Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Proteste în București și mai multe orașe din țară împotriva PSD-ALDE şi pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi. Protestatarii anunţă un lanţ uman de la Universitate la sediul DNA

LIVE TEXT:

- La ora 21.00 protestatarii din Piața Universității au intonat imnul. Momentul fost urmat de strigarea numelui lui Kovesi, și scandări precum „Vom vota” sau „Tudorel, demisia”.


- În Piaţa Universităţii sunt regizorul Stere Gulea și Tudor Chirilă. În Piață se află și reprezentanți ai partidelor de opoziție, unul dintre ei fiind Vlad Voiculescu, sau Stelian Ion de la alianța USR-PLUS.

UPDATE

Pe pancartele afișate se cere găsirea vinovaților pentru intervenția violentă Jandarmeriei la protestul diasporei din 10 august 2018.

STIREA INIȚIALĂ:

Pe Facebook au fost anunţate mai multe proteste, sâmbătă seară, în Piaţa Universităţii.

Organizatorii anunță că vor face o noapte albă, pregătind corturi şi saci de dormit.

În același timp e anunțată intenția de a se reazliza un lanţ uman de la Universitate până la sediul DNA, un gest care vrea să arate sprijinul popular pentru Laura Codruţa Kovesi.

DETALII AVEȚI AICI.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • profun check icon
    Condiții? Excelente!

    Vremea a ținut cu inițiatorii, convocările s-au făcut din timp și intens, forțele de ordine au avut o prezență discretă, deci existau toate ingredientele (exterioare) pentru mult trâmbițatele ... „Proteste în București și mai multe orașe din țară împotriva PSD-ALDE şi pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi”.

    Eu aș zice că a fost un barometru perfect pentru starea de spirit.
    Reiese clar că lumea a început să se sature de sloganuri puerile, gen cultul deșănțat al pesonalității pentru o persoană despre care aud (unii, abia acum) lucruri care să-i pună pe gânduri, oricât de partizan le-ar fi raționamentul.

    Poate cumva au lucrat în subconștient și lozincile, (cu „toți suntem egali în fața legii”, „trebuie să avem încredere în justiție” etc) repetate atâția ani doar pentru a-i lovi pe „ceilalți”.

    Cei mai mulți protestatari de până acum au fost cu siguranță de bună credință, însă excesiv de superficiali. Capacitatea lor de a raționa nu o pun la îndoială dar, cu siguranță au folosit-o cu o lipsă teribilă de informații credibile, din mai multe surse. În IT e o vorba, gunoi bagi, gunoi iese. Adică poți avea cel mai bun program, însă dacă îi introduci date eronate, nu poți obține rezultate corecte.

    Acum, vrând, nevrând tot mai mulți oameni au acces la informații despre cei pe care și-i făcuseră până de curând ... idoli. Or, după cum am mai zis, cei mai mulți oameni, au capacitatea de a raționa și puterea de a se extrage dintr-un emoțional excesiv de partizan.

    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult