Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Protest duminică la Cluj. „Noi rămânem în Europa, voi plecați. Demisia și anticipate!”

Protest la Cluj - 29 ianuarie

(Foto: Claudiu Nicolae Morar)

Nou protest antiguvernamental la Cluj-Napoca. „Noi rămânem în Europa, voi plecați. Demisia și anticipate!” este motto-ul sub care va avea loc acțiunea de protest programată pentru duminică, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, începând cu ora 18:00.

„Toate eforturile noastre de a schimba ceva contează! Toate problemele noastre au apărut când am crezut contrariul, și am preferat să nu facem nimic. Votul, protestele, semnăturile pentru inițiative cetățenești, implicarea civică sau politică a oamenilor integri, lupta instituțiilor libere și a presei independente pentru aceleași valori. Toate acestea cumulate țin România în picioare! Refuzul de o grosolănie frapantă oferit de către coaliția PSD-ALDE Comisiei Europene cu privire la MCV arată deschis intenția ei de a scoate România din UE sau, în cel mai fericit caz, izolarea țării de către aliații noștri”, se arată în mesajul organizatorilor, care solicită „demisia imediată a guvernului Dragnea-Dăncilă și declanșarea procedurii pentru alegeri anticipate”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara...”
  Azi în Cluj, mâine-n București...
  Trebuie obligatoriu să-i băgăm lui cIordache pe gât noua siglă PSD, etalată cu atâta „eleganță” în Parlament,
  • Like 0
 • Ionel check icon
  Cine il organizeaza ? are autorizatie legala ? sau in tara asta face fiecare ce vrea, unde vrea si cand vrea !!??? Astfel de mitinguri ilegale/neasumate fac in primul rand rau Romaniei si apoi ridica procentele pentru actualii guvernanti, retineti asta si sa nu va mirati daca la anul in primavara, la europarlamentare castiga tot psd-ul !
  • Like 0
  • @ Ionel
   ARTICOLUL 39 [CONSTITUȚIE]

   Libertatea întrunirilor

   "Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme."

   Si uite asa instanta mi-a anulat PV contraventie de la Jandarmerie...ca atator altii!
   • Like 1
  • @ Ionel
   Alien check icon
   "Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme."
   Constitutia Romaniei, articolul 39. Ce facem, punem de-un referendum sa il schimbam si pe asta?
   • Like 1
  • @ Ionel
   in 89 trebuia sa asteptam autorizatie de la autoritati? stai acasa Ionele, nu-i pentru tine...Auzi, ridica procentele pesedeului... cred ca nu esti normal...
   • Like 0
  • @ Ionel
   Ionel Ionelule, nu mai bea băiatule că te râd și curcile ce tâmpenii debitezi.
   • Like 0
 • check icon
  Ce bine!Tara asta trebuie recuperata de la politrucii astia ce reclama ca "raportul(CE) a fost facut de functionari",dupa mintea odihnita a unui manechinuit ...pai cine sa faca rapoartele,odraslele politrucilor,cele ce fac cheta pentru un mini-concediu?
  • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult