Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Primele rezultate la bac 2017. Ministrul Educației spune că toate notele pot fi găsite pe un singur site: bacalaureat. edu.ro

Rezultate bac 2017: site-ul pe care se pot vedea rezultatele este bacalaureat.edu.ro, a anunțat miercuri ministrul Educației, Liviu Pop, care a dorit să clarifice lucrurile, după ce mai multe site-uri anunțau că au rezultatele la bacalaureat.

71,4 la sută este rata de promovare la examenul de bacalaureat 2017, mai mare decât în anul precedent, a spus ministrul Educației. În 2016, rata de promovare a fost de 66,7% înainte de contestații și 68,1% după contestații.

La nivel național sunt 97 de medii de 10, a afirmat ministrul Liviu Pop.

Ministrul Educației a precizat că autoritățile vor modifica metodologia pentru examenul de bacalaureat și pentru admiterea în liceu.

„Metodologia la bacalaureat, din păcate pentru unii dintre colegii noștri, creează o presiune. Regret cele întâmplate în judetul Galați și transmit condoleanțe familiei. Nu se vor mai repeta lucruri de genul acesta dacă vom modifica metodologia pentru examentul de bacalaureat. În aceași timp și pentru admiterea în liceu trebuie să modificăm metodologia”, a spus Liviu Pop. La Galați, la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Galaţi, o informaticiană în vârstă de 43 de ani a făcut un infarct la locul de muncă în timp ce introducea în calculator o serie de date legate de examenul de Bacalaureat. 

Pe de altă parte, ministrul s-a arătat miercuri indignat și de procedura de înscriere la liceu. „Ceea ce se întâmplă în aceste zile la o școală din București la care elevii și părinții fac suta de kilometri pentru a se înscrie la un liceu din Capitală este un lucru inuman din punctul meu de vedere. Alături de colegii din minister și din inspectorate trebuie să regândim metodologia de admitere în liceu și nu numai în sensul în care să nu alerge persoanele cu dosarele, ci să alerge hârtiile, pentru că suntem în perioada de alfabetizare digitală și trebuie să folosim instrumentele electronice”, a afirmat Liviu Pop.

La această sesiune a bacalaureatului s-au înscris 135.513 de elevi, din care au fost prezenţi 128.503. Dintre aceştia, 91.754, adică 71,4 la sută, au promovat examenul.

Cea mai mare rată de promovare s-a înregistrat în județele Sibiu, Bacău, Iași și Cluj.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult