Sari la continut
alt

Mircea Raducheck icon

Mircea Radu este prezentator de televiziune. A fost animator radio, crainic de știri, și gazda emisiunii Din Dragoste. A jucat în filmul regizorului Mircea Daneliuc ”Sistemul Nervos”. A scris ”Povești cu gust”, volum apărut la Editura Curtea Veche. 


Articole publicate check icon

Mircea Radu.

Era soare și un pic după prânz când am plecat de acasă cu gândul să ajung la Universitate unde se dădea cu tomberoane de gunoi în milițieni - aflasem asta de la mama unui prieten, care adăugase: „Să stați acasă! Că aici, în Centru, e prăpăd!”.

Citește mai mult

Dubai

Dacă vrei să ajungi în Dubai numai cu gândul la Ferrari și Lamborghini, la pantofi Blahnik și Choo, la un cocktail care costă 7 mii de euro (e fără alcool) și la bulevarde întregi mirosind a Hermes 24 Faubourg, te poți duce, așteptările nu-ți vor fi înșelate. Dar adaugă-l la lista asta și pe Isaac Asimov altfel pierzi esența. Pentru că Dubai e mai aproape de literatura science fiction decât moda.

Citește mai mult

Mircea Radu - fb

După atâta stare de urgență venită cu o mare și nemaisimțită pe pielea mea carantină simt că trebuie să evadez. Să fug unde-oi vedea cu ochii, cât mai departe, oriunde-aș vrea; dar pot? Nu. Și iar mă întorc într-un cerc vicios din care nu pot scăpa decât cu mintea și cu muzicile mele. Playlist de carantină. Foto Facebook Mircea Radu

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Paturi covid

Facebook s-a schimbat. Prietenii postează mai multă mâncare și poante decât de obicei. Și fotografii vechi; mai ales asta. Ne refugiem în amintiri parcă am îmbătrânit toți dintr-odată. Timpul se împarte în înainte și în timpul coronavirus. Puțini zic ce va fi după; spun doar că „va fi bine" cu o convingere oarbă intr-un viitor pe care nu-l știe nimeni. (Foto: Rouzbeh Fouladi/ Zuma Press/ Profimedia Images)

Citește mai mult

Aici noaptea are nori mai grei

Nu pot să dorm. Stau cu ochii in tavan și mă gândesc la toate și la nimic, la ce aș mânca dacă aș putea, la prietenul meu Nord care de câteva zile șchioapătă, la clipul scurt pe care mi l-a trimis Dorina, cu o fetiță de câțiva ani care plânge și-și trage cu un pistol de jucărie în frunte - pe ecran scrie ”A cincea zi de carantină”. Râd. (Foto: Mircea Radu)

Citește mai mult

Mircea Radu - ilustratie

Restaurant. Ora prânzului. În diagonala mea, masă mare de 10 persoane în capul căreia stă un bătrân în costum și papion. Păr dat pe spate, nas coroiat, colțurile gurii lăsate. Lângă el o doamnă în vârstă, probabil soția, de cealaltă parte două locuri goale. Invitații, peste șaizeci de ani, oameni cu bani și stil - nu aud ce vorbesc, îmi sunt de-ajuns privirile și hainele pe care le poartă. Upper class.

Citește mai mult