Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Raed Arafat, despre creșterea numărului de cazuri covid-19: Ar putea fi recomandată amânarea momentului pentru noi măsuri de relaxare

Raed Arafat - Digi24

Dacă actualul ritm de creștere a numărului de cazuri covid-19 se va menține, autoritățile ar putea decide să amâne momentul pentru noi măsuri de relaxare a restricțiilor, a spus șeful DSU Raed Arafat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

„Eu cred că nu numai eu, poate și mai mulți colegi în cadrul grupului care include medici, personal tehnic poate că o să recomande, într-adevăr în baza analizelor, prelungirea momentului sau amânarea momentului pentru noi măsuri de relaxare, analizând fiecare măsură, care ar fi impactul ei”, a spus șeful DSU, întrebat dacă el ar recomanda o nouă etapă de relaxare în cazul în care va continua tendința din ultimele zile privind numărul de infectări cu noul coronavirus.

Șeful DSU a spus că acum „ni se cere creșterea numărului de persoane la întâlniri, ni se cere să deschidem sălile de spectacole, teatre, cinematografe”, explicând că aceste măsuri ar putea fi amânate.

Ediția emisiunii „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, care îl are ca invitat pe șeful DSU Raed Arafat poate fi urmărită în această sâmbătă de la ora 14.00.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Avem un număr de cazuri apropiat de 75% din cel corespunzător mediei din jurul datei de 15 aprilie şi o rată de creştere stabilizată la ~14cazuri/zi, adică în jur de 75% din cea a perioadei 22 martie - 8 aprilie (în plină stare de urgenţă) şi stăm să discutăm dacă este cazul să luăm în considerare noi măsuri de relaxare? Cu o asemenea logică mă întreb de ce nu ne-am relaxat de la mijlocul lui aprilie, dat fiind că dorinţa multor politicieni care se zvârcolesc pentru binele acestei ţări era să zburdăm în voie prin parcuri şi prin alte locuri publice. Poate discutăm până compromitem un nou an şcolar (că tot se apropie toamna), astfel încât să ne apropiem cu repeziciune de ziua în care parlamentarii vor dori să aprobe prin vot numărul rădăcinilor unei ecuaţii de gradul al doilea.
    • Like 3
    • @ Cristea Petrica
      Delia MC Delia MC check icon
      Magistral.
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult