Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Primele rezultate la bac 2017. Ministrul Educației spune că toate notele pot fi găsite pe un singur site: bacalaureat. edu.ro

Rezultate bac 2017: site-ul pe care se pot vedea rezultatele este bacalaureat.edu.ro, a anunțat miercuri ministrul Educației, Liviu Pop, care a dorit să clarifice lucrurile, după ce mai multe site-uri anunțau că au rezultatele la bacalaureat.

71,4 la sută este rata de promovare la examenul de bacalaureat 2017, mai mare decât în anul precedent, a spus ministrul Educației. În 2016, rata de promovare a fost de 66,7% înainte de contestații și 68,1% după contestații.

La nivel național sunt 97 de medii de 10, a afirmat ministrul Liviu Pop.

Ministrul Educației a precizat că autoritățile vor modifica metodologia pentru examenul de bacalaureat și pentru admiterea în liceu.

„Metodologia la bacalaureat, din păcate pentru unii dintre colegii noștri, creează o presiune. Regret cele întâmplate în judetul Galați și transmit condoleanțe familiei. Nu se vor mai repeta lucruri de genul acesta dacă vom modifica metodologia pentru examentul de bacalaureat. În aceași timp și pentru admiterea în liceu trebuie să modificăm metodologia”, a spus Liviu Pop. La Galați, la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Galaţi, o informaticiană în vârstă de 43 de ani a făcut un infarct la locul de muncă în timp ce introducea în calculator o serie de date legate de examenul de Bacalaureat. 

Pe de altă parte, ministrul s-a arătat miercuri indignat și de procedura de înscriere la liceu. „Ceea ce se întâmplă în aceste zile la o școală din București la care elevii și părinții fac suta de kilometri pentru a se înscrie la un liceu din Capitală este un lucru inuman din punctul meu de vedere. Alături de colegii din minister și din inspectorate trebuie să regândim metodologia de admitere în liceu și nu numai în sensul în care să nu alerge persoanele cu dosarele, ci să alerge hârtiile, pentru că suntem în perioada de alfabetizare digitală și trebuie să folosim instrumentele electronice”, a afirmat Liviu Pop.

La această sesiune a bacalaureatului s-au înscris 135.513 de elevi, din care au fost prezenţi 128.503. Dintre aceştia, 91.754, adică 71,4 la sută, au promovat examenul.

Cea mai mare rată de promovare s-a înregistrat în județele Sibiu, Bacău, Iași și Cluj.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult