Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Premierul Mihai Tudose susține introducerea pedepsei cu moartea pentru anumite fapte. „Știu că asta o să mă coste și e împotriva politicii mondiale, dar dacă îi vezi pe recidiviști cum zâmbesc...”

Mihai Tudose - declaratii

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri seară la Antena 3 că susține introducerea pedespei cu moartea pentru anumite infracțiuni. 

„Pedeapsa cu moartea pentru anumite infracțiuni e prea puțin pentru cine ia o viață, pentru cine face așa ceva unui copil, mai ales dacă e recidivist îl vezi cum zâmbește”, a declarat Tudose vorbind despre cazul polițistului acuzat de agresiuni sexuale împotriva copiilor.

„Știu că politica mondială e împotriva injecției letale. Știu că asta o să mă coste...  Hai să fim umani cu cei care sunt oameni”, a spus Tudose.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mihai Tudose trebuie sa ramina in functie sa apere interesele si integritatea Romaniei( ungurii sa fluture linga steagul lor)si daca sus mentionatul sustine introducerea si sau modificarea codului penal-sustin! Cel de acum este conceput pentru a slujii interesele unor penali.
    • Like 0
  • Care este rostul unei pedepse data de societate unui individ ?
    1. Pune individul in imposibilitatea de a repeta infractiunea pe perioada pedepsei.
    2. Incearca , pe perioada pedepsei, sa repare cauzele intrinseci care l-au dus pe individ sa incalce legea, sperind intr-o recuparare a individului de catre societate.
    3. Este un exemplu pentru cei care sint predispusi la infaptuirea infractiunilor.
    Nicaieri nu se regaseste pedeapsa cu moartea. Nu este necesara !
    Un individ care nu poate fi recuperat , asupra caruia nu functioneaza nici o metoda de recuperare, poate face inchisoare pe viata , sau pina cind nu mai este in stare sa puna societatea in pericol.
    Razbunarea poate fi inteleasa la nivelul unui grup mic din societate ( grupul victimilor) insa nu poate fi inteleasa la nivelul intregii societati !
    Pedeapsa cu moartea - pentru ca anuleaza sansa ca individul sa poata fi recuperat - este o razbunare a intregii societati. Lucru inacceptabil moral.
    • Like 3
  • Mihai check icon
    A zis ca pentru anumite infractiuni si probabil mai ales la recidive. Daca vorbim de exemplu in cazul unui pedofil care e prins, ia inchisoare pe viata care e 25 de ani in practica, este eliberat dupa care recidiveaza. Il mai tii 25 de ani cu costurile aferente? Valabil pentru violatori, teroristi, ucigasi in serie sau platiti. Poate ar fi bine sa fie inclusi si recidivistii. Ai 3 infractiuni la activ, a 4-a inseamna executia. Sa vedem daca se mai fura in mijloacele de transport, daca se conduce mai atent si in limitele legale, daca se mai ia spaga si altele.
    • Like 1
  • violatorii merita castrarea, moartea ar fi prea usoara pedeapsa


    • Like 0
  • andrei andrei check icon
    O declarație Populista sa para ca el tine cu poporul si e om din popor
    • Like 3
  • Pedeapsa cu moartea in Uniunea Europeana este interzisa. O reintroduci, ai iesit din joc. Asa ca subiectul trebuie inchis inainte de a-l deschide. Restul e populism, deoarece Tudose stie ca nu se va putea niciodata reintroduce atata timp cat suntem in UE.
    • Like 0
  • Deși îmi zburdă sufletul la afirmația primului ministru și ași înclina să-l susțin, totuși rațiunea îmi pune deja frână . Să iei viața unui om e mult, mult prea grav! sunt discuții interminabile privind eutanasia ... unde în unele cazuri medicale e certă treaba și nu s-a tranșat. D-apoi viața unui ... sa zicem om... câte erori judiciare nu sunt.... sunt foarte multe ....... cat de ușor ar fi manipulată aceasta hotărâre împotriva cuiva incomod politic/economic .... și apoi după ce l-ai omorât cum îl aduci înapoi dacă ai greșit ?! Cred că o sentință pe viață fără drept de eliberare decât în cazul unei erori judiciare e suficientă ! dar fară prea multe tergiversări ... și în cazul totuși al unei erori judiciare totuși poți să mai salvezi ceva ce mai e de salvat ....
    • Like 1
    • @ Razvan Valentin Vasioiu
      Din cate am citit, in Statele Unite, 1/1000 dintre persoanele condamnate la pedeapsa cu moartea este executata in urma unei erori judiciare. Si 1/1000000 daca ar fi si tot ar fi mult.
      • Like 1
    • @ Vladimir Marton
      Victor66 check icon
      Sunt mult mai multe, aparent.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult