Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România: „În mandatul meu de 3 ani, România a avut 4 premieri și 7 miniștri ai comunicațiilor”

Ravinder Takkar

„Avem un plan de afaceri, acționari care trebuie informați de schimbarea acestor taxe și în loc să ne concentrăm pe creșterea afacerilor, calitatea serviciilor și satisfacția clienților, suntem distrași de astfel de măsuri”, spune Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România, care este de părere că cea mai mare provocare a mediului de afaceri de la noi nu este neapărat nivelul taxelor și impozitelor, cât mai curând impredictibilitatea acestora. Discuțiile despre noua strategie de politică fiscală sunt la început, nu au fost făcute studii de impact, însă „fiecare companie cu afaceri semnificative va fi afectată cu siguranță de noile taxe și impozite, dar chiar și așa, provocarea nu este că vom plăti noi taxe- plătim deja multe taxe, nu avem o problemă cu acest lucru, să plătim taxe corecte şi rezonabile- problema cu care ne confruntăm este lipsa de predictabilitate”, spune Takkar Ravinder. 

De altfel, numărul 1 al Vodafone România atrăgea atenția asupra impactului schimbărilor dese și într-un interviu acordat Republica în mai 2016, când a declarat că mai supărătoare pentru investitor decât lipsa infrastructurii sunt doar impredictibilitatea legislativă și instabilitatea.

Vodafone Romania a înregistrat venituri de 707,2 milioane de euro în anul fiscal încheiat în 31 martie 2017, în creștere cu 2,7%, comparativ cu anul precedent.

Ravinder Takkar va prelua de la jumătatea lunii iulie funcția de Președinte al Vodafone Group Services, Regional Business Development, post de pe care va reprezenta interesele grupului în India, inclusiv de crearea și integrarea cu succes a noului joint-venture dintre Vodafone India și Idea. Ravinder Takkar va supraveghea și dezvoltarea afacerilor grupului in regiunea Africa, Orientul Mijlociu si Asia Pacific (AMAP). 

În cei trei ani pe care i-a petrecut în cea mai înaltă funcție a Vodafone România, Ravinder Takkar a asistat la schimbarea a 7 miniștri ai comunicațiilor și 4 premieri.

Într-o ultimă discuție cu jurnaliștii înainte de preluarea noului post, Ravinder Takkar susține că a fost plăcut impresionat de modul în care este adoptată tehnologia nouă de către români, dar și de boom-ul adus consumului de date de către tehnologia 4G: „Volumului de date a crescut cu peste 800% în cei trei ani de mandat, pe fondul investitiilor constante în dezvoltarea rețelei și al eforturilor echipei de ingineri (...) Vodafone România este singurul operator de telecomunicații din lume care deține simultan două distincții ce atestă calitatea serviciilor. Supernet 4G+, rețeaua Vodafone România, a fost certificată în toți cei trei ani drept cea mai performantă rețea mobilă din România de auditorul independent P3 Communications. În plus, Ookla a desemnat rețeaua Vodafone drept cea mai rapidă rețea mobilă din România.”

Creșterea numărului total de clienți pe o piață matură, cu un grad mare de penetrare a serviciilor de telefonie mobilă este o realizare importantă, spune Ravinder Takkar, care punctează, de asemenea, că în timpul mandatului la conducerea operațiunilor Vodafone din România a reușit să crească veniturile în toți cei trei ani. Aceste creșteri provin și din diversificarea serviciilor și accentul pe consumul de date, compania derulând unul din cele mai cunoscute programe de încurajare a adopției noii tehnologii mobile- smartphone pentru fiecare român. În acest fel, în cadrul clienților Vodafone România, penetrarea telefoanelor inteligente este de peste 60%.

„În ultimii trei ani, Vodafone Romania a reușit să contribuie la creșterea adopției soluțiilor digitale în rândul companiilor”, este de părere Ravinder Takkar, care dă ca exemplu de inițiativă în acest sens conceptul Ready Business, dedicat accesului afacerilor la soluțiile de comunicare și tehnologice integrate.

Începând cu septembrie 2017, conducerea operațiunilor Vodafone România va fi preluată de Murielle Lorilloux, până acum CEO al Vodacom din Republica Democrată Congo (RDC), poziție din care îi va raporta lui Ahmed Essam, CEO Europe Cluster.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dee Dee check icon
  Dacă nu se ocupă de calitatea serviciilor, se ocupă concurența.
  Cu ce l-ar fi ajutat mai puțini miniștri ai comunicațiilor?
  Veniturile companiei cresc, în timp ce lipsa de predictibilitate este constanta vieții.
  • Like 0
 • Ravinder Takkar, ati ochit la tinta!
  Imprevizibiul in conducerea Romaniei, in legile care sunt azi anuntate si maine negate, minciunile care sunt spuse cu chip senin de ministrii nostri, nu au creat un mediu bun pentru dezvoltarea afacerilor.
  Succes si vant bun la pupa!
  • Like 2
  • @ dordetine
   Dee Dee check icon
   Regimul lui Ceaușescu a fost previzibil.
   • Like 0
  • @ Dee Dee
   De aia il regreta unii - stiau ca si daca nu muncesc primesc salariu.
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult