Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Radio Big-Bang

S-au împlinit 30 de ani de la emisia primului post de radio independent in Romania. Fan Radio. Pentru un puști turbat după muzică cum eram, apariția era similară Big Bang-ului, nimic nu a mai fost la fel de-atunci înainte. Viața mea a devenit alta.

Înainte de a fi eu însumi animator (asta s-a-ntâmplat un an jumate mai târziu, la Radio Contact) am fost ascultător de radio. Știam când au program dj-ii mei favoriți, știam jingle-urile pe de rost, mergeam cu radioul la baie, aveam cearcăne până la genunchi fiindcă noaptea, in loc să dorm, ascultam muzici iar sâmbetele făceam chefuri nu pe muzica adusă de acasă ci pe cea difuzată la PartyAllTheTime. Ba chiar odată am încercat să agăț o tipă spunându-i “n-ai vrea să vii pe la mine să ascultăm radio?” - fata a răsucit degetul la tâmplă, a râs și a zis nu.

Anii mei de radio, mult mai puțini decât cei din televiziune, au fost senzaționali. Eram tineri, liberi, deschiși, cu tupeu, teribili, deștepți și mișto. Da, așa îmi amintesc că eram toți. O paralelă între radio then&now? Bine zis paralelă fiindcă sunt galaxii diferite. Și nu e adevărat ce zice cântecul, nu videoul a omorât radioul ci playlist-ul (asta mai poți s-o citești o dată). Singura asemănare, unicul adevăr este că între oamenii de radio există legături mai strânse, mai firești și mai umane decât între oamenii de televiziune (și p-asta o mai poți citi o dată). Nu știu de ce e așa dar nici nu-mi bat capul.

“Cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit” e una dintre multele vorbe cinice ale omenirii. Fals! Cimitirele sunt pline de oameni pe care, noi ăștia viii, îi ducem de colo-colo prin viața asta. Permanent. Apoi noi luăm locul lor și alții ne cară în mințile și sufletele lor și tot așa. Asta mi se-ntâmplă mie cu Vali Andronescu, Zetone, Cristi Dicianu, Cristi Singer, cu care mai ascult muzică din când in când.

În rest, dragă Radio, află că nu m-am schimbat. Sunt la fel de tânăr, liber, deschis, cu tupeu, știi tu... Și te iubesc la fel ca atunci.

Pe Mircea Radu îl puteți citi pe pagina sa de Facebook.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult
voce: Mircea Radu
sound-bars icon