Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

PSD renunță la mitingurile împotriva „statului paralel”, invocând respectul față de moartea Regelui Mihai

Protest București, 26 noiembrie --

(Foto: Alberto Groșescu)

PSD a anunțat marți că a anulat mitingurile ce urmau să fie organizate în următoarea perioadă, pe motiv că vrea să arate „respectul cuvenit” pentru dispariția Regelui Mihai.

„În aceste momente triste pentru toată națiunea, este mai important să ne gândim la ceea ce ne unește, la dezideratele la care aspiră toți românii, de aici din țară și de pretutindeni.

Prin urmare, PSD anunță oficial că nu va mai organiza mitingurile care erau programate pentru finalul acestei săptămâni.

În aceste zile, cel mai important este să cinstim onoarea Majestății Sale, drept pentru care PSD își va suspenda toate acțiunile politice prevăzute pentru această perioadă și să arătăm respectul cuvenit”, se arată într-un comunicat al PSD.

Discuţiile pe tema organizării de proteste împotriva „statului paralel” au avut loc în partid în zilele de luni și marți, doar 10 organizaţiii PSD din ţară declarându-se pregătite să convoace susţinătorii, în orice condiţii, potrivit Digi24.

Ideea unui miting organizat de PSD a fost criticată chiar din interiorul partidului. Invitată luni seara la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, senatorul PSD Ecaterina Andronescu a afirmat că se opune organizării mitingurilor împotriva statului paralel și că protestele nu sunt cel mai potrivit lucru înaintea sărbătorilor. Nici liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu a susținut ideea PSD de a organiza mitinguri în replică la protestele față de schimbarea legilor justiției și a Codului Fiscal, în timpul cărora a fost cerută demisia Guvernului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Probabil că ăia doi neuroni care le-au rămas strategilor PSD i-au tras de mânecă și le-au adus aminte cum s-a sfârșit ultimul miting a lui ceașcă.
    • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult