
Robert Glință a anunțat marți că se retrage din înotul de performanță. Sportivul a mulțumit fanilor și a adăugat că vrea să aibă grijă de sănătatea sa fizică, mentală, emoțională și spirituală, „pentru că până la urmă sunt doar o altă ființă umană.”
„A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional.
Prin suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să devin ființa umană mai evoluată care sunt astăzi.
Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin munca grea de a atinge un obiectiv și de a depăși adversitatea și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine însumi, care vor rămâne pentru totdeauna cu mine.
Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei joacă un rol uriaș și lasă o urmă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu îmi pot exprima suficient recunoștința.
Toate amintirile frumoase și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, conexiunile sufletești care depășesc viața de înotător, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee.
Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc că mi-ați arătat mereu sprijinul și că ați crezut în mine, indiferent de situație.
Resursele sunt epuizate și este timpul să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, căci sunt doar o altă ființă umană până la urmă.
A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional", a scris Robert Glinţă pe pagina sa de Facebook.
COSR, despre Robert Glință: Primul înotător român campion european, într-o probă masculină, din istoria natației românești
Robert Andrei Glință, în vârstă de 25 de ani, a obținut în 2021, la Budapesta, medalia de aur la 100 m spate și a devenit primul înotător român campion european, într-o probă masculină, din istoria natației românești.

Foto Facebook Robert Glință
Trofeele obținute de Glință, enumerate pe site-ul COSR:
„În 2015, a cucerit titlul de campion mondial, la juniori, la 100 m spate, cu timpul 54,30 secunde (în bazin olimpic), și s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro din 2016.
În 2016, a fost singurul înotător român care a ajuns în faza finalelor la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, în proba de 100 m spate, unde s-a clasat pe locul 8, după ce în semifinale stabilise un nou record national al României (54:34).
Din 2017, s-a transferat la CS Dinamo București unde a început antrenamentele sub îndrumarea tehnicianului Silviu Anastase. La finalul lui 2017, la Campionatele Europene în bazin scurt (25 m) de la Copenhaga a cucerit medalia de bronz la 100 m spate.
În aprilIe 2019, a devenit primul român calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, după ce a reușit să coboare sub baremul de calificare la 100 m spate la reuniunea de la Guangzhou, din China. La Guangzhou, a înotat cele două lungimi de bazin în 53:70 secunde, baremul stabilit de Federația Internațională de Natație (FINA) pentru această probă fiind 53:85.
La finalul anului 2019, la Campionatele Europene în bazin scurt (25 m) de la Glasgow, a urcat din nou pe cea de-a treia treaptă a podiumului, la 100 m spate.
În mai 2021, la Budapesta, a cucerit medalia de aur la 100 m spate și a devenit primul înotător român campion european, într-o probă masculină, din istoria natației românești.
În noiembrie 2021, la Europenele în bazin scurt (25 m) de la Kazan (Rusia) a cucerit cea de-a treia medalie de bronz pe această distanță.
Alături de David Popovici, a fost desemnat sportivul anului 2021 de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.” (sursa: Comitetul Olimpic și Sportiv Român)
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.