Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei: Români, țara a pierdut pe Regele Mihai I. Bunătatea şi iertarea sa au învins toate relele secolului trecut

Principesa Margareta

Foto: George Călin/Inquam Photos

Principesa Margareta, Custodele Coroanei, a transmis un mesaj după moartea tatălui său, Regele Mihai I al României. 

„Români, țara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste nouă decenii, el a închinat României toate puterile, cu devotament şi răbdare. Am pierdut, ca voi toţi, un părinte. O pierdere personală şi o pierdere pentru întreaga Naţiune. În aceste clipe grele, suntem uniţi în suferinţa noastră. Cu infinită iubire şi principii puternice, Regele Mihai a înscris în cartea Neamului cea mai valoroasă pagină din istoria contemporană. Bunătatea şi iertarea sa au învins toate relele secolului trecut. Înţelepciunea lui a asigurat continuitatea identităţii noastre, în momente de gravă abatere de la mersul firesc al ţării. Regele nostru a fost o parte din fibra Statului român. Prin întreaga sa viaţă, tatăl meu a continuat legătura Familiei Regale cu naţiunea română. Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi. Începe un nou timp pentru Casa Regală a României. Cu aceleaşi principii şi sentimente ca ale tatălui meu, voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporul român. Aşa să ne ajute Dumnezeu!", a spus Principesa Margareta, Custodele Coroanei române.

Regele Mihai I al României a murit marți, la ora 13:00, la reședința sa privată din Elveția, la vârsta de 96 de ani.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Un discurs frumos , ddar mi-ar fi placut sa vina din suflet nu citit de pe un prompter
    • Like 0
  • Am trait cu mare speranta revenirea maiestatii sale in tara in anii 90. pot spune ca am fost monarhist suta la suta. Am suferit si eu umilinta la care a fost supus de catre comunisti. Dar odata cu moartea maiestatii sale sunt de parere ca aceasta Casa Regala cu beneficii imense acordate de statul roman pentru un actoras de 2 lei si o fica Margareta care nu se ridica la valoarea tatalui ei nu-si mai are rostul. Ramas bun Maiestate - ma impac acum cu ideea pe care v-am reprosat o mereu. ca nu v-ati implicat mai mult in venirea in Romania imediat dupa moartea lui Ceausescu. Paradoxal poate ca era mai usor atunci cand starea de anomie era prezenta in tara..
    • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult