Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul Tudose: Un ministru de Interne care mă minte în halul acesta... nu mai am ce să lucrez cu domnia sa. Dacă va fi lăsată își va da demisia

Mihai Tudose - Carmen Dan

Foto: Inquam Photos

Premierul Tudose susține că nu mai vrea să lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan, după ce aceasta l-ar fi „mințit”. Întrebat miercuri seara, la Antena3, dacă i-a cerut demisia ministrului Carmen Dan, Mihai Tudose a spus că aceasta și-ar putea da demisia luni „dacă va fi lăsată”. 

Premierul se așteaptă, astfel, ca Liviu Dragnea, cel care o susține pe Carmen Dan în funcție, să se opună acestei schimbări, mai ales că președintele PSD și-a pierdut până acum cei mai importanți oameni-cheie pe care i-a impus în Guvern, începând cu Sevil Shaiddeh. 

„Minciuna” pe care Carmen Dan i-ar fi spus-o premierului se referă la faptul că dl. Cătălin Ioniță ar accepta să fie șef al Poliției Capitalei, ceea ce nu ar fi fost real. 

Premierul a povestit că l-a sunat personal pe acesta să verifice.

„Îmi permit să vă divulg supărarea mea față de doamna ministru. Am întrebat-o dacă e adevărat că omul acela (Cătălin Ioniță - n.n.) refuză. Mi-a spus că vrea funcția. L-am sunat.

- Bună ziua, sunt premierul, doriți această funcție (de șef al Poliției Capitalei - n.n.)?

Mi-a răspuns:

- Pemiteți să raportez. În cursul dimineții m-am prezentat la doamna ministru cu un raport prin care i-am spus că nu doresc această funcție. De atunci stau în anticamera doamnei ministru.

Un ministru de Interne care mă minte în halul acesta... nu mai am ce să lucrez cu domnia sa. Mi-a spus că e dispusa să își dea demisia, i-am spus că o accept dacă o dă. Dacă va fi lăsată, își va da demisia”, a spus Tudose la Antena3.

„N-am nicio problemă cu alți miniștri, nici cu doamna Dan nu aveam ieri. Azi, când m-a mințit, cu martori, mi-am schimbat părerea”, a mai adăugat șeful Guvernului.

Premierul a relatat că i-a solicitat șefului Poliției un raport despre situația cazului polițistului care a recunoscut că vineri a agresat doi copii într-un lift.

„Dacă judecam ca oameni normali, eu îi dădeam pe toți afară duminică seara, dacă eram ministru de Interne. Cazul e grav în sine. Când făptuitorul are și altă calitate, e cu atat mai grav. Sub imperiul momentului, când afli un caz de asemenea gravitate, te revolți. Când afli că e polițist, revolta devine furie și poate sub imperiul furiei iei decizia bă, ia plecati voi acasă toți. Dacă ai trecut de momentul acela, începi să te bazezi pe rapoarte oficiale”, a spus Tudose.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Alta zi, alta speranta indusa ca pica Dragnea... in timp ce spiritele vor fi linistite cu capul la sinistra asta de catre Tudose, Dragnea petrece revelionul in Moldova pe stil lipovenesc.
    • Like 1
  • spuzaru check icon
    La intrebarea unui superior nu se raspunde cu "permiteți să raportez", ci cu "raportez", ca doar aia vrea seful, sa ii raspunzi la intrebare :)
    • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult