Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Proiecte din domeniul sănătății, educației, serviciilor sociale și acțiuni de voluntariat, premiate la Gala Fundației Vodafone România

Fundația Vodafone România

La Gala Anuală a Fundației Vodafone România a fost anunțat stadiul lucrărilor de renovare a Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți Constanța și au fost premiate o serie de proiecte din domeniul sănătății, educației, serviciilor sociale, dar și acțiuni de voluntariat.

Noua secție de Terapie Intensivă Nou-Născuți Constanța va avea o suprafață de 800 mp, o capacitate totală de până la 26 de locuri și va fi dotată cu echipamente medicale de ultimă generație, inclusiv o soluție de telemedicină ce va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar și din afara spitalului și să transmită informații medicale vitale ori să organizeze video-conferințe cu medici specialiști din alte spitale din România și din străinătate.

Până acum, au fost făcute în proporție de peste 50% lucrările de demolare a vechii secții, următoarea etapă fiind refacerea pereților de compartimentare a spațiului. În paralel, echipa proiectului va finaliza achiziția echipamentelor medicale.

Proiectul de renovare a Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți Constanța este derulat printr-un parteneriat al Fundației Vodafone România cu asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi și are un buget estimat la 1,3 milioane de euro. Finanțarea va fi asigurată prin campania națională de strângere de fonduri organizată de asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi, iar Fundația Vodafone România va dubla suma strânsă din donații.

În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, investind peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. 

Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic.

Câștigătorii premiilor decernate la Gala din acest an au fost „Unitatea mobilă” - Asociația Caravana cu Medici (Premiul pentru Sănătate), „Laborator de învățare alternativă” - Asociația Proiect ProEuropa (Premiul pentru Educație), „Spălătoria comunitară” - Asociația Generation Țibănești (Premiul pentru Servicii Sociale).

La secțiunea Voluntariat, au fost premiate cinci organizații care s-au implicat cu echipe de voluntari în proiectul Fundației Vodafone România „Scrisori pentru Moș Crăciun”, și anume Huawei România, OTP Bank România, Republica.ro, Next Advertising și Fundația Romanian Business Leaders. Premiul Special a revenit echipei de profesori voluntari de la Fundația pentru Integrare și Sprijin Social „Împreună Ineu“.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult