Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Protest duminică la Cluj. „Noi rămânem în Europa, voi plecați. Demisia și anticipate!”

Protest la Cluj - 29 ianuarie

(Foto: Claudiu Nicolae Morar)

Nou protest antiguvernamental la Cluj-Napoca. „Noi rămânem în Europa, voi plecați. Demisia și anticipate!” este motto-ul sub care va avea loc acțiunea de protest programată pentru duminică, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, începând cu ora 18:00.

„Toate eforturile noastre de a schimba ceva contează! Toate problemele noastre au apărut când am crezut contrariul, și am preferat să nu facem nimic. Votul, protestele, semnăturile pentru inițiative cetățenești, implicarea civică sau politică a oamenilor integri, lupta instituțiilor libere și a presei independente pentru aceleași valori. Toate acestea cumulate țin România în picioare! Refuzul de o grosolănie frapantă oferit de către coaliția PSD-ALDE Comisiei Europene cu privire la MCV arată deschis intenția ei de a scoate România din UE sau, în cel mai fericit caz, izolarea țării de către aliații noștri”, se arată în mesajul organizatorilor, care solicită „demisia imediată a guvernului Dragnea-Dăncilă și declanșarea procedurii pentru alegeri anticipate”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara...”
  Azi în Cluj, mâine-n București...
  Trebuie obligatoriu să-i băgăm lui cIordache pe gât noua siglă PSD, etalată cu atâta „eleganță” în Parlament,
  • Like 0
 • Ionel check icon
  Cine il organizeaza ? are autorizatie legala ? sau in tara asta face fiecare ce vrea, unde vrea si cand vrea !!??? Astfel de mitinguri ilegale/neasumate fac in primul rand rau Romaniei si apoi ridica procentele pentru actualii guvernanti, retineti asta si sa nu va mirati daca la anul in primavara, la europarlamentare castiga tot psd-ul !
  • Like 0
  • @ Ionel
   ARTICOLUL 39 [CONSTITUȚIE]

   Libertatea întrunirilor

   "Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme."

   Si uite asa instanta mi-a anulat PV contraventie de la Jandarmerie...ca atator altii!
   • Like 1
  • @ Ionel
   Alien check icon
   "Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme."
   Constitutia Romaniei, articolul 39. Ce facem, punem de-un referendum sa il schimbam si pe asta?
   • Like 1
  • @ Ionel
   in 89 trebuia sa asteptam autorizatie de la autoritati? stai acasa Ionele, nu-i pentru tine...Auzi, ridica procentele pesedeului... cred ca nu esti normal...
   • Like 0
  • @ Ionel
   Ionel Ionelule, nu mai bea băiatule că te râd și curcile ce tâmpenii debitezi.
   • Like 0
 • check icon
  Ce bine!Tara asta trebuie recuperata de la politrucii astia ce reclama ca "raportul(CE) a fost facut de functionari",dupa mintea odihnita a unui manechinuit ...pai cine sa faca rapoartele,odraslele politrucilor,cele ce fac cheta pentru un mini-concediu?
  • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult