Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Primul răspuns venit din PSD, după ce președintele i-a respins pe Laufer și Vasilescu. Noul secretar general al partidului: Putem face rocada

Liviu Dragnea - Lia Olguța Vasilescu

(Foto: Inquam Photos)

Codrin Ștefănescu, noul secretar general al PSD, a reacționat marți, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat să accepte nominalizarea Liei Olguța Vasilescu și a lui Ilan Laufer pentru posturile de ministru al Transporturilor, respectiv ministru al Dezvoltării.

„Declarațiile astea halucinante trebuie să se oprească odată și dl Iohannis să intre în limitele constituționale. Ce motiv are să o refuze pe Olguța Vasilescu? Într-o țară normală nu s-ar fi petrecut așa ceva niciodată, dar noi ne-am obișnuit cu reacțiile domnului Iohannis. (...) Când coaliția de guvernare propune ceva nu faci decât să iei act", a spus Codrin Ștefănescu la Antena3.

Secretarul general al PSD spune că membrii PSD sunt „șocați” de refuzul șefului statului și vede posibilă o rocadă între cei doi.

„Se pot face multe lucruri, putem face rocada, să propunem pe Olguța la Dezvoltare și Ilan la Transporturi și să nu poată refuza. În orice caz, suntem socați. Olguța Vasilescu e unul dintre cei mai buni manageri pe care i-am avut”, a spus Codrin Ștefănescu. 

Nicolicea: Analizăm, există soluţia să facem alte propuneri

Deputatul PSD Eugen Nicolicea consideră că nu există o motivaţie pentru gestul președintelui Iohannis de a refuza o revocare din funcţie a unui ministru, scrie News.ro.

Nicolicea a spus că răspunsul preşedintelui este analizat în PSD, existând şi situaţia în care să fie făcute alte propuneri.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Doamne! Dă-mi puterea sa mai trăiesc un piculeț și să văd și normalitate in țărișoara mea!
    • Like 0
  • Si eu cred ca e greu s-o refuzi pe focoasa si priceputa Olguta Vasilescu dar pe alte competente.
    Cit despre opiniile capului chel iesit din slitul PSD , ce sa mai vorbim , nici macar nu intelege semnificatia sahista a cuvintului rocada.
    Bre Codrine , rocada nu se face intre doi nebuni ! Ce sa facem prin clanurile interlope din Bucuresti nu se prea joaca sah.
    • Like 4


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult