Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Rezultatele parțiale ale votului din diaspora. AUR, pe primul loc în voturile românilor din Italia, și pe locul al doilea în Spania

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), partidul naționalist ai cărui fondatori se definesc ca radicali, a obținut un număr neașteptat de mare de voturi în diaspora.

Foto: Alberto Groșescu/ Shutterstock Editorial/ Profimedia

În străinătate, AUR a ieșit, conform rezultatelor parțiale, pe poziția a treia, după Alianța USR-PLUS și PNL.

Potrivit Digi24, AUR a ieșit pe prima poziție în preferințele românilor din Italia și Cipru. În Italia, a obținut 36,16% din voturi, după numărarea a 97,58% din opțiunile exprimate. În Cipru, 36,71%, după numărarea a 99% din voturi.

AUR s-a situat pe locul 2 în Franța - 25,87% din voturi, dar și în Spania - 26,73%.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dorin check icon
  O să miroasă a tămâie și o să se cănte pe nas în parlamentul României cu specimene astea Antitot de la AUR.Dacă ieșeam măi mulți la vot, cele circa 400000 de voturi strânse de ei nu le-ar fi fost de ajuns să intre în parlament.Așa că ne vom trezii cu legi care să ne oblige să fim creștiniortodocși și să avem toți o familie tradițională așa cum vor ei, bașca interzicerea avortului , că de, popii au nevoie de un număr cât mai mare de enoriași .
  • Like 0
 • Aici sunt băgați coloneii (alde Dogaru) și generalii (alde C. Onișor) rusofili, de pe la Neamul Românesc și România Unită. Cel puțin „articlerul” Marius Dorin Lulea împrăștie politica Moscovei de ani de zile, în adevărulon line. Voturile din Spania și Italia nu miros prea curat: probabil cumpărate pe mai nimic de la flămânzii de acolo. Și mai sunt și celebrii frați Păunescu, prin beizadeaua Bobby...
  • Like 1
 • Sa pleci din tara si sa votezi asa , suntem compromisi total ca natiune!
  • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult