Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Războiul din PSD, faza pe „statul paralel”. Mihai Tudose, atac la Dragnea: „M-am cam săturat. Eu n-am tăiat porci cu nimeni, n-am cărat sticle de vin la nimeni”

Mihai Tudose și Liviu Dragnea în Parlament

(Foto: Inquam Photos)

Premierul Mihai Tudose a lansat miercuri la Antena3 un atac la adresa liderului PSD Liviu Dragnea și a negat că ar fi omul serviciilor secrete. Șeful Guvernului a spus că a fost acuzat chiar la Antena3 că nu l-a dat afară pe șeful Poliției Capitalei, Bogdan Despescu, în scandalul cu polițistul pedofil, pentru că „a primit ordin din Băneasa”. 

„Eu nu am treabă cu nimeni de pe acolo, nu am cărat sticle la nimeni pe acolo. M-am cam săturat. N-am tăiat porci, n-am fost în vie, n-am fost la cumetrii, nu la revelioane, nu la petreceri împreună, n-am cărat sticle de vin la nimeni de pe acolo.(...) Hai să stabilim odată, dacă SRI, SIE sunt nocive să le desființăm, să le închidem”, a spus Tudose. Premierul reia astfel acuzațiile pe care i le-a făcut Victor Ponta lui Liviu Dragnea, fostul premier afirmând că Dragnea îi ducea vin scump lui Florian Coldea sau participa la pomana porcului la vilele de protocol ale SRI.

El a vorbit și despre mesaje de intimidare pe care le-ar fi primit și a anunțat că după terminarea mandatului din fruntea Executivului va face publice și nume.

„Am primit niște mesaje: Bă, dacă nu te potolești, te facem. Nu mă potolesc. O să-i dau cu nume și cu prenume după încheierea mandatului. O să facem un spectacol mic”, mai spune Tudose.

„Am făcut doctorat nu în panseluțe, ci în securitate națională. Nu m-a racolat nimeni acolo, nici pe mine, nici pe ceilalți”, a adăugat Tudose.

Întrebat dacă respinge ideea că cineva din partea serviciilor secrete ar putea să îl „teleghideze într-o parte sau alta”, Tudose a răspuns: „Absolut. Sunt cam greu de teleghidat. Eu nu sunt premierul cuiva. Sunt premierul României, propus de PSD.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult