Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Rezultatele parțiale ale votului din diaspora. AUR, pe primul loc în voturile românilor din Italia, și pe locul al doilea în Spania

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), partidul naționalist ai cărui fondatori se definesc ca radicali, a obținut un număr neașteptat de mare de voturi în diaspora.

Foto: Alberto Groșescu/ Shutterstock Editorial/ Profimedia

În străinătate, AUR a ieșit, conform rezultatelor parțiale, pe poziția a treia, după Alianța USR-PLUS și PNL.

Potrivit Digi24, AUR a ieșit pe prima poziție în preferințele românilor din Italia și Cipru. În Italia, a obținut 36,16% din voturi, după numărarea a 97,58% din opțiunile exprimate. În Cipru, 36,71%, după numărarea a 99% din voturi.

AUR s-a situat pe locul 2 în Franța - 25,87% din voturi, dar și în Spania - 26,73%.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dorin check icon
  O să miroasă a tămâie și o să se cănte pe nas în parlamentul României cu specimene astea Antitot de la AUR.Dacă ieșeam măi mulți la vot, cele circa 400000 de voturi strânse de ei nu le-ar fi fost de ajuns să intre în parlament.Așa că ne vom trezii cu legi care să ne oblige să fim creștiniortodocși și să avem toți o familie tradițională așa cum vor ei, bașca interzicerea avortului , că de, popii au nevoie de un număr cât mai mare de enoriași .
  • Like 0
 • Aici sunt băgați coloneii (alde Dogaru) și generalii (alde C. Onișor) rusofili, de pe la Neamul Românesc și România Unită. Cel puțin „articlerul” Marius Dorin Lulea împrăștie politica Moscovei de ani de zile, în adevărulon line. Voturile din Spania și Italia nu miros prea curat: probabil cumpărate pe mai nimic de la flămânzii de acolo. Și mai sunt și celebrii frați Păunescu, prin beizadeaua Bobby...
  • Like 1
 • Sa pleci din tara si sa votezi asa , suntem compromisi total ca natiune!
  • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult