Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Probabil cel mai mare sportiv român al tuturor timpurilor

Simona Halep --

(Foto Guliver/Getty Images)

Scurtele fabuloase ale Simonei Halep sunt lungile antrenamente pe care nimeni nu le-a văzut multă vreme. Nici Federația, nici presa, nici toată România. Le-a văzut și simțit doar peretele în care Simona s-a încăpățânat să bată mingea. Atât, restul e poveste.

Precum scurtele Simonei contra Svitolinei, asta ar fi rezumatul în câteva cuvinte al României ce a stat azi cu sufletul la gură. De fapt, Simona Halep e povestea celor sătui să aplaude pe alții. A celor care au înțeles că răsăritul e fix lumina la care aspiri atunci când visezi.

Simona Halep pune piciorul în teren și o împinge pe Svitolina să devină un elefant panicat într-un magazin de porțelanuri. Halep e un zid care nu doar returnează, dar mai și servește.

Halep e în finala de la Wimbledon, probabil o performanță cel puțin la fel de mare ca finala câștigată la Roland Garros, pentru că iarba în România se indentifică doar cu terenurile retrocedate ilegal, ori cu imaginile din dronă ce rămân în urma defrișărilor.

Simona Halep, cred cu certitudine, după ani de scris despre sportul românesc, este cel mai mare sportiv al tuturor timpurilor pe care l-a avut România. 

Sunt subiectiv, sunt extaziat, amestec merele cu perele, dar tocmai ăsta e farmecul de suporter. Și Simona ne oferă din plin oportunitatea de a fi suporteri, la un nivel constant, cum niciun alt sportiv român nu a reușit vreodată.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Așa cum s-au exprimat ceilalți comentatori,să nu exagerăm!
    Simona este unul dintre cei 3 sau 4 sportivi „cei mai mari” din acești primi 20 de ani ai secolului XXI.
    Zic 3 sau 4 gândindu-mă la gimnaste și gimnaști.
    • Like 1
  • In opinia mea ,amestecati merele cu perele in sensul in care inainte de 1989 statul se implica major in toate domeniile de activitate , implicit si in sport, erau competitii de masa de unde se selectionau talentele reale in diverse sporturi. Sportul era subventionat de stat (sportivii erau angajati in fabrici si uzine dar nu mergeau la servici ci la antrenamente) ,ceea ce in ziua de azi nu mai este posibil, avand o legislatie in vigoare care are multe lipsuri. In cazul Simonei ,ascensiunea ei a afost posibila datorita in primul rand sacrificiilor facute de parinti, sprijinului primit de la prieteni pentru a se putea antrena si a participa la turnee,pentru ca participarea la turnee costa bani.Aduceti-va aminte de declaratiile facute de parintii Biancai Andreescu care au plecat in Canada pentru a-i putea asigura conditii de a face performanta si ajutorul primit de acestia din partea Federatiei de tenis din Canada. La noi FRT nu este in stare sa rezolve problema Arenelor de tenis de la Bucuresti.
    • Like 3
  • Aha check icon
    Oare pe una ca Gabriela Szabó, cu recorduri mondiale, medalii olimpice de aur, campionate mondiale și europene cîștigate, cîștigatoare a Golden League, cam a cîta o considerați, dacă Halep e prima?! De alți uriași sportivi români s-a pomenit mai devreme.
    Jos pălăria pentru Halep, dar pînă la ”cel mai mare sportiv” e cale lungă.
    • Like 2
  • Exagerati ! Si atunci ce sa mai vorbim de Patzaichin, Nadia Comaneci, Elisabeta Lipa si alti multipli campioni olimpici si mondiali, pe perioade foarte mari de timp. Simona, intre altele, s-a speriat de niste tantari, cand a fost vorba sa mearga la Jocurile Olimpice de la Rio.,A nu se intelege ca nu-i apreciez rezultatele si n-o urmaresc cu sufletul la gura la fiecare turneu. Dar a spune ca e cea mai mare sportiva din toate timpurile, e o mare exagerare.
    • Like 3
  • Tot respectul pentru Simona , ii tin pumnii si la mai mare , dar de aici pina la titulatura de cel mai bun sportiv roman al tuturor timpurilor, e drum lung. Mai avem niste gimnaste si sportivi din alte discipline care au mai multe medalii de aur la olimpiade si campionate mondiale decit Simona turnee cistigate. Aici nu vorbesc de turnee de Grand Slem .
    Deci succes la Wimbledon , pentru ca este cu certitudine cea mai mare sportiva romana in activitate.
    • Like 4
  • Ok, senzationala performanta, dar haideti sa nu uitam -totusi- de Ivan Patzaichin , cu 5 medalii olimpice de aur, de Iolanda Balas, Lia Manoliu (aur olimpic la o varsta inaintata totusi) sau de singura dubla medaliata la atletism,aur si argint la o editie de Jocuri Olimpice, neuitata Paula Ivan ! Iar in afara de Nadia i-am uitat pe multi (multe). Raman la parerea ca recordul lui Ivan Patzaichin va fi greu de egalat vreodata...
    Dar da, sa dam Simonei ce e al Simonei, iar eu imi pun cenusa in cap, deoarece am ascultat pana acum un an prea multe voci defaimatoare...
    Soarta i-a fost prea mult nedreapta, cel putin 2 Grand Slam-uri le-a pierdut pe nedrept si am savurat si voi savura orice infrangere a perfidelor sharapova si wozniaki...
    • Like 3


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult