Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Incredibil, halucinant, dezvăluire, CTP, ucenic, Guru Bivolaru!

Când Gregorian Bivolaru a fost, în fine, găbjit, de polițiștii francezi, am făcut o „știre” - experiment la Digi 24, comunicând că, prin `80–`81, întrucât aveam probleme cu genunchiul, m-am aflat printre participanții la orele de yoga fizică ținute de Bivolaru la Casa de Cultură Ecran Club, undeva prin Crângași sau Grozăvești.

Am spus că abia aștept să văd titlurile ce vor apărea pe net în capul „știrii”.

Și titlurile au venit, nesmintit.

„DEZVĂLUIRI INCREDIBILE. Cristian Tudor Popescu a lucrat cu Guru Bivolaru. VIDEO. Gregorian Bivolaru a avut adepți și în rândul jurnaliștilor” (Romania TV).

Ce reține cititorul-țintă al unui astfel de titlu: Popescu a ținut multă vreme ascuns acest secret arzător al său, dar acum e dat în fapt. El a fost adeptul lui Bivolaru. A lucrat cu Guru – în fața ochilor cititorului-țintă apar Popescu și Bivolaru închinând un pahar cu urină proaspătă.

Și toate astea, scoase din ce-am zis eu fără să mă întrebe cineva: că eram un simplu „cursant”, într-un club socialist, Bivolaru nu mă cunoștea, iar subsemnatul l-am identificat abia după `89, când a trecut la exploatare sexuală și spălătură de creiere în secta MISA – altfel, nu mi-aș fi amintit vreodată de el.

„Declarație HALUCINANTĂ a lui CTP: Gregorian Bivolaru mi-a fost profesor”. Dedesubt, poza subsemnatului cu șuba în cap, din emisiunea în care comentam „The Revenant” (Ev. Zilei).

Carevasăzică: numitul CTP, atins de alienație mintală, după cum se vede și din poză, a fost „făcut” la cap de Bivolaru pe când îi era elev.

„Cristian Tudor Popescu recunoaște că a fost ucenicul lui Gregorian Bivolaru”. Alături, poza din emisiunea Profesioniștii, a Eugeniei Vodă, în care cânt „la cap” (Știri pe surse).

Prin urmare, după ce a fost interogat îndelung și a rezistat cu stoicism, Popescu recunoaște! Ce? Că este, ca ucenic al lui Bivolaru, la fel de sonat ca și maestrul său. Deja, consumatorul de astfel de titluri îl vede limpede pe Popescu în diverse poziții cu adeptele MISA, sub binecuvântarea lui Guru.

„Așa ceva... CTP: am lucrat cu Gregorian Bivolaru” (Cotidianul).

Aceste tipuri de titlu au fost preluate în neștire de site-uri mai mici, ca să smulgă și ele un click – două de la victimele gawking-ului („non-știri” care te fac să holbezi ochii).

Niciunul dintre cretinetzii care au produs titlurile și textele respective (despre comentariile la ele, nu mai vorbesc) nu mi-a dat un telefon pentru lămuriri, detalii, atitudinea mea în legătură cu Bivolaru și MISA. Au luat vorbirea de la televizor fără să-și miște fundul de pe scaun și au „ambalat-o”.

Primul motiv pentru care i-aș fi dat afară pe acești „jurnaliști” n-ar fi fost manipularea de doi bani pe care o practică, ci faptul că pute pământul sub ei de lene.

Nici presa de rahat nu mai e ce-a fost...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult