Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Rafila: „Dacă aveţi în faţa dumneavoastră un adversar şi acest adversar este COVID şi sunteţi înarmat cu un Kalaşnikov, nu o să trageţi pentru că nu aveţi o puşcă standard NATO?”

In fata ta - Alexandru Rafila

România ar putea ajunge la 20.000 de noi cazuri de COVID-19 pe zi în următoarele două, trei săptămâni, a declarat medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, invitat duminică la emisiunea „În fața ta” de la Digi24. Medicul spune că „suprasolicitarea sistemului de sănătate este foarte aproape”.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, este de părere că numărul real al infectărilor ar putea fi în prezent de 50.000 pe zi, mult mai mare decât cel oficial raportat, pentru că foarte mulţi români se testează acasă. El a explicat la Digi24 că, anul trecut, se făceau studii şi se ajunsese la concluzia că numărul de cazuri înregistrat oficial se înmulţea cu 5 până la 10, pentru a vedea numărul real de cazuri, potrivit News.ro.

Pe de altă parte, medicul Rafila spune că autoritățile nu reușesc să facă spitalele din România mai sigure pentru că de regulă se acreditează hârtii și nu servicii medicale. În condiții de pandemie, Rafila crede că trebuie folosite toate mijloacele disponibile. „Dacă aveţi în faţa dumneavoastră un adversar şi acest adversar este COVID şi sunteţi înarmat cu un Kalaşnikov, nu o să trageţi, pentru că nu aveţi o puşcă standard NATO?”, a întrebat retoric deputatul PSD.

Autorizațiile ISU sunt extrem de greu de obținut pentru clădirile vechi, punctează medicul, pentru că standardele de securitate corespund unor clădiri noi. El a dat exemplul Pavilionului 5 de la spitalul Matei Balș, care a ars în ianuarie, și care în prezent este nefuncțional, pentru că nu are autorizație ISU și ar trebui să funcționeze pe propria răspundere a managerului instituției. Secția ar avea disponibile 120 de paturi care ar putea să trateze pacienți COVID.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu stiu ce este mai TOXIC CoVid-ul sau educatia GRESITA parinteasca sociala institutionala verbala sau cea de supravietuire romaneasca. AVEM o categorie de GROPARI de generatii si o alta categorie de dilii intr-o lume de vata pe bat....dupa umila mea parere toti trebuind pusi de mult in fata plutonului de executie efectele pe termen lung de viitor fiind DEVASTATOARE in plan evolutiv sau care tine de prosperitate intelectuala si financiara. #inutil
  O zi buna va doresc !
  • Like 0
 • Mr.Oh check icon
  Acesta e nivelul discutiei. Kalashinkov vs. MG.

  Asa cum imi amintesc din armata arma/pusca trebuia sa fie curata spre binele tau altfel putea exploda in fata. In medicina explodeaza spitalul la propriu. Oare de ce?

  Si apoi ni se explica ca o daramatura care la o adiere de vant mai serioasa isi pierde acoperisul e ceea ce se numeste "functional".

  Oamenii astia traiesc intr-o alta lume?
  Ca a ars o data nu e de ajuns?

  Cred ca ideea e sa-i trateze pe nevaccinati acolo si poate poate ia foc din nou.
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult