Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

PSD anunță „Bursele anti-chiul” pentru elevii din ciclul primar și gimnazial: 10 lei pentru fiecare zi cu prezență integrală

Elevi - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Elevii din ciclul primar și gimnazial care nu absentează de la școală ar urma să primească bani de la guvern. Sub titlul „Guvernare - măsuri prioritare pentru semestrul 2 al anului 2019! (2)” pe pagina online a PSD a fost publicat un set de măsuri, printre care unele în domeniul Educației.

Astfel, la punctul 12, PSD anunță acordarea de „vouchere de 10 lei pentru fiecare zi de școală cu prezență integrală”.

Măsura ar urma să fie aplicată din toamnă, pentru elevii din ciclul primar. „Plata se va face la începutul lunii următoare. În anul școlar 2019-2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar începând cu anul școlar 2020-2021 și celor din învățământul gimnazial”, se arată în proiectul anunțat de PSD.

Tot la capitolul Educație, PSD a anunțat extinderea în etape a programului de acordare a unei mese calde, în regim de catering, pentru unitățile de învățământ în care nu există cantină, precum și actualizarea programului „Rechizite școlare”, prin acordarea de vouchere în vederea achiziționării de rechizite și materiale sportive.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cea mai relevantă dovadă că psd nu dorește performanța. Vin la școală și trebuie să iau bani. Mai târziu copilul va voi să se ducă la muncă fără să facă numic. Dar să ia bani.
  • Like 1
 • Dorin check icon
  Promisiuni aruncate la Plesneală.
  • Like 1
 • Astia au facut un calcul simplu, sa vada cati bani ar trebui investiti in proiectul asta? Ca tare ma indoiesc ca au de unde sa finanteze asa ceva.
  • Like 1
  • @ Jonn Jonzz
   Delia MC Delia MC check icon
   Nu au.
   https://www.edupedu.ro/andronescu-despre-voucherele-psd-pentru-elevii-prezenti-la-scoala-in-acest-moment-nu-avem-bani-in-buget-pentru-acest-proiect/?source=biziday
   • Like 2
  • @ Jonn Jonzz
   A existat macar un studiu de impact la o masura propusa de PSD pana acum - NU. Nu exista nici acum ,pentru ca de fapt totul nu este decat vorbe, campanie electorala. Promit bani pentru elevii din invatamantul gimnazial pentru anul 2020-2021 ,cand nu se stie daca vor mai fi la guvernare.Vand pielea ursului din padure
   • Like 3
  • @ Rodica Isop
   Delia MC Delia MC check icon
   Corect. Întrebarea e: când, cu ocazia cărei măsuri au făcut studiu de impact?
   Deci doarme elevul în bancă sau face ce vrea și ia bani.

   Eu ii dau și un nume: programul "prima plată în acord global" sau "prima sinecură".
   • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult