Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Primăria Capitalei va cheltui de circa 7 ori mai mult pentru „recreere și religie” decât pentru învățământ. Câți bani primește Catedrala Mântuirii

Gabriela Firea

Primăria Capitalei va cheltui în acest an 877 milioane de lei la capitolul „Cultură, recreere și religie”, de 7,3 ori mai puțin la capitolul „Învățământ” și de două ori mai puțin la „Sănătate”, potrivit proiectului de buget pe 2017 al Municipalității.

În acest an bugetul Primăriei Capitalei este de peste 5,02 miliarde de lei, echivalentul a 1,1 miliarde de euro. 

Câteva din capitolele către care vor merge cele mai multe fonduri, potrivit proiectului de buget 2017 al Primăriei Capitalei:

Transporturi - 1.278 milioane de lei

Cultură, recreere și religie - 877 milioane de lei

Combustibili și energie - 602 milioane de lei

Locuințe, servicii și dezvoltare publică - 506 milioane de lei

Sănătate - 435 milioane de lei 

Protecția Mediului - 270 milioane de lei

Învățământ - 119 milioane de lei  

Asigurări și asistență socială - 73 milioane de lei

Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic are un buget proiectat de 55 de milioane de lei. Din aceștia, o sumă de 15 milioane de lei vor merge către Patriarhia Română pentru lucrări de construcții a Catedralei Neamului. Lista bisericilor și monumentelor ce ar urma să fie finanțate în acest an de Municipalitate, prezentată și de Hotnews.ro, cuprinde 43 de poziții. Cele mai mari sume sunt alocate, în afară de Patriarhia Română, pentru lucrări la monumentul Sfântului Nicolae Udricani (3,2 milioane de lei), lucrări de consolidare la Mănăstirea Antim (2,87 milioane de lei) și la monumentul Sf Andrei Chitila (2,6 milioane de lei). 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:105000-2017:TEXT:RO:HTML&src=0
  Un exemplu de gandire a unei primarii. Cand se organizeaza in Norvegia licitatiile pentru dezapezire, pentru viitoarea iarna.
  • Like 0
 • Sa-i dea Dumnezeu atatea incercari in viata egal cu suma de bani donata ("unsa") catre Mitropolie...si ii va da cu siguranta ! Ma intreb, oamenii astia chiar nu au discernamant fata de concetatenii lor care muncesc din greu si care sustin economia si cu responsabilitate i-ar merita ? Inutil dragi ganditori si oameni cu scaun la cap plecati din rahat cat mai puteti, Romania a inceput sa puta..."vine Primavara" !
  • Like 0
 • Catedrala Manipulării Neamului este plata serviciilor aduse de B.O.R. în campaniile electorale.
  • Like 1
 • Asta e nebuna frate.Intr-o tara care geme de sărăcie, intr-o tara care nu are scoli și spitale ea da bani bisericilor?Sper sa fie conștientă ca e sinucidere ce face.Nu am cuvinte . . . Așa ceva. . . .
  • Like 3

 • Intentia de frauda se observa din insasi definirea categoriei "Cultură, recreere și religie". Avem aici trei domenii destul de distincte, iar amestecarea bugetelor acestora in acelasi buzunar creaza posibilitatea abuzarii fara limite a unuia in dauna altuia.
  • Like 4
 • Florin check icon
  Un adevar pe jumatate spus e ... o jumatate de adevar. Autoarea articolului putea sa ne lumineze cu adevarat, spunandu-ne ce anume intra in cheltuielile pentru invatamant la primaria generala si care e imparteala intre primaria generala si primariile de sector. Situatia cheltuielilor prevazute prezentate e doar din primaria generala. Scolile si liceele sunt finantate de la bugetele primariilor de sector. Dar noi trebuie sa tragem concluzia ca religie =invatamant*7. Spitale, nu catredale. Scopul publicarii articolului a fost atins. Din pacate, nu e informarea corecta. Pentru informare corecta, trebuie bunavointa si (mult) mai multa munca...
  • Like 0
 • check icon
  Normal! Partidul te vrea prost,cu viermi in plagã,cu bacterii multirezistente in mãruntaie si"mersul tramvaiului" in negura tunelului(fãrã nicio luminitã la capãt!)Este mare nevoie,in continuare,de votanti- pupatori de moaste.
  • Like 3
 • Pai pt bolșevici nu e importantă educația ca după aia o sa simtă Tov Stalin din Teleorman , Tovarașa profesoara de engleză -franceza , Olguța ; Tov secretara de la interne sau Tov Ceaușescu de la agricultura ( care nu leagă doua vorbe nici cu sfoara ) inferiori societăți ." Hristos este omul nou. Omul nou este omul sovietic. Deci Hristos este omul sovietic!“ – spunea patriarhul român Iustinian Marina.
  • Like 2
 • check icon
  Sau, cum ziceau strămoșii, panem et circenses, pîine și circ, pe românește „mici și bere”. Cum pierdem noi timpul în istorie, ca dup-aia să bocim că ne-o trag și rușii și ungurii și bulgarii și Marea Neagră și mai știu eu cine... Că n-avem noroc, că una, că alta... da, doamnă Firea, așa să faceți, mici și bere la tot pasul, gratuite și bine făcute. Berea să fie de import, d-aia scumpă, cel puțin un euro doza, să atârne bine la contabilitate.
  • Like 0
 • check icon
  Un om profund religios ca d-na Firea are nevoie de popi, nu? Se vede pe chipul său religiozitatea, fața senină, planurile coerente expuse la conferințe de presă și în broșurile pe care le-a scris.
  • Like 1


Îți recomandăm

Denis Grigorescu

„Aş fi înţeles gestul dacă pe parcursul mandatelor doamnelor Dăncilă şi Carmen Dan România ar fi atras investiţii străine de zeci de miliarde de euro, salariul minim net ar fi fost de 1.000 de euro şi România n-ar mai fi avut nicio locuinţă cu toaletă în fundul curţii. Dar aşa, gestul mi s-a părut unul nepotrivit, şi asta ca să folosesc un eufemism”, spune Denis Grigorescu. (Foto: Captură ecran Recorder.ro)

Citește mai mult

Carmen Dan Centenar

Ca și cum urgia nu ar fi fost totală, o fetiță de trei ani (trei ani!!!) a fost pusă să stea în cap pe caldarâm dinaintea unei purtătoare de telefon mobil. De ce nici un profesor, educator sau învățător n-a crâcnit în fața acestui abuz demn de Coreea de Nord? Cum a putut înghiți inspectoratul școlar așa ceva? V-a plăcut, tovarăși, recunoașteți că v-a plăcut! (Foto: George Călin/Inquam Photos)

Citește mai mult

Medici chirurgi

„Trebuie să schimbi toată infrastructura, numai cu salariul nu merge. Mie mi-e frică de această acțiune de a crește salariul, toate părțile celelalte, infrastructura și alte calități de care avem nevoie în sistemul de stat vor suferi și vor fi salarii mai mari, mentalitate neschimbată a medicilor, ciubucurile vor rămâne în continuare”, crede Wargha Enayati, cardiologul care a fondat rețeaua Regina Maria. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult