Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Prima zi după ce Viorica Dăncilă a promis că „noul PSD” va lăsa Justiția în pace: Comisia juridică din Senat a avizat începerea urmăririi penale pentru Tăriceanu

Calin Popescu Tăriceanu-

(Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei)

Comisia juridică din Senat a avizat miercuri începerea urmăririi penale pentru președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care este acuzat că a primit foloase materiale de aproape 800.000 de dolari, scrie News.ro.

Până acum senatorii au amânat de șase ori dezbaterea, în comisia juridică, privind ridicarea imunităţii liderului ALDE. Azi în comisie au fost trei voturi „pentru", două abţineri şi un vot „împotrivă". Raportul comisiei urmează să ajungă în plenul Senatului.

La jumătatea lunii aprilie, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ruga senatorii din comisia Juridică să nu mai amâne cererea DNA de începere a urmăririi penale în ceea ce îl priveşte.

„Îi rog foarte mult să nu mai amâne în niciun fel această chestiune şi să o pună cât mai rapid să dea răspunsul Biroului Permanent care sigur urmează să programeze dezbaterea. Eu nu am niciun fel de reţinere în a le prezenta colegilor mei punctul meu de vedere care este simplu de tot, acest dosar este un dosar instrumentat politic în buna practică a DNA-ului de până acum. Au venit cu 17.000 de pagini tocmai ca să dea impresia că e o lucrare, cum spun ei, o lucrare solidă. Sunt 17.000 de pagini de maculatură şi de acuzaţii care nu stă niciuna în picioare”, a declarat în aprilie preşedintele Senatului.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • cromium check icon
    Si o sa renuntam la patrularea jet-urilor Canadiene deasupra Marii Negre in favoarea condamnarii lui Tariceanu? Ma indoiesc! Nato nu ne va scoate ochii cu PIB-ul alocat dotarii militare cata vreme mai sunt ceva hidrocarburi in Marea Neagra, Germania nu va protesta nici ea prea tare ca granita de S-E a Europei sa fie aparata de Americani moca asa ca mucles! Cum rusa nu stim mai nici unul in Romania tinem si noi cu Superman, ce sa facem?Din pacate numai el poate zbura fara viza in jurul Terei.
    • Like 0
  • Alex S. check icon
    Si imediat s-a revenit si au zis ca sa stea linistit Tariceanu pentru ca il rezolva la vot. Deci nu s-a schimbat nimic!
    • Like 1


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult