Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Rezultate bac 2019: 36% nu au luat bacalaureatul. Prezentatorul TV Dan Negru: „Ăsta-i publicul țintă de TV în următorii ani. Ei ne vor da păpica”

Bacalaureat - Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu)

 (Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu)

Rezultatele la bac 2019 sunt cele mai slabe din ultimii 5 ani. 

Prezentatorul TV Dan Negru a comentat pe Facebook rezultatele proaste de la bacalaureat 2019. Chiar dacă are tentă ironică, mesajul lui prezentatorului TV este considerat nepotrivit de către unii dintre utilizatorii rețelei sociale. 

„36 % n-au luat bacul! Noi, ăștia de prin televiziune, ne ținem de ei. Ăsta-i publicul țintă de tv în următorii ani! Ei ne vor da păpica..La cât mai mulți !”,  scrie în postare Dan Negru.

Ministerul Educației a anunțat că doar 86.794 de elevi au reușit să promoveze bacalaureatul 2019. Calculat la numărul celor înscriși la examen, rata de promovare a fost de 63,78%, cel mai slab rezultat din ultimii cinci ani. Ministerul calculează rata de promovare prin raportare la numărul celor prezenți, așa că este posibil ca cifra oficială să difere ușor față de acest procent.

Cea mai mare rată de promovare a fost înregistrată în Sectorul 4, cu 81% de medii de trecere dintre elevii prezenți la bacalaureat. Pe județe, Clujul a avut o rată de promovare de aproape 81%, Iași – 76%, Bacău – 75%, Sibiu – 74, potrivit ministrului Educației Ecaterina Andronescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Costel check icon
  Parafrazez de mai jos: - Tot românul se vrea poet și critic literar! Ironia lui Dan Negru, o autoironie de fapt, ce-i drept cam lovită de negru adevăr, este precum copacii din cauza cărora nu se vede pădurea decât după ce se taie. Și asta, doar pentru cine a văzut-o și-nainte!
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  36% n-au luat bacul pentru că nu aveau nimic de căutat la bac. Sunt copii buni, talentați dar cărora nu le prea place școala și care ar fi meseriași foarte buni. Ghinion, nu prea mai au unde se pregăti pentru o meserie. Deci nu procentul de promovabilitate e problema ci sistemul care-i obligă pe toți să meargă la liceu.

  Ei le vor da păpică...O vor face oricum și nu numai ei. Bine așa, cu telespectatori ca mine Dan Negru ar muri de foame sau ar trebui să se reprofileze.

  Ce se uită, televiziunea nu trebuie numai să dea ce așteaptă lumea, pe baza cererii și ofertei. Rolul televiziunii este și EDUCAREA publicului, absolut necesară într-o televiziune axată pe fapt divers, senzațional, talkshow-uri redundante. Știri kilometrice, "divertisment", astea nu educă nimic. Fac doar bani. Atât numai că atunci ar fi mult mai puțini cei care vă dau păpică.

  • Like 0
 • Credeti ca poate sa se adreseze coerent si substantial celorlalti 63%,Dan Negru,el e om mic spre mic e targetul.
  • Like 1
 • desfiintarea scolilor de meserii aduce elevii care nu fac fata la concepte teoretice in scolile teoretice.
  • Like 4
 • E un punct de vedere prostesc , problema pleacă, a plecat de fapt de la desființarea examenului ,, treapta a doua " de la sfârșitul clasei a zecea și desființarea profesionalelor și astfel toți elevii ajung să dea bacul fără o selecție preliminară iar asta s-a făcut pentru a alimenta cu proști facultățile particulare. Tot românul se vrea intelectual chiar dacă nu a citit o carte în viața lui iar acum plătim prețul, am umplut țara de intelectuali analfabeți, o meserie nu mai învață nimeni, e rușinos.
  • Like 1
 • Dorin check icon
  Ăia 36% care nu au luat Bacul sunt viitorii miniștrii și bugetari ai României.
  • Like 2


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult