Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Regele Mihai către un fost coleg, în perioada exilului: „Uite, am și eu 5 fete, au făcut toate școală, că altceva n-am avut să le dau”. GALERIE FOTO

Regele Mihai în 1956 cu familia

Foto: Guliver Getty Images

Singurul lucru pe care Regele Mihai I l-a putut oferi fiicelor sale în perioadă exilului a fost educația, a povestit ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, în emisiunea „Jurnal de Seară” de la Digi24

„Îmi aduc aminte de discuția pe care am avut-o cu un fost coleg de la școala regală și care povestea despre întâlnirea pe care a avut o atunci, la începutul anilor '80, la Versoix cu colegul lui de clasă. Și zicea:

- Tu ce ai mai făcut, Paul?

- Eu am scris cărțile astea, cu stemele noastre voivodale, regale. Și tu? Ești bine?

- Ei da, dar uite, am și eu 5 fete, au făcut toate școală, că altceva n-am avut să le dau”, a relatat ambasadorul. 

„Formulă care ar putea să fie în gura unui țăran din Moromeții, din romanele lui Rebreanu. A avut această simplitate”, a adăugat Emil Hurezeanu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sublim! Mesajul e frumos, dar inexact in ce priveste familia in cauza, pentru ca ""scoala" inseamna scoala peste ciclul liceal. Or, numai Margareta a ajuns peste. Apoi, pentru ca, din propriile relatari ale lui Mihai, reluate copios la TV zilele astea, educatia fetelor, atata cat au putut ele sa invete, a fost platita de un roman bogat din diaspora.
  • Like 0
 • Dan check icon
  Haideti sa nu fim patetici. Avea un ceas de mare valoare pe care il putea vinde, avea o casa in Elvetia si suportul familiilor regale. Chiar el spune ca dupa exil a fost in Grecia, la nunta, in Danemarca si Italia, ca a locuit in Anglia, S.U.A. si Elvetia. Deci a avut ce sa le ofere. Astea sunt telenovele ieftine.
  • Like 1
 • Cit este de ciudat!?

  In 1947  MIHAI I al Romaniei parasea tara…. si DEMOCRATIA MUREA!

  Azi Regele MHAI I  s-a intors sa fie inmormintat in tara, iar DEMOCRATIA MOARE!

  Mi-e teama ca este primul pas spre EXTREMISM!

  • Like 5
  • @ Coussinou
   Asa este!
   • Like 0
  • @ Coussinou
   Acum regele Mihai a părăsit viața,și democrația dispare din nou...
   • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult