Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Rezultatele parțiale ale votului din diaspora. AUR, pe primul loc în voturile românilor din Italia, și pe locul al doilea în Spania

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), partidul naționalist ai cărui fondatori se definesc ca radicali, a obținut un număr neașteptat de mare de voturi în diaspora.

Foto: Alberto Groșescu/ Shutterstock Editorial/ Profimedia

În străinătate, AUR a ieșit, conform rezultatelor parțiale, pe poziția a treia, după Alianța USR-PLUS și PNL.

Potrivit Digi24, AUR a ieșit pe prima poziție în preferințele românilor din Italia și Cipru. În Italia, a obținut 36,16% din voturi, după numărarea a 97,58% din opțiunile exprimate. În Cipru, 36,71%, după numărarea a 99% din voturi.

AUR s-a situat pe locul 2 în Franța - 25,87% din voturi, dar și în Spania - 26,73%.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dorin check icon
  O să miroasă a tămâie și o să se cănte pe nas în parlamentul României cu specimene astea Antitot de la AUR.Dacă ieșeam măi mulți la vot, cele circa 400000 de voturi strânse de ei nu le-ar fi fost de ajuns să intre în parlament.Așa că ne vom trezii cu legi care să ne oblige să fim creștiniortodocși și să avem toți o familie tradițională așa cum vor ei, bașca interzicerea avortului , că de, popii au nevoie de un număr cât mai mare de enoriași .
  • Like 0
 • Aici sunt băgați coloneii (alde Dogaru) și generalii (alde C. Onișor) rusofili, de pe la Neamul Românesc și România Unită. Cel puțin „articlerul” Marius Dorin Lulea împrăștie politica Moscovei de ani de zile, în adevărulon line. Voturile din Spania și Italia nu miros prea curat: probabil cumpărate pe mai nimic de la flămânzii de acolo. Și mai sunt și celebrii frați Păunescu, prin beizadeaua Bobby...
  • Like 1
 • Sa pleci din tara si sa votezi asa , suntem compromisi total ca natiune!
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult