Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Proteste în București și mai multe orașe din țară împotriva PSD-ALDE şi pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi. Protestatarii anunţă un lanţ uman de la Universitate la sediul DNA

LIVE TEXT:

- La ora 21.00 protestatarii din Piața Universității au intonat imnul. Momentul fost urmat de strigarea numelui lui Kovesi, și scandări precum „Vom vota” sau „Tudorel, demisia”.


- În Piaţa Universităţii sunt regizorul Stere Gulea și Tudor Chirilă. În Piață se află și reprezentanți ai partidelor de opoziție, unul dintre ei fiind Vlad Voiculescu, sau Stelian Ion de la alianța USR-PLUS.

UPDATE

Pe pancartele afișate se cere găsirea vinovaților pentru intervenția violentă Jandarmeriei la protestul diasporei din 10 august 2018.

STIREA INIȚIALĂ:

Pe Facebook au fost anunţate mai multe proteste, sâmbătă seară, în Piaţa Universităţii.

Organizatorii anunță că vor face o noapte albă, pregătind corturi şi saci de dormit.

În același timp e anunțată intenția de a se reazliza un lanţ uman de la Universitate până la sediul DNA, un gest care vrea să arate sprijinul popular pentru Laura Codruţa Kovesi.

DETALII AVEȚI AICI.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • profun check icon
  Condiții? Excelente!

  Vremea a ținut cu inițiatorii, convocările s-au făcut din timp și intens, forțele de ordine au avut o prezență discretă, deci existau toate ingredientele (exterioare) pentru mult trâmbițatele ... „Proteste în București și mai multe orașe din țară împotriva PSD-ALDE şi pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi”.

  Eu aș zice că a fost un barometru perfect pentru starea de spirit.
  Reiese clar că lumea a început să se sature de sloganuri puerile, gen cultul deșănțat al pesonalității pentru o persoană despre care aud (unii, abia acum) lucruri care să-i pună pe gânduri, oricât de partizan le-ar fi raționamentul.

  Poate cumva au lucrat în subconștient și lozincile, (cu „toți suntem egali în fața legii”, „trebuie să avem încredere în justiție” etc) repetate atâția ani doar pentru a-i lovi pe „ceilalți”.

  Cei mai mulți protestatari de până acum au fost cu siguranță de bună credință, însă excesiv de superficiali. Capacitatea lor de a raționa nu o pun la îndoială dar, cu siguranță au folosit-o cu o lipsă teribilă de informații credibile, din mai multe surse. În IT e o vorba, gunoi bagi, gunoi iese. Adică poți avea cel mai bun program, însă dacă îi introduci date eronate, nu poți obține rezultate corecte.

  Acum, vrând, nevrând tot mai mulți oameni au acces la informații despre cei pe care și-i făcuseră până de curând ... idoli. Or, după cum am mai zis, cei mai mulți oameni, au capacitatea de a raționa și puterea de a se extrage dintr-un emoțional excesiv de partizan.

  • Like 0


Îți recomandăm

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult