Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Proteste în București și mai multe orașe din țară împotriva PSD-ALDE şi pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi. Protestatarii anunţă un lanţ uman de la Universitate la sediul DNA

LIVE TEXT:

- La ora 21.00 protestatarii din Piața Universității au intonat imnul. Momentul fost urmat de strigarea numelui lui Kovesi, și scandări precum „Vom vota” sau „Tudorel, demisia”.


- În Piaţa Universităţii sunt regizorul Stere Gulea și Tudor Chirilă. În Piață se află și reprezentanți ai partidelor de opoziție, unul dintre ei fiind Vlad Voiculescu, sau Stelian Ion de la alianța USR-PLUS.

UPDATE

Pe pancartele afișate se cere găsirea vinovaților pentru intervenția violentă Jandarmeriei la protestul diasporei din 10 august 2018.

STIREA INIȚIALĂ:

Pe Facebook au fost anunţate mai multe proteste, sâmbătă seară, în Piaţa Universităţii.

Organizatorii anunță că vor face o noapte albă, pregătind corturi şi saci de dormit.

În același timp e anunțată intenția de a se reazliza un lanţ uman de la Universitate până la sediul DNA, un gest care vrea să arate sprijinul popular pentru Laura Codruţa Kovesi.

DETALII AVEȚI AICI.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • profun check icon
  Condiții? Excelente!

  Vremea a ținut cu inițiatorii, convocările s-au făcut din timp și intens, forțele de ordine au avut o prezență discretă, deci existau toate ingredientele (exterioare) pentru mult trâmbițatele ... „Proteste în București și mai multe orașe din țară împotriva PSD-ALDE şi pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi”.

  Eu aș zice că a fost un barometru perfect pentru starea de spirit.
  Reiese clar că lumea a început să se sature de sloganuri puerile, gen cultul deșănțat al pesonalității pentru o persoană despre care aud (unii, abia acum) lucruri care să-i pună pe gânduri, oricât de partizan le-ar fi raționamentul.

  Poate cumva au lucrat în subconștient și lozincile, (cu „toți suntem egali în fața legii”, „trebuie să avem încredere în justiție” etc) repetate atâția ani doar pentru a-i lovi pe „ceilalți”.

  Cei mai mulți protestatari de până acum au fost cu siguranță de bună credință, însă excesiv de superficiali. Capacitatea lor de a raționa nu o pun la îndoială dar, cu siguranță au folosit-o cu o lipsă teribilă de informații credibile, din mai multe surse. În IT e o vorba, gunoi bagi, gunoi iese. Adică poți avea cel mai bun program, însă dacă îi introduci date eronate, nu poți obține rezultate corecte.

  Acum, vrând, nevrând tot mai mulți oameni au acces la informații despre cei pe care și-i făcuseră până de curând ... idoli. Or, după cum am mai zis, cei mai mulți oameni, au capacitatea de a raționa și puterea de a se extrage dintr-un emoțional excesiv de partizan.

  • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult