Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Războiul din PSD, faza pe „statul paralel”. Mihai Tudose, atac la Dragnea: „M-am cam săturat. Eu n-am tăiat porci cu nimeni, n-am cărat sticle de vin la nimeni”

Mihai Tudose și Liviu Dragnea în Parlament

(Foto: Inquam Photos)

Premierul Mihai Tudose a lansat miercuri la Antena3 un atac la adresa liderului PSD Liviu Dragnea și a negat că ar fi omul serviciilor secrete. Șeful Guvernului a spus că a fost acuzat chiar la Antena3 că nu l-a dat afară pe șeful Poliției Capitalei, Bogdan Despescu, în scandalul cu polițistul pedofil, pentru că „a primit ordin din Băneasa”. 

„Eu nu am treabă cu nimeni de pe acolo, nu am cărat sticle la nimeni pe acolo. M-am cam săturat. N-am tăiat porci, n-am fost în vie, n-am fost la cumetrii, nu la revelioane, nu la petreceri împreună, n-am cărat sticle de vin la nimeni de pe acolo.(...) Hai să stabilim odată, dacă SRI, SIE sunt nocive să le desființăm, să le închidem”, a spus Tudose. Premierul reia astfel acuzațiile pe care i le-a făcut Victor Ponta lui Liviu Dragnea, fostul premier afirmând că Dragnea îi ducea vin scump lui Florian Coldea sau participa la pomana porcului la vilele de protocol ale SRI.

El a vorbit și despre mesaje de intimidare pe care le-ar fi primit și a anunțat că după terminarea mandatului din fruntea Executivului va face publice și nume.

„Am primit niște mesaje: Bă, dacă nu te potolești, te facem. Nu mă potolesc. O să-i dau cu nume și cu prenume după încheierea mandatului. O să facem un spectacol mic”, mai spune Tudose.

„Am făcut doctorat nu în panseluțe, ci în securitate națională. Nu m-a racolat nimeni acolo, nici pe mine, nici pe ceilalți”, a adăugat Tudose.

Întrebat dacă respinge ideea că cineva din partea serviciilor secrete ar putea să îl „teleghideze într-o parte sau alta”, Tudose a răspuns: „Absolut. Sunt cam greu de teleghidat. Eu nu sunt premierul cuiva. Sunt premierul României, propus de PSD.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult