Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului: PFA-urile și întreprinderile individuale care și-au întrerupt activitatea vor beneficia de o indemnizație fixă de 2230 lei/lună

Ionel Dancă - Foto Facebook - Ionel Dancă

Purtătorul de cuvânt al Guvernului. Ionel Dancă, a anunțat că PFA-urile și întreprinderile individuale care și-au întrerupt activitatea din cauza pandemiei de coronvirus vor beneficia de o indemnizație fixă de 2230 lei/lună, la nivelul unui salariu minim brut, pe perioada stării de urgență.

„Am promis măsuri de sprijin economic pentru cei afectați de criza COVID-1 și ne ținem de cuvânt. Nu lăsăm pe nimeni în urmă, inclusiv PFA-urile și întreprinderile individuale sau familiale, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de șomaj.

Pentru alte forme de angajare decât contractul individual de muncă, am prevăzut în Ordonanța de Urgență 30/2020 categoria de beneficiari ”alți profesioniști” care, dacă și-au întrerupt activitatea comercială pe perioada stării de urgență, vor primi o indemnizație fixă la nivelul unui salariu minim brut pe economie.

În perioadă următoare, vom continua consultările cu cei afectați economic de epidemia cu Coronavirus și vom veni cu noi reglementări pentru toate categoriile întreprinderi și activități profesionale (întreprinderi mari, activități culturale, sportive, ONG-uri) care și-au întrerupt activitatea parțial sau integral ca urmare a măsurilor impuse de starea de urgență”, a scris Dancă pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ce acte trebuie depuse și unde pentru a primi indemnizație? Eu și soțul avem o întreprindere individuală dar nu am cotizat la șomaj. Vă mulțumesc!
  • Like 0
 • Unde ne putem adresa dacă eu și soțul avem o întreprindere individuală dar nu am cotizat la stat și nu avem angajați?
  • Like 0
 • Care este procedura ?
  • Like 0
 • Sunt PFA cu contract de colaborare!Ce acte si unde trebuie sa le depunem pentru a beneficia de indemnizatia pe timpul acestei crize a pandemiei!
  • Like 0
 • Bună ziua, sint o pensionară care are o intreprindere individuală cu un singur angajat. Aș vrea să știu dacă primesc indemnizație pt închiderea parțială a firmei atit eu ca administrator cit și pt angajatul meu. Tin să menționez că am pierderi față de lunile precedente. Firma este un mic magazin alimentar de cartier și de cind sa interzis ieșitul chiar nu mai merge aproape deloc. Vă mulțumesc
  • Like 0
 • Sunt administratorul unei societati care comercializeaza articole de uz casnic in tirgurile din mediul rural .Ca urmare a inchiderii acestora de doua saptamini nu am incasat un leu.Eu si societatea cum voi fi ajutata ?
  • Like 0
 • scumpa masura dar o gura de oxigen
  • Like 0
 • Buna ziua. Unde trebuie sa te adresezi si ce acte sunt necesare pentru acest ajutor? Sau unde putem gasi conditiile necesare? Va multumesc.
  • Like 2
  • @ Octavia Enescu
   Buna seara!Si pe mine ma intereseaza!
   • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult