Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

România cere ajutor internațional pentru a face față valului 4 covid

spital - covid criza sanitara

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

România a solicitat, luni, în premieră de la începutul pandemiei, asistență internațională pentru tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID-19.

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat azi o hotărâre prin care este solicitată asistență internațională pentru achiziția a 12.700 flacoane de 400 mg de Tocilizumabum, un imunomodulator. Totodată, a fost cerută asistență internațională pentru concentratoare de oxigen, din cauza numărului insuficient de astfel de dispozitive în spitale la nivel național.

„Pe baza ofertelor primite, Ministerul Sănătății va întreprinde demersurile necesare pentru încheierea contractelor și achiziționarea în cel mai scurt timp posibil a cantităților necesare de Tocilizumabum. Concentratoarele oferite în cadrul mecanismului vor fi preluate de Departamentul pentru Situații de Urgență în vederea distribuirii către unitățile sanitare unde este identificată nevoia. Remedierea eventualelor daune sau defecțiuni ale concentratoarelor oferite în cadrul solicitării de asistență internațională va fi realizată de către unitățile sanitare beneficiare”, se arată în hotărârea CNSU.

Şedul DSU, Raed Arafat, a anunţat luni că România va cere activarea Mecanismului de Protecţie Civilă, pentru medicamentul Tocilizumab, la cererea Ministerului Sănătăţii. „Este un medicament al cărui furnizor nu poate să furnizeze toate cantităţile necesare”, a anunţat Raed Arafat, care a precizat că spitalele au cantităţi care le ajung doar pentru maximum trei săptămâni.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult