Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Proiectul Legii salarizării. Verifică pe listă cât vor câștiga angajații la stat

Proiectul Legii salarizării a fost postat pe site-ul PSD, urmând să fie înregistrat în Parlament după Paște. 

Salariul președintelui României ar urma să fie de 17.400 de lei brut, în scădere față de 21.540 de lei, cât este acum indemnizația șefului statului.

Salariile demnitarilor sunt mai mari față de cifrele prezentate săptămâna trecută de coaliția de guvernare.  

Venitul brut al unui deputat era, conform cifrelor prezentate joi, de 11.600 de lei, acum este de 13.050 de lei. În prezent un parlamentar câștigă 7.700 de lei brut. 

Un primar al unei localități cu 200.000 de locuitori ar urma să obțină 11.600 de lei brut, în timp ce în varianta de joi a proiectului acesta era salariul pentru primar al unei localități cu 300.000 de locuitori.

Raportul între salariul de bază minim şi cel maxim în sectorul bugetar se reduce la 1 la 12, faţă de 1 la 15 cât este în prezent. Prin această măsură, salariile de bază aflate la baza piramidei salariale vor înregistra o creştere accentuată, în jur de 100%, această creştere fiind din ce în ce mai mică pentru salariile aflate în partea superioară a piramidei salariale, se arată în proiect.

Personalul medical va beneficia de o „creştere substanţială” a salariilor de bază, începând cu anul 2018, astfel încât medicul UPU să beneficieze de echivalentul a 3.600 euro pe lună, iar medicul rezident UPU să beneficieze de echivalentul a 1.200 euro/lună.

De „creştere substanţială” a salariilor de bază se vorbește în proiect și în cazul personalului din educaţie, această majorare fiind cuprinsă între 90% -150%, pentru învăţământul preuniversitar şi între 33% - 125% pentru învăţământul universitar.

Cu peste 100% cresc salariile de bază, soldele de funcție/salariile de funcție pentru personalul din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, în special pentru funcţiile cu nivel mai mic de salarizare.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sa nu uitam sa adăugăm " comisioanele " aferente ! Ca doar abuzul in serviciu și pragul vor fi eliminate din noul cod penal . Deci ne fura " bugetarii " de doua ori . Da poporul prostan nu se supăra ca " fura ei milioane da măcar ne-au dat și noua o suta de lei ".
    • Like 0
  • Deja au inceput sa o dea in diverse si cu acest proiect, ceva e putred in Danemarca
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult