Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România: „În mandatul meu de 3 ani, România a avut 4 premieri și 7 miniștri ai comunicațiilor”

Ravinder Takkar

„Avem un plan de afaceri, acționari care trebuie informați de schimbarea acestor taxe și în loc să ne concentrăm pe creșterea afacerilor, calitatea serviciilor și satisfacția clienților, suntem distrași de astfel de măsuri”, spune Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România, care este de părere că cea mai mare provocare a mediului de afaceri de la noi nu este neapărat nivelul taxelor și impozitelor, cât mai curând impredictibilitatea acestora. Discuțiile despre noua strategie de politică fiscală sunt la început, nu au fost făcute studii de impact, însă „fiecare companie cu afaceri semnificative va fi afectată cu siguranță de noile taxe și impozite, dar chiar și așa, provocarea nu este că vom plăti noi taxe- plătim deja multe taxe, nu avem o problemă cu acest lucru, să plătim taxe corecte şi rezonabile- problema cu care ne confruntăm este lipsa de predictabilitate”, spune Takkar Ravinder. 

De altfel, numărul 1 al Vodafone România atrăgea atenția asupra impactului schimbărilor dese și într-un interviu acordat Republica în mai 2016, când a declarat că mai supărătoare pentru investitor decât lipsa infrastructurii sunt doar impredictibilitatea legislativă și instabilitatea.

Vodafone Romania a înregistrat venituri de 707,2 milioane de euro în anul fiscal încheiat în 31 martie 2017, în creștere cu 2,7%, comparativ cu anul precedent.

Ravinder Takkar va prelua de la jumătatea lunii iulie funcția de Președinte al Vodafone Group Services, Regional Business Development, post de pe care va reprezenta interesele grupului în India, inclusiv de crearea și integrarea cu succes a noului joint-venture dintre Vodafone India și Idea. Ravinder Takkar va supraveghea și dezvoltarea afacerilor grupului in regiunea Africa, Orientul Mijlociu si Asia Pacific (AMAP). 

În cei trei ani pe care i-a petrecut în cea mai înaltă funcție a Vodafone România, Ravinder Takkar a asistat la schimbarea a 7 miniștri ai comunicațiilor și 4 premieri.

Într-o ultimă discuție cu jurnaliștii înainte de preluarea noului post, Ravinder Takkar susține că a fost plăcut impresionat de modul în care este adoptată tehnologia nouă de către români, dar și de boom-ul adus consumului de date de către tehnologia 4G: „Volumului de date a crescut cu peste 800% în cei trei ani de mandat, pe fondul investitiilor constante în dezvoltarea rețelei și al eforturilor echipei de ingineri (...) Vodafone România este singurul operator de telecomunicații din lume care deține simultan două distincții ce atestă calitatea serviciilor. Supernet 4G+, rețeaua Vodafone România, a fost certificată în toți cei trei ani drept cea mai performantă rețea mobilă din România de auditorul independent P3 Communications. În plus, Ookla a desemnat rețeaua Vodafone drept cea mai rapidă rețea mobilă din România.”

Creșterea numărului total de clienți pe o piață matură, cu un grad mare de penetrare a serviciilor de telefonie mobilă este o realizare importantă, spune Ravinder Takkar, care punctează, de asemenea, că în timpul mandatului la conducerea operațiunilor Vodafone din România a reușit să crească veniturile în toți cei trei ani. Aceste creșteri provin și din diversificarea serviciilor și accentul pe consumul de date, compania derulând unul din cele mai cunoscute programe de încurajare a adopției noii tehnologii mobile- smartphone pentru fiecare român. În acest fel, în cadrul clienților Vodafone România, penetrarea telefoanelor inteligente este de peste 60%.

„În ultimii trei ani, Vodafone Romania a reușit să contribuie la creșterea adopției soluțiilor digitale în rândul companiilor”, este de părere Ravinder Takkar, care dă ca exemplu de inițiativă în acest sens conceptul Ready Business, dedicat accesului afacerilor la soluțiile de comunicare și tehnologice integrate.

Începând cu septembrie 2017, conducerea operațiunilor Vodafone România va fi preluată de Murielle Lorilloux, până acum CEO al Vodacom din Republica Democrată Congo (RDC), poziție din care îi va raporta lui Ahmed Essam, CEO Europe Cluster.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dee Dee check icon
  Dacă nu se ocupă de calitatea serviciilor, se ocupă concurența.
  Cu ce l-ar fi ajutat mai puțini miniștri ai comunicațiilor?
  Veniturile companiei cresc, în timp ce lipsa de predictibilitate este constanta vieții.
  • Like 0
 • Ravinder Takkar, ati ochit la tinta!
  Imprevizibiul in conducerea Romaniei, in legile care sunt azi anuntate si maine negate, minciunile care sunt spuse cu chip senin de ministrii nostri, nu au creat un mediu bun pentru dezvoltarea afacerilor.
  Succes si vant bun la pupa!
  • Like 2
  • @ dordetine
   Dee Dee check icon
   Regimul lui Ceaușescu a fost previzibil.
   • Like 0
  • @ Dee Dee
   De aia il regreta unii - stiau ca si daca nu muncesc primesc salariu.
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult