Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Renovarea Cazinoului din Constanța continuă să producă surprize

Cazinoul Constanta 2023

Foto Facebook Cazino Constanța

Clădirea de un alb imaculat a Caziniului Constanța continuă să fie renovată, iar schelele dispar ușor, ușor de pe fațadă.

Ceea ce nu se vede este furnicarul din interiorul Cazinoului. Sunt lucrări de amploare care au forțat extinderea termenului de finalizare până în 2024.

Prietenii de la Cazino Constanța monitorizează săptămânal ce lucrări se realizează, dar și care este stadiul renovărilor. De exemplu, aceste fotografii sunt realizate în ianuarie și surprind migala cu care se refac obiectele de decor recuperate din clădire.

Foto Facebook Cazino Constanța

Pe meniu sunt adnotări făcute de militarii Regimentului 7 al Cavaleriei Armatei Române

Titlul acestui articol nu este o ancoră pentru clickbait. Renovarea a deschis apetitul românilor pentru descoperirea istoriei Cazinoului din Constanța, presărată cu povești despre sinucideri, petreceri și mulți bani pierduți. Iată că echipa Cazino Constanța a primit documente originale din 1943. 

Foto Facebook Cazino Constanța

Este vorba despre meniul stabilit pentru o petrecere la care au participat ofițerii Regimentului 7 al Cavaleriei Române. Actele au fost primite moștenire de nepotul locotenent-colonelului Vladimir Tutoveanu, cel care conducea unitatea. Prezentarea preparatelor este savuroasă.

Foto Facebook Cazino Constanța

Cele două documente primite de echipa Cazino Constanța vor fi transmise autorităților, pentru a fi valorificate și expuse în interiorul clădirii.

Cazinoul Constanța este renovat de compania Aedificia, iar fondurile sunt asigurate de Compania Națională de Investiții prin Ministerul Dezvoltării.

 Articol preluat de pe Funky Travel

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • profun check icon
    ATENȚIE ! Meniul prezentat în articol NU este o fotocopie a unui document original din 1943.
    Este redactat pe calculator în zilele noastre. Fontul cursiv folosit la scrierea „MENU” și „RC” se numește... Matura MT Script Capitals Font și cu siguranță nu l-ar fi folosit o tipografie în 1943.

    Sunt mai multe aspecte care mi-au atras atenția și care m-au făcut să caut fontul respectiv, dar nu intru în amănunte fiindcă am observat că pe „Republica” se șterg comentariile critice, chiar dacă în cazul meu au fost întotdeauna argumentate.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult