Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Protest duminică la Cluj. „Noi rămânem în Europa, voi plecați. Demisia și anticipate!”

Protest la Cluj - 29 ianuarie

(Foto: Claudiu Nicolae Morar)

Nou protest antiguvernamental la Cluj-Napoca. „Noi rămânem în Europa, voi plecați. Demisia și anticipate!” este motto-ul sub care va avea loc acțiunea de protest programată pentru duminică, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, începând cu ora 18:00.

„Toate eforturile noastre de a schimba ceva contează! Toate problemele noastre au apărut când am crezut contrariul, și am preferat să nu facem nimic. Votul, protestele, semnăturile pentru inițiative cetățenești, implicarea civică sau politică a oamenilor integri, lupta instituțiilor libere și a presei independente pentru aceleași valori. Toate acestea cumulate țin România în picioare! Refuzul de o grosolănie frapantă oferit de către coaliția PSD-ALDE Comisiei Europene cu privire la MCV arată deschis intenția ei de a scoate România din UE sau, în cel mai fericit caz, izolarea țării de către aliații noștri”, se arată în mesajul organizatorilor, care solicită „demisia imediată a guvernului Dragnea-Dăncilă și declanșarea procedurii pentru alegeri anticipate”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara...”
  Azi în Cluj, mâine-n București...
  Trebuie obligatoriu să-i băgăm lui cIordache pe gât noua siglă PSD, etalată cu atâta „eleganță” în Parlament,
  • Like 0
 • Ionel check icon
  Cine il organizeaza ? are autorizatie legala ? sau in tara asta face fiecare ce vrea, unde vrea si cand vrea !!??? Astfel de mitinguri ilegale/neasumate fac in primul rand rau Romaniei si apoi ridica procentele pentru actualii guvernanti, retineti asta si sa nu va mirati daca la anul in primavara, la europarlamentare castiga tot psd-ul !
  • Like 0
  • @ Ionel
   ARTICOLUL 39 [CONSTITUȚIE]

   Libertatea întrunirilor

   "Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme."

   Si uite asa instanta mi-a anulat PV contraventie de la Jandarmerie...ca atator altii!
   • Like 1
  • @ Ionel
   Alien check icon
   "Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme."
   Constitutia Romaniei, articolul 39. Ce facem, punem de-un referendum sa il schimbam si pe asta?
   • Like 1
  • @ Ionel
   in 89 trebuia sa asteptam autorizatie de la autoritati? stai acasa Ionele, nu-i pentru tine...Auzi, ridica procentele pesedeului... cred ca nu esti normal...
   • Like 0
  • @ Ionel
   Ionel Ionelule, nu mai bea băiatule că te râd și curcile ce tâmpenii debitezi.
   • Like 0
 • check icon
  Ce bine!Tara asta trebuie recuperata de la politrucii astia ce reclama ca "raportul(CE) a fost facut de functionari",dupa mintea odihnita a unui manechinuit ...pai cine sa faca rapoartele,odraslele politrucilor,cele ce fac cheta pentru un mini-concediu?
  • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult