Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul împotriva coronavirusului produs de Pfizer şi BioNTech

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat luni vaccinul împotriva coronavirusului produs de Pfizer şi BioNTech. Este primul vaccin împotriva Sars-CoV2 aprobat în UE, iar agenția a anunțat că există noi tratamente în curs de aprobare.

Foto: Robin Utrecht/ Shutterstock Editorial/ Profimedia

Decizia mult așteptată le-ar putea permite statelor membre să înceapă procesul de vaccinare încă de dinainte de sfârșitul anului, scrie Deutsche Welle

Reprezentanții Agenției spun că sunt în legătură atât cu dezoltatori ai altor vaccinuri, cât și cu dezvoltatori ai unor tratamente împotriva Covid.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ce rost are un articol de 9 linii care de fapt trimite la linkul original??? Sunt covins ca cititorii ar fi fost mult mai interesati si castigati sa afle: 1. De ce este necesara autorizarea distribuirii pe piata (inclusiv europeana) a vaccinurilor si medicamentelor?,2.Ce inseamna procedura de autorizare?3.Ce inseamna si ce rol au certificarea unui produs si acreditarea unei organizatii? 4.Ce consecinte are autorizarea distribuirii pentru consumatorul european, inclusiv roman? 5.Dar pentru producatori si distribuitori? Daca autoarea nu stapaneste domeniul ar putea sa se consulte cu expertii romani in domeniu - din RENAR, ANPC, etc
    • Like 2


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult