Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Protest antimască în Piața Victoriei, sub privirile îngăduitoare ale jandarmilor: „Nu păstrați distanța socială!”. UPDATE. Jandarmeria a anunțat că a aplicat 15 sancțiuni în valoare de 7.000 de lei

Protest antimasca 8 nov -

Câteva sute de oameni au protestează duminică în Piața Victoriei împotriva măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului care vor intra în vigoare începând de luni. 

UPDATE: Jandarmeria a anunțat că a aplicat 15 sancțiuni în valoare de 7000 de lei unora dintre participanții la protestat pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19. Alte 29 de persoane au fost avertizate, se arată într-un comunicat, citat de G4Media. De asemenea, a fost sancționată și o persoană care ridica o dronă. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Majoritatea celor prezenți în Piață nu poartă măști de protecție, sau le poartă incorect.

„Nu păstrați distanța socială. Dacă știți că aveți un om cu probleme la dvs în bloc, lângă casa voastră, mergeți și întindeți o mână. (...) Nu vă fie frică, credeți cu putere că adevărul va izbândi”, spune unul dintre participanții la protest, iar cei care îl ascultă încep să îl aplaude. „În fiecare loc în care sunteți continuați să fiți români, să duceți această luptă. Dumnezeu ne va ajuta. Doamne ajută”, continuă bărbatul, care are o eșarfă pe gură și nas. 

Unii dintre participanți au venit cu pancarte. „Sataniștilor! Iisus Hristos nu va fi învins în veci”, este mesajul de pe una dintre pancarte.

„Libertate, libertate!”, „Jos masca!” se scandează din când în când printre protestatari. 

„Monarhia salvează România”, strigă cineva, agitând un steag, în timp ce altă persoană cere „limitarea la două mandate de parlamentar”.

Amintim că de luni, 9 noiembrie, intră în vigoare mai multe măsuri, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului: masca va fi obligatorie în toată țara, în spații închise și deschise, școlile trec toate în sistem online, magazinele se închid la ora 21.00, iar circulația între orele 23.00 și 5.00 va fi interzisă, cu câteva excepții.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult