Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Raed Arafat, despre creșterea numărului de cazuri covid-19: Ar putea fi recomandată amânarea momentului pentru noi măsuri de relaxare

Raed Arafat - Digi24

Dacă actualul ritm de creștere a numărului de cazuri covid-19 se va menține, autoritățile ar putea decide să amâne momentul pentru noi măsuri de relaxare a restricțiilor, a spus șeful DSU Raed Arafat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

„Eu cred că nu numai eu, poate și mai mulți colegi în cadrul grupului care include medici, personal tehnic poate că o să recomande, într-adevăr în baza analizelor, prelungirea momentului sau amânarea momentului pentru noi măsuri de relaxare, analizând fiecare măsură, care ar fi impactul ei”, a spus șeful DSU, întrebat dacă el ar recomanda o nouă etapă de relaxare în cazul în care va continua tendința din ultimele zile privind numărul de infectări cu noul coronavirus.

Șeful DSU a spus că acum „ni se cere creșterea numărului de persoane la întâlniri, ni se cere să deschidem sălile de spectacole, teatre, cinematografe”, explicând că aceste măsuri ar putea fi amânate.

Ediția emisiunii „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, care îl are ca invitat pe șeful DSU Raed Arafat poate fi urmărită în această sâmbătă de la ora 14.00.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Avem un număr de cazuri apropiat de 75% din cel corespunzător mediei din jurul datei de 15 aprilie şi o rată de creştere stabilizată la ~14cazuri/zi, adică în jur de 75% din cea a perioadei 22 martie - 8 aprilie (în plină stare de urgenţă) şi stăm să discutăm dacă este cazul să luăm în considerare noi măsuri de relaxare? Cu o asemenea logică mă întreb de ce nu ne-am relaxat de la mijlocul lui aprilie, dat fiind că dorinţa multor politicieni care se zvârcolesc pentru binele acestei ţări era să zburdăm în voie prin parcuri şi prin alte locuri publice. Poate discutăm până compromitem un nou an şcolar (că tot se apropie toamna), astfel încât să ne apropiem cu repeziciune de ziua în care parlamentarii vor dori să aprobe prin vot numărul rădăcinilor unei ecuaţii de gradul al doilea.
  • Like 3
  • @ Cristea Petrica
   Delia MC Delia MC check icon
   Magistral.
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult