Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

PSD anunță „Bursele anti-chiul” pentru elevii din ciclul primar și gimnazial: 10 lei pentru fiecare zi cu prezență integrală

Elevi - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Elevii din ciclul primar și gimnazial care nu absentează de la școală ar urma să primească bani de la guvern. Sub titlul „Guvernare - măsuri prioritare pentru semestrul 2 al anului 2019! (2)” pe pagina online a PSD a fost publicat un set de măsuri, printre care unele în domeniul Educației.

Astfel, la punctul 12, PSD anunță acordarea de „vouchere de 10 lei pentru fiecare zi de școală cu prezență integrală”.

Măsura ar urma să fie aplicată din toamnă, pentru elevii din ciclul primar. „Plata se va face la începutul lunii următoare. În anul școlar 2019-2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar începând cu anul școlar 2020-2021 și celor din învățământul gimnazial”, se arată în proiectul anunțat de PSD.

Tot la capitolul Educație, PSD a anunțat extinderea în etape a programului de acordare a unei mese calde, în regim de catering, pentru unitățile de învățământ în care nu există cantină, precum și actualizarea programului „Rechizite școlare”, prin acordarea de vouchere în vederea achiziționării de rechizite și materiale sportive.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cea mai relevantă dovadă că psd nu dorește performanța. Vin la școală și trebuie să iau bani. Mai târziu copilul va voi să se ducă la muncă fără să facă numic. Dar să ia bani.
  • Like 1
 • Dorin check icon
  Promisiuni aruncate la Plesneală.
  • Like 1
 • Astia au facut un calcul simplu, sa vada cati bani ar trebui investiti in proiectul asta? Ca tare ma indoiesc ca au de unde sa finanteze asa ceva.
  • Like 1
  • @ Jonn Jonzz
   Delia MC Delia MC check icon
   Nu au.
   https://www.edupedu.ro/andronescu-despre-voucherele-psd-pentru-elevii-prezenti-la-scoala-in-acest-moment-nu-avem-bani-in-buget-pentru-acest-proiect/?source=biziday
   • Like 2
  • @ Jonn Jonzz
   A existat macar un studiu de impact la o masura propusa de PSD pana acum - NU. Nu exista nici acum ,pentru ca de fapt totul nu este decat vorbe, campanie electorala. Promit bani pentru elevii din invatamantul gimnazial pentru anul 2020-2021 ,cand nu se stie daca vor mai fi la guvernare.Vand pielea ursului din padure
   • Like 3
  • @ Rodica Isop
   Delia MC Delia MC check icon
   Corect. Întrebarea e: când, cu ocazia cărei măsuri au făcut studiu de impact?
   Deci doarme elevul în bancă sau face ce vrea și ia bani.

   Eu ii dau și un nume: programul "prima plată în acord global" sau "prima sinecură".
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult