Americani moca asa ca mucles! Cum rusa nu stim mai nici unul in Romania tinem si noi cu Superman, ce sa facem?Din pacate numai el poate zbura fara viza in jurul Terei.
    • Like 0
  • Alex S. check icon
    Si imediat s-a revenit si au zis ca sa stea linistit Tariceanu pentru ca il rezolva la vot. Deci nu s-a schimbat nimic!
    • Like 1


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult