Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Proteste în București și mai multe orașe din țară împotriva PSD-ALDE şi pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi. Protestatarii anunţă un lanţ uman de la Universitate la sediul DNA

LIVE TEXT:

- La ora 21.00 protestatarii din Piața Universității au intonat imnul. Momentul fost urmat de strigarea numelui lui Kovesi, și scandări precum „Vom vota” sau „Tudorel, demisia”.


- În Piaţa Universităţii sunt regizorul Stere Gulea și Tudor Chirilă. În Piață se află și reprezentanți ai partidelor de opoziție, unul dintre ei fiind Vlad Voiculescu, sau Stelian Ion de la alianța USR-PLUS.

UPDATE

Pe pancartele afișate se cere găsirea vinovaților pentru intervenția violentă Jandarmeriei la protestul diasporei din 10 august 2018.

STIREA INIȚIALĂ:

Pe Facebook au fost anunţate mai multe proteste, sâmbătă seară, în Piaţa Universităţii.

Organizatorii anunță că vor face o noapte albă, pregătind corturi şi saci de dormit.

În același timp e anunțată intenția de a se reazliza un lanţ uman de la Universitate până la sediul DNA, un gest care vrea să arate sprijinul popular pentru Laura Codruţa Kovesi.

DETALII AVEȚI AICI.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • profun check icon
  Condiții? Excelente!

  Vremea a ținut cu inițiatorii, convocările s-au făcut din timp și intens, forțele de ordine au avut o prezență discretă, deci existau toate ingredientele (exterioare) pentru mult trâmbițatele ... „Proteste în București și mai multe orașe din țară împotriva PSD-ALDE şi pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi”.

  Eu aș zice că a fost un barometru perfect pentru starea de spirit.
  Reiese clar că lumea a început să se sature de sloganuri puerile, gen cultul deșănțat al pesonalității pentru o persoană despre care aud (unii, abia acum) lucruri care să-i pună pe gânduri, oricât de partizan le-ar fi raționamentul.

  Poate cumva au lucrat în subconștient și lozincile, (cu „toți suntem egali în fața legii”, „trebuie să avem încredere în justiție” etc) repetate atâția ani doar pentru a-i lovi pe „ceilalți”.

  Cei mai mulți protestatari de până acum au fost cu siguranță de bună credință, însă excesiv de superficiali. Capacitatea lor de a raționa nu o pun la îndoială dar, cu siguranță au folosit-o cu o lipsă teribilă de informații credibile, din mai multe surse. În IT e o vorba, gunoi bagi, gunoi iese. Adică poți avea cel mai bun program, însă dacă îi introduci date eronate, nu poți obține rezultate corecte.

  Acum, vrând, nevrând tot mai mulți oameni au acces la informații despre cei pe care și-i făcuseră până de curând ... idoli. Or, după cum am mai zis, cei mai mulți oameni, au capacitatea de a raționa și puterea de a se extrage dintr-un emoțional excesiv de partizan.

  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult